|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - W 2006 roku odbędzie się drugi światowy zjazd gdańszczan
Marcin - Sro Cze 16, 2004 10:44 pm Temat postu: W 2006 roku odbędzie się drugi światowy zjazd gdańszczan W 2006 roku odbędzie się drugi światowy zjazd gdańszczan
II Światowy Zjazd Gdańszczan
Gdynka - Sro Maj 31, 2006 4:18 pm
...no i już w ten weekend
Tutaj cały serwis na ten temat. Nie tylko program, ale np. nazwiska gdańszczan. A w programie dla każdego coś miłego. Np. Zaczarowane miasto czyli powrót Sławomira Łosowskiego.
Ciekawe kto zostanie Gdańszczaninem Roku 2005, na razie w plebiscycie prowadzi... Jean Michel Jarre
parker - Sro Maj 31, 2006 7:30 pm
Gdynka napisał/a: | ...no i już w ten weekend
Tutaj cały serwis na ten temat. Nie tylko program, ale np. nazwiska gdańszczan. |
lista nazwisk kłamie - albo mnie, albo mojego brata nie ma na liście
bassa - Czw Cze 01, 2006 12:16 am
Ale tam też jest Księga,precyzyjne wpisy,tam też Parker zagladałaś ?Niektórzy tam to sa po trzy razy wpisani,a nazwiska na Ł czy ć wylądowały na samym końcu spisu.
parker - Czw Cze 01, 2006 6:49 am
Nie, to chyba ta sama lista, która była na poprzednim zjeździe. A stan osobowy mojej rodziny w Gdańsku zwiększył się o 1 od tamtego czasu. Spis jest po prostu nieaktualny.
knovak - Czw Cze 01, 2006 1:32 pm
Za to moje nazwisko występuje na liście x 1663, na pewno też tam jestem
Corzano - Czw Cze 01, 2006 1:52 pm
Moje raz i wystarczy.
parker - Czw Cze 01, 2006 5:35 pm
Corzano napisał/a: | Moje raz i wystarczy. |
Moje też raz... ale co będę bratu żałować
DarioB - Sob Cze 03, 2006 10:21 am
Trochę biednie w tym roku to wygląda. Poniżej fotorelację z rozpoczęcia.
Fotki--> 2006.06.02.Rozpoczecie 2 Zjazdu Gdanszczan
abernacka - Sob Cze 03, 2006 11:00 am
Obejrzałem sobie twoją foto relację z tej imprezy. I nasuwają mi się tylko dwa słowa: Bieda z nędzą. Gdzie te tłumy gdańszczan?
seestrasse - Sob Cze 03, 2006 11:04 am
podobnie jak Gdynianie, siedzą w chałupach przed komputerami i komentują
abernacka - Sob Cze 03, 2006 11:41 am
Ale to Gdańszczanie organizują tą imprezę a nie Gdynianie. Tak więc, jak się coś organizuje to z pomysłem i rozmachem a nie iść na coś co jest już sie opatrzyło tzw. "odgrzany ktolet" i tak naprawdę nic ciekawego nie wprowadzają do tematu.
seestrasse - Sob Cze 03, 2006 11:46 am
to był taki mały przytyk najlepiej jest siedzieć i narzekać, prawda?
bez urazy
abernacka - Sob Cze 03, 2006 11:53 am
Nie mam żadnej do ciebie urazy
Ale bezczynności nikt nie moze mi zarzucić. Zangażaowanie w Pomorską Ławe Piwną, giełdy birofilskie, spotkania piwoszy, co miesięczne wyjazdy w celu poznawnia nowych browarów w Europie to mało?
seestrasse - Sob Cze 03, 2006 1:40 pm
wspaniale. super, że jesteś zaangażowany
wobec tego tym bardziej nie masz powodów do słów "bieda z nędzą" w temacie Zjazdu. bo właściwie dlaczego miałbyś mieć?
Łatwiej jest skrytykować pałac, niż zbudować klozet
Grzegorz - Sob Cze 03, 2006 9:26 pm
Blenders
Makabunda - Nie Cze 04, 2006 4:08 pm
No fakt. Trochę się impreza rozwodniła. Na jeden dzień by wystarczyło atrakcji. Ale nie będę narzekać bo bawiłem się z córką świetnie. I Rzygaczy paru się zobaczyło: jeden z nich był konferansjerem sympatycznej malarsko -artystycznego performansu dla maluchów. A z kolei druga Rzygaczka (znana jako wybitna krzyżakolożka) została przeze mnie przyuważona całkiem "po cywilu" i to z dużym trudem bo zmieniła "fryz".
