|
Dawny Gdańsk
|
|
Na papierze, ekranie i w Mieście - Iluminacja krzyża na Grodzisku działa także za dnia
Marcin - Wto Cze 01, 2004 9:09 pm Temat postu: Iluminacja krzyża na Grodzisku działa także za dnia Iluminacja krzyża na Grodzisku działa także za dnia
Teraz będzie, że masoni donoszą...
Mikołaj - Wto Cze 01, 2004 9:22 pm
jak dla mnie to tak to mogą wyregulować, żeby nie świeciło nawet nocą. jakby co niech będzie na masonów.
Marek Z - Sro Cze 02, 2004 2:00 am
Marcin, to Ty teraz sławny jesteś !!
Zoppoter - Sro Cze 02, 2004 8:03 am
Mikołaj napisał/a: | jak dla mnie to tak to mogą wyregulować, żeby nie świeciło nawet nocą. jakby co niech będzie na masonów. |
A ja bym proponował, zeby wskazać ten krzyż złomiarzom.
pumeks - Sro Cze 02, 2004 8:08 am
Zoppoter napisał/a: | A ja bym proponował, zeby wskazać ten krzyż złomiarzom. |
W sobotę niektórzy już nawet kalkulowali, ile śrub należy odkręcić, żeby to zdemontować
Petelka - Sro Cze 02, 2004 9:23 am
Cytat: |
W sobotę niektórzy już nawet kalkulowali, ile śrub należy odkręcić, żeby to zdemontować |
Wandale Takie wiekopomne dzieło chcieliby zdemontować. Ale jak wykombinujecie co i jak, to dajcie znać - chetnie Wam pomogę.
Petelka - Sro Cze 02, 2004 9:58 am
A tak mi sie pomyślało... Gdyby jacyś wandale rozebrali koślawy krzyż... Gdybyśmy mieli możliwość zadecydowania co tam postawic... Gdyby były na to odpowiednie fundusze.... To co byście widzieli na tym miejscu? I czy wogóle 'coś'???
pumeks - Sro Cze 02, 2004 10:15 am
Petelka napisał/a: | Gdybyśmy mieli możliwość zadecydowania co tam postawic... Gdyby były na to odpowiednie fundusze.... To co byście widzieli na tym miejscu? |
Może jakaś wieża widokowa z bajerami? ale taka naprawdę wysoka, żeby można było zerknąć i na Hel, i w głąb lądu, w kierunku Kaszub.
Grün - Sro Cze 02, 2004 10:42 am
A ja bym tam zrobił przepompownię, oczywiście transportującą wodę z Raduni, jak zwykle, i wielkiego rzygacza ustawionego w kierunku morza - taki wodospad
Grün - Sro Cze 02, 2004 10:49 am
Albo rzygospad raczej
Marcin - Sro Cze 02, 2004 11:37 am
W wersji papierowej (analogowej ) GW znalazło się zdjęcie na którym obok zapalonego reflektora widoczna jest prawa noga Pumeksa.
pumeks - Sro Cze 02, 2004 11:41 am
Marcin napisał/a: | widoczna jest prawa noga Pumeksa. |
Mikołaj - Sro Cze 02, 2004 12:11 pm
ja bym tam widział ooogromne cyrkiel i ekierkę, co Marcin?
Zoppoter - Sro Cze 02, 2004 12:17 pm
Mikołaj napisał/a: | ja bym tam widział ooogromne cyrkiel i ekierkę, co Marcin? |
I młotek. I kłosy. Razem wyjdzie... godło NRD
pumeks - Sro Cze 02, 2004 2:11 pm
Marcin napisał/a: | W wersji papierowej (analogowej ) GW znalazło się zdjęcie na którym obok zapalonego reflektora widoczna jest prawa noga Pumeksa. |
Obejrzałem sobie to zdjęcie Szkoda, że nie ma go na sieci... ściągnąłbym i wymienił moje zdjęcie w profilu użytkownika
Marcin - Sro Cze 02, 2004 2:45 pm
Jak chcesz chcesz mogę Ci podesłać.
Petelka - Sro Cze 02, 2004 7:19 pm
Cytat: | Szkoda, że nie ma go na sieci... ściągnąłbym i wymienił moje zdjęcie w profilu użytkownika |
A może by tak zeskanować?
Marcin - Pią Cze 04, 2004 8:13 am
Dla wszystkich, którzy nie wiedzą jak wygląda prawa noga Pumeksa (oraz kawałek lewej).
HeniekW - Sro Cze 23, 2004 5:54 pm
Oj kochani czy naprawdę nie rozumiecie przesłania tego elementu,
Krzywizna ( czytaj koślawość ) tego krzyża przedstawia całą naszą
polską rzeczywistość,
- krzywo
- garbato
- bezsensownie
- bylejak
Liczy się tylko stołek który w taki czy inny sposób trzeba zdobyć i utrzymać.
|
|