|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Weekend majowy - jakie macie plany?
Mikołaj - Czw Kwi 29, 2004 12:07 am Temat postu: Weekend majowy - jakie macie plany? No właśnie, jakie plany? Ja chcę usprawiedliwić nieobecność, bo choć będę sie kręcił w okolicach, to z dostępem do komputera mogę mieć problemy.
Będę przede wszytkim w Chmielnie, ale też przez jakiś czas w sobotę w Pruszczu i w niedzielę w Gdyni.
Wypatrujcie na ulicach zgrai 25 Fiatów Coupe, mamy zlot, który współorganizowałem.
Gdyby ktoś chciał się zbratać przez weekend, proszę o telefon na nr 600 066 044.
Miłego wstępowania...
Zoppoter - Czw Kwi 29, 2004 8:08 am Temat postu: Re: Weekend majowy - jakie macie plany?
Mikołaj napisał/a: | No właśnie, jakie plany? Ja chcę usprawiedliwić nieobecność, bo choć będę sie kręcił w okolicach, to z dostępem do komputera mogę mieć problemy.
Będę przede wszytkim w Chmielnie, ale też przez jakiś czas w sobotę w Pruszczu i w niedzielę w Gdyni.
Wypatrujcie na ulicach zgrai 25 Fiatów Coupe, mamy zlot, który współorganizowałem.
Gdyby ktoś chciał się zbratać przez weekend, proszę o telefon na nr 600 066 044.
Miłego wstępowania... |
No więc ja też mam automobilowy weekend. Rajd oldtimerów mianowicie. Zbiórka i start w Sopocie miedzy 08:00 rano, a 10:00. Trasa wiedzie przez Garcz koło Chmielna. Nasze automobile winny tam przejeżdżać mniej więcej od dziesiątej. Może podjedziecie z tego Chmielna, żeby naszym załogom pomachać...?
Grün - Czw Kwi 29, 2004 8:22 pm
Pewnie znów nikt nie będzie miał czasu :(
Mikołaj - Czw Kwi 29, 2004 11:52 pm
Cytat: | Może podjedziecie z tego Chmielna, żeby naszym załogom pomachać...? |
to mogłoby być ciekawe miedzypokoleniowe spotkanie, ale nic nie obiecuję. rozumiem, że w sobotę tam będziecie przejeżdzać, tak?
zadzwonię do Ciebie w sobotę rano, moze w drodze do Pruszcza, gdzie mamy być na 11 spotkamy się gdzieś z wami na parę słów i parę zdjęć.
Petelka - Pią Kwi 30, 2004 7:57 am
Cytat: | Pewnie znów nikt nie będzie miał czasu |
Niestety - weekend zapowiada mi się bardzo pracowicie i to nadal bez dostępu do netu. :(
Grün - Pią Kwi 30, 2004 10:53 am
Nie mówiłem? :(
lucy - Pią Kwi 30, 2004 2:02 pm
Pętelko, może zaprosisz do tej