Dawny Gdańsk

Na papierze, ekranie i w Mieście - Iluminacja krzyża na Grodzisku działa także za dnia

Marcin - Wto Cze 01, 2004 9:09 pm
Temat postu: Iluminacja krzyża na Grodzisku działa także za dnia
Iluminacja krzyża na Grodzisku działa także za dnia
:oops: Teraz będzie, że masoni donoszą...

Mikołaj - Wto Cze 01, 2004 9:22 pm

jak dla mnie to tak to mogą wyregulować, żeby nie świeciło nawet nocą. jakby co niech będzie na masonów. :hihi:
Marek Z - Sro Cze 02, 2004 2:00 am

8O Marcin, to Ty teraz sławny jesteś !! :==
Zoppoter - Sro Cze 02, 2004 8:03 am

Mikołaj napisał/a:
jak dla mnie to tak to mogą wyregulować, żeby nie świeciło nawet nocą. jakby co niech będzie na masonów. :hihi:

A ja bym proponował, zeby wskazać ten krzyż złomiarzom.

pumeks - Sro Cze 02, 2004 8:08 am

Zoppoter napisał/a:
A ja bym proponował, zeby wskazać ten krzyż złomiarzom.

W sobotę niektórzy już nawet kalkulowali, ile śrub należy odkręcić, żeby to zdemontować :hihi:

Petelka - Sro Cze 02, 2004 9:23 am

Cytat:

W sobotę niektórzy już nawet kalkulowali, ile śrub należy odkręcić, żeby to zdemontować

Wandale :wink: Takie wiekopomne dzieło chcieliby zdemontować. :hihi: Ale jak wykombinujecie co i jak, to dajcie znać - chetnie Wam pomogę. :wink: :D

Petelka - Sro Cze 02, 2004 9:58 am

A tak mi sie pomyślało... Gdyby jacyś wandale rozebrali koślawy krzyż... Gdybyśmy mieli możliwość zadecydowania co tam postawic... Gdyby były na to odpowiednie fundusze.... To co byście widzieli na tym miejscu? I czy wogóle 'coś'???
pumeks - Sro Cze 02, 2004 10:15 am

Petelka napisał/a:
Gdybyśmy mieli możliwość zadecydowania co tam postawic... Gdyby były na to odpowiednie fundusze.... To co byście widzieli na tym miejscu?

Może jakaś wieża widokowa z bajerami? ale taka naprawdę wysoka, żeby można było zerknąć i na Hel, i w głąb lądu, w kierunku Kaszub.

Grün - Sro Cze 02, 2004 10:42 am

A ja bym tam zrobił przepompownię, oczywiście transportującą wodę z Raduni, jak zwykle, i wielkiego rzygacza ustawionego w kierunku morza - taki wodospad :)
Grün - Sro Cze 02, 2004 10:49 am

Albo rzygospad raczej :rzyg_1:
Marcin - Sro Cze 02, 2004 11:37 am

W wersji papierowej (analogowej :wink: ) GW znalazło się zdjęcie na którym obok zapalonego reflektora widoczna jest prawa noga Pumeksa. :D
pumeks - Sro Cze 02, 2004 11:41 am

Marcin napisał/a:
widoczna jest prawa noga Pumeksa. :D
:wow:
Mikołaj - Sro Cze 02, 2004 12:11 pm

ja bym tam widział ooogromne cyrkiel i ekierkę, co Marcin?
Zoppoter - Sro Cze 02, 2004 12:17 pm

Mikołaj napisał/a:
ja bym tam widział ooogromne cyrkiel i ekierkę, co Marcin?

I młotek. I kłosy. Razem wyjdzie... godło NRD :!!: :^^ :mrgreen: :hihi: :co_jest: :P :skolowany:

pumeks - Sro Cze 02, 2004 2:11 pm

Marcin napisał/a:
W wersji papierowej (analogowej :wink: ) GW znalazło się zdjęcie na którym obok zapalonego reflektora widoczna jest prawa noga Pumeksa. :D

Obejrzałem sobie to zdjęcie :hihi: Szkoda, że nie ma go na sieci... ściągnąłbym i wymienił moje zdjęcie w profilu użytkownika :hiihihi:

Marcin - Sro Cze 02, 2004 2:45 pm

Jak chcesz chcesz mogę Ci podesłać. :D
Petelka - Sro Cze 02, 2004 7:19 pm

Cytat:
Szkoda, że nie ma go na sieci... ściągnąłbym i wymienił moje zdjęcie w profilu użytkownika

A może by tak zeskanować? :hihi: :lol:

Marcin - Pią Cze 04, 2004 8:13 am

Dla wszystkich, którzy nie wiedzą jak wygląda prawa noga Pumeksa (oraz kawałek lewej). :hihi:
HeniekW - Sro Cze 23, 2004 5:54 pm

Oj kochani czy naprawdę nie rozumiecie przesłania tego elementu,
Krzywizna ( czytaj koślawość ) tego krzyża przedstawia całą naszą
polską rzeczywistość,
- krzywo
- garbato
- bezsensownie
- bylejak
Liczy się tylko stołek który w taki czy inny sposób trzeba zdobyć i utrzymać.