|
Dawny Gdańsk
|
|
Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - kwartalnik "Prowincja"
seestrasse - Pon Cze 20, 2011 7:55 pm Temat postu: kwartalnik "Prowincja" jak w temacie kwartalnik społeczno-kulturalny Dolnego Powiśla i Żuław "Prowincja" - właśnie znalazłam na forum marienburg.pl garstkę informacji o tym piśmie. czy ktoś mógłby napisać coś więcej? w necie jakoś cicho szczególnie prosiłabym o jakiś kontakt do redakcji. ogólnie rzecz biorąc - pomocy!
Hagedorn - Wto Cze 21, 2011 7:05 am
jak to "w necie cicho", skoro sam zakładałem wątki o "Prowincji" na kilku lokalnych forach???
ruda - Wto Cze 21, 2011 8:07 am
Tajemnica i niedostępność jest też niezłą formą reklamy
Było w "Dzieje się..."
Aartin - Wto Cze 21, 2011 9:56 am
Można kupić w Muzeum Żuławskim, 20zł sztuka.
seestrasse - Wto Cze 21, 2011 11:07 am
Hagedorn napisał/a: | jak to "w necie cicho", skoro sam zakładałem wątki o "Prowincji" na kilku lokalnych forach??? | bardzo brakuje strony internetowej czyli miejsca, gdzie wszelkie informacje o piśmie się skupią
Aartin napisał/a: | Można kupić w Muzeum Żuławskim, 20zł sztuka. | dziękuję będzie okazja skoczyć do NDG.
a w Gdańsku jest szansa nabyć "Prowincję"?
ruda - Wto Cze 21, 2011 7:17 pm
W księgarniach w NDG albo uśmiechnąć się do tubylców
seestrasse - Wto Cze 21, 2011 7:31 pm
uśmiecham się
ale okazja do wizyty w NDG też niezgorsza
Hagedorn - Wto Cze 21, 2011 7:38 pm
dotychczas ukazały się 3 numery "Prowincji" - pismo jest kwartalnikiem...
Dostojny Wieśniak - Wto Cze 21, 2011 10:57 pm
Nie żebym się czepiał. Promocja faktycznie leży. O spotkaniu promocyjnym w NDG dowiedziałem się przypadkiem i nie dojechałem, bo wcześniej poustawiane miałem inne spotkania.
Dostojny Wieśniak - Nie Lip 17, 2011 1:48 am
Informacja z Marienburg.pl naduś.
28 lipca o godz. 17:00 w Miejskim Domu Kultury w Malborku, odbędzie się spotkanie promujące czwarte wydanie Prowincji.
seestrasse - Nie Lip 17, 2011 10:45 am
trzeba będzie być
Dostojny Wieśniak - Pon Lip 18, 2011 1:39 am
A my nie mamy takiej możliwości. Możemy tylko prosić o relację.
seestrasse - Pon Lip 18, 2011 10:46 am
szkoda :( ale postaram się coś zrelacjonować
AnWe - Pon Lip 18, 2011 11:09 pm
a w Sztumie fajnie było - a przynajmniej mi się podobało, b. fajny pomysł z zaproszeniem bohatera jednego z tekstów. Poza tym fajne prowadzenie p. Sarnowskiego
coś mało krytyczna jestem
Dostojny Wieśniak - Czw Lip 21, 2011 12:22 am
AnWe napisał/a: | coś mało krytyczna jestem | Faktycznie, dziwaczejesz. To ja pomarudzę trochę.
Redakcja ma dziwne obyczaje. I nie o kasę chodzi, przyjmuję że region promujemy, ale chociaż jeden egzemplarz autorski nie zawaliłby chyba budżetu wydawnictwa. To tak na początek, nim sobie kupię zeszyt.
AnWe - Czw Lip 21, 2011 12:27 pm
zgadzam się + przydałyby się wymogi dot. publikacji + o dokonanych skrótach / zmianach autor powinien być informowany (pytany o zgodę) przed drukiem + najprostsza strona internetowa tez by się przydała z podstawowy info o kwartalniku
wiec nie jest ze mną tak źle
seestrasse - Czw Lip 28, 2011 11:20 pm
no i spotkanie się odbyło, atmosfera sympatyczna, cena 15 zł za egzemplarz zdecydowanie zabrakło herbaty i ciasteczek - ew. kawy i paluszków, w sumie piwo też by nie zawadziło - byłoby jak się zintegrować z autorami i czytelnikami po zakończeniu części oficjalnej
ze swej strony polecam w najnowszej "Prowincji" tekst Lothara Quinkensteina - bardzo daje do myślenia...
Hagedorn - Pią Lip 29, 2011 6:59 am
seestrasse napisał/a: | zdecydowanie zabrakło herbaty i ciasteczek - ew. kawy i paluszków, w sumie piwo też by nie zawadziło |
wino, kawa i pyszne ciasta domowej roboty są zawsze - na promocji kwartalnika na zamku w Sztumie ;-)
cieszę się, że udało Wam się dotrzeć wczoraj dziewczyny! zwłaszcza AnWe miło było posłuchać
kilka fotek z wczorajszej promocji tutaj:
http://fotoblog-mc2.blogs...wartalnika.html
Linka - Pią Lip 29, 2011 7:20 am
AnWe? Przecież jej nie było? Chyba masz na myśli Aleksandrę
Hagedorn - Pią Lip 29, 2011 7:53 am
Linka napisał/a: | AnWe? Przecież jej nie było? Chyba masz na myśli Aleksandrę |
AnWe była w Sztumie. a Ola też fajnie mówiła i Ty też Linka!
seestrasse - Pią Lip 29, 2011 9:41 am
Hagedorn napisał/a: | Ola też fajnie mówiła i Ty też Linka! |
oświećcie mnie proszę Ola mówiła o powrotach na Żuławy o a Linka o Ferdynandzie-lotniku?
Hagedorn - Pią Lip 29, 2011 10:42 am
seestrasse napisał/a: | Ola mówiła o powrotach na Żuławy o a Linka o Ferdynandzie-lotniku? |
dokładnie!
Linka - Pią Lip 29, 2011 2:26 pm
Jesteś bardzo miły, ale akurat ja bredziłam, jak potłuczonyKazio (sztres) :lol:Teraz tylko zostało rozszyfrować, kto zacz ta zesztrasia
seestrasse - Pią Lip 29, 2011 5:56 pm
Linka napisał/a: | Jesteś bardzo miły, ale akurat ja bredziłam | oj, się nie zgodzę Cytat: | Teraz tylko zostało rozszyfrować, kto zacz ta zesztrasia | a to ta kobitka, co przywazelinowała Ci a propos artykułu
a Hagedorn to który był...?
ruda - Pią Lip 29, 2011 6:02 pm
Powoli rozkręca się
Hagedorn - Pią Lip 29, 2011 7:15 pm
seestrasse napisał/a: | a Hagedorn to który był...? |
no jak to? ten największy przystojniak na sali!
seestrasse - Pią Lip 29, 2011 10:18 pm
to już wiem, który
Dostojny Wieśniak - Pią Lip 29, 2011 10:33 pm
To może jaką galerię przystojniaków otworzymy?
seestrasse - Pią Lip 29, 2011 10:36 pm
nie da rady, był tylko jeden
Linka - Sob Lip 30, 2011 7:19 pm
seestrasse napisał/a: | a to ta kobitka, co przywazelinowała Ci a propos artykułu |
Tak sobie drogą eliminacji właśnie mniej więcej wykoncypowałam, choć miałam jeszcze jeden ewentualny typ Artykuł nie jest odkrywczy, raczej wybiórczo porządkuje fakty już znane, ale nie chodziło o odkrycie Ameryki, tylko raczej o przystępne zaprezentowanie sylwetki Schulza tym, którzy jeszcze nie znają tego wspaniałego lotnika
Ja jestem naprawdę zaintrygowana tym najnowszym numerem i niecierpliwie czekam, aż Francula mi go odda, bo wziął do czytania Hag to zaiste przystojniak, oprócz niego było jeszcze kilka "ciach" na sali tak więc jak najbardziej jestem za galerią przystojniaków
Dostojny Wieśniak - Nie Lip 31, 2011 12:12 am
No to dawajcie. Bo ja to się specjalnie na tym nie znam.
ruda - Pon Sie 01, 2011 4:53 am
Linka napisał/a: | Artykuł nie jest odkrywczy, raczej wybiórczo porządkuje fakty już znane | Czyli jest to - przyczynek
AnWe - Sob Sie 06, 2011 7:57 pm
http://www.tvmalbork.pl/k...a-ju-w-sprzeday
ruda - Czw Sie 11, 2011 7:43 am
Linka napisał/a: | Artykuł nie jest odkrywczy, raczej wybiórczo porządkuje fakty już znane, ale nie chodziło o odkrycie Ameryki, tylko raczej o przystępne zaprezentowanie sylwetki Schulza tym, którzy jeszcze nie znają tego wspaniałego lotnika |
I bardzo dobrze Potrzebne są wartościowe publikacje ogólnie dostępne,pisma fachowe z ich językiem i szczegółami pozostawmy bardziej zainteresowanym. "Prowincja", takie jest moje zdanie, ma popularyzować region w sposób konkretny, na poziomie wyższym niż przewodniki, ale jednocześnie być łatwostrawną.
Aartin - Pią Wrz 23, 2011 3:32 pm
W ramach "Kawiarenki Obywatelskiej" w ŻPH odbędzie się prezentacja kolejnego numeru kwartalnika „Prowincja” – Leszek Sarnowski – Stowarzyszenie
Inicjatyw Obywatelskich „Taka Gmina"
24 wrzesień (sobota) w godz, 18.00 - 20.00
Hagedorn - Pon Paź 17, 2011 7:09 pm
promocja kolejnego, piątego już numeru "Prowincji" odbędzie się w najbliższy piątek (tj. 21 października) w salach sztumskiego zamku o godzinie 18.00 - tradycyjnie już będzie też domowe ciasto, wino i kawa
Hagedorn - Sro Gru 14, 2011 9:12 pm
W najbliższą sobotę, tj. 17 grudnia o godz. 17.00 na zamku w Sztumie odbędzie się promocja najnowszego (szóstego) numeru kwartalnika społeczno-kulturalnego Dolnego Powiśla i Żuław "Prowincja" - w imieniu redakcji serdecznie wszystkich zapraszam!
|
|