Dawny Gdańsk

Errata - "Mapa gdańskich zabytków" na www.gdansk.pl

Marcin - Pon Sie 02, 2004 6:48 pm
Temat postu: "Mapa gdańskich zabytków" na www.gdansk.pl
Mapa gdańskich zabytków
Proponuję zwrócić uwagę na nazwę ulicy pomiędzy Szeroką i Straganiarską. :hihi:

Grün - Pon Sie 02, 2004 7:05 pm

No co tam za różnica... :evil:
To co? kto pisze z inwektywami do magistratu? Może wszyscy?

bluemoon - Pon Sie 02, 2004 7:46 pm

Różne rzeczy widziałam 8O , ale żeby tak Świętojańską pomylić :???:
:II

Marcin - Pon Sie 02, 2004 8:18 pm

Cytat:
To co? kto pisze z inwektywami do magistratu? Może wszyscy?

Właśnie. Zrobimy to indywidualnie czy kolektywnie? :wink: :lol:
A może podrzucić temat GW?

Petelka - Wto Sie 03, 2004 6:30 am

Cytat:
A może podrzucić temat GW?

Ja podrzuciłabym sprawę Gazecie. Myślę, że Urząd bardziej ruszy podjęcie sprawy przez dziennikarza niż list/listy od mieszkańców.

pumeks - Wto Sie 03, 2004 2:18 pm

To nie jedyna bzdura na tej mapie. Np. wynikałoby z niej że Tiger Pub i Dom Technika NOT sa przy ulicy Wielkie Młyny, a zawsze były na Rajskiej...
Grün - Wto Sie 03, 2004 8:32 pm

No wiecie - Gazeta swego czasu przeniosła Leegetor na Dolne Miasto...
Marek Z - Sro Sie 04, 2004 7:29 pm

Grünie, może puścisz maila do Magistratu w imieniu ArRz i FDG ?
Żeby napisać go wspólnie musilibyśmy spotkać się przy jednej klawiaturze i wszyscy naciskać te same klawisze. :hihi:

Grün - Sro Sie 04, 2004 7:51 pm

No dobra - na razie bardzo grzecznie: :)

"Chciałbym najuprzejmiej zwrócić uwagę Państwa na fakt, że ulica biegnąca od Kościoła św.Mikołaja do Bramy Świętojańskiej nazywa się Świętojańska, nie zaś Świętokrzyska, jak byli to Państwo łaskawi zaznaczyć na Mapie Gdańskich Zabytków.

Z poważaniem
Jan Meyer
w imieniu Akademii Rzygaczy (www.rzygacz.friko.pl/akademia) i Forum Dawny Gdańsk (www.forum.dawnygdansk.pl)"

Poszło :hihi:

Marek Z - Sro Sie 04, 2004 8:14 pm

No i po krzyku :== :==
Sabaoth - Pią Sie 06, 2004 9:21 am

A ja przegldając w Gdańsku Dziennik Bałtycki, w artykule o czerwonej linii znalazłem mapkę, na której Żuraw znajdował sie właśnie przy ul. Świętojańskiej, a ul. Lawendowa nosiła nazwę Lewandowska. Wynika z tego, że nie tylko w Urzędzie Miasta nie znają miasta, ale i lokalna prasa ma problemy. A wracając do mapy zabytków, nasi urzędnicy niekoniecznie znają miasto, ale na pewno znają dokłanie swoje stołki (bo o nich tylko myślą).
Marcin - Pią Sie 20, 2004 8:11 am

I dokonano już korekty. :D
Poprawiono Świętokrzyską. :wink:
Dodano Podmłyńską - tylko, że ul. Wielkie Młyny zniknęły z planu. :hihi:

pumeks - Pią Sie 20, 2004 8:32 am

Marcin napisał/a:
Dodano Podmłyńską - tylko, że ul. Wielkie Młyny zniknęły z planu.

No i dobrze, bo kierowca czy pieszy skręcający z Podwala Staromiejskiego widzi najpierw tabliczkę "ul. Podmłyńska". A Wielkie Młyny to w tej chwili głównie wspomnienie, nie wiem nawet, czy jakikolwiek budynek ma adres na tej ulicy.

Marcin - Pią Sie 20, 2004 8:46 am

Ale na części planów jeszcze istnieje...
Grün - Pią Sie 20, 2004 10:56 am

No to wyjątkowo szybko zareagowali :)
Marek Z - Pią Sie 20, 2004 1:32 pm

Cytat:
No to wyjątkowo szybko zareagowali

A odpisali na Twojego maila ?

Grün - Pią Sie 20, 2004 1:46 pm

Tak - no i właśnie w tej odpowiedzi czepiali się, że nie ma linku do magistratu u mnie na stronie :)
Zoppoter - Pią Sie 20, 2004 2:06 pm

Grün napisał/a:
Tak - no i właśnie w tej odpowiedzi czepiali się, że nie ma linku do magistratu u mnie na stronie :)

No pewnie, że nie ma. Przecież u Ciebie sa linki tylko do porządnie zrobionych, sprawdzonych i ciekawych stron. A nie byle dokąd...

pumeks - Pią Sie 20, 2004 2:11 pm

Swoją drogą, szukałem ostatnio na Rzygaczowej Stronie Grüna linku do Cafe Gdańsk i nie znalazłem. U Sabaotha też go nie ma, a szkoda, bo strona ciekawa, tylko tak się jakoś składa że niewidoczna dla wyszukiwarek.
Sabaoth - Pią Sie 20, 2004 4:29 pm

pumeks napisał/a:
Swoją drogą, szukałem ostatnio na Rzygaczowej Stronie Grüna linku do Cafe Gdańsk i nie znalazłem. U Sabaotha też go nie ma, a szkoda, bo strona ciekawa, tylko tak się jakoś składa że niewidoczna dla wyszukiwarek.

Miałem u siebie kiedyś ten link, ale po pewnym czasie strona zniknęła. Ostatnio pojawiła się znowu, niestety tylko jako fragment starej strony Multimedia Cafe. Mają tam nadzieję, że w przyszłości dział będzie kontynuowany. Jak będzie, będzie link. :<> A zresztą oni nie linkują do nikogo.

Mikołaj - Pią Sie 20, 2004 8:19 pm

Cytat:
A zresztą oni nie linkują do nikogo.

Mam ten link od początku, a gdybym stosował restrykcyjnie zasadę wzajemności, to byłoby naprawdę pusto

Sabaoth - Pią Sie 20, 2004 8:34 pm

Tu nie chodziło o zasadę wzajemności, tylko od czasu do czasu sprawdzam linki i okazało się pewnego dnia, że MM Cafe zniknęlo, więc usunąłem link.
Grün - Pią Sie 20, 2004 8:43 pm

Ja mam chyba całą tą stronę gdzieś w wersji offline... ale musiałbym poszukać.
lucy - Pią Sie 20, 2004 9:18 pm

O! Dzięki Pumeks za ten link bo w tym, który posiadam otwiera się nowa, inna wersja 8O
Pietrucha - Czw Wrz 16, 2004 6:30 pm

Cytat:
A Wielkie Młyny to w tej chwili głównie wspomnienie, nie wiem nawet, czy jakikolwiek budynek ma adres na tej ulicy.

Zdaję się że ma budynek, który jest na rogu ul. Na Piaskach