Sobota upłynęła mojej rodzinie o tyle ciekawie, że moją córkę dwa razy wyemitowano w PANORAMIE po tym jak koło południa na Długiej pan kamerzysta "ustrzelił" ją pląsającą z flagą Gdańska, w którą wyposażył ją oczywiście tatuś. Ja niestety tego nie wdziałem i szukam możliwości jak te parę ujęć z sobotniej PANORAMY zdobyć.
Brakuje mi jedynie w tegorocznym zjeździe jakiegoś punktu kulminacyjnego, kiedy wszyscy Gdańszczanie mogliby poczuć się razem bo to w końcu zjazd Gdańsczczan a nie parę odrębnych festynów i wydarzeń.
roland - Pon Cze 05, 2006 9:35 am
seestrasse napisał/a: | wspaniale. super, że jesteś zaangażowany
wobec tego tym bardziej nie masz powodów do słów "bieda z nędzą" w temacie Zjazdu. bo właściwie dlaczego miałbyś mieć?
Łatwiej jest skrytykować pałac, niż zbudować klozet |
Ja uważam, że świetna okazja promocji miasta po raz kolejny została zmarnowana. Impreza była "smutna". Kilka "rodzynków" nie mogło jej obronić. Niestety w mieście brakuje ekipy do robienia " pozytywnego zamieszania" . Sam próbowałem namówić "ważne osóby" na realizację kilku pomysłów, które mogły wspomóc imprezę, niestety odezwała się "wielka niemoc" - wg mnie wielkie lenistwo.
Gdynka - Wto Cze 13, 2006 7:07 pm
Cytat: | Bieda z nędzą. Gdzie te tłumy gdańszczan? |
Cytat: | podobnie jak Gdynianie, siedzą w chałupach przed komputerami i komentują |
...a Gdynce podobał się koncert Malickiego
zwłaszcza interpretacja Tanga Astora Piazzolli, które bardzo lubię. Szkoda tylko, że koncert rozpoczął się z opóźnieniem przez co fajerwerki widziałam z Ołowianki, czyli raczej nie widziałam. Wszystko przez zamieszanie spowodowane przeniesieniem w ostatniej chwili koncertu ze scenu plenerowej do budynku, no i trochę przez to za dużo ludzi było, i większość w polarach...
Gdynka - Sro Cze 21, 2006 11:52 am
Makabunda napisał/a: |
Sobota upłynęła mojej rodzinie o tyle ciekawie, że moją córkę dwa razy wyemitowano w PANORAMIE po tym jak koło południa na Długiej pan kamerzysta "ustrzelił" ją pląsającą z flagą Gdańska, w którą wyposażył ją oczywiście tatuś. Ja niestety tego nie wdziałem i szukam możliwości jak te parę ujęć z sobotniej PANORAMY zdobyć. |
TV Gdańsk czasem publikuje materiały na swojej stronie Niestety akurat w tej relacji nie ma obrazu...
relacja z piątku
relacja z soboty
podsumowanie zjazdu
Rysiek - Sro Cze 21, 2006 5:53 pm
U mnie pliki po ściągnięciu otwierały się bez problemu, i to z obrazem.
Albo zawiodły Cię kodeki albo może twój kompek nierozpoznał prawidłowo rozszerzenia pliku ASF, to pronuje je powiązać z jakimś odtwarzaczem multimedialnym
PZD
Gdynka - Sro Cze 21, 2006 6:29 pm
U mnie też. Ten pierwszy i ostatni. A w środkowym z soboty przecież nie ma żadnego pliku do ściągnięcia... U Ciebie jest? A u innych???
Makabunda - Czw Cze 22, 2006 6:15 pm
No właśnie! Sobotą jestem szczególnie zainteresowany bo było tam parę ujęć mojej córki i kawałka mojej ręki.
tadter - Wto Cze 17, 2025 10:33 pm
W tym roku ma byc "zlot Gdanszczan" w pazdzierniku.
Czy ma moze ktos wiecej informacji na ten temat??
|
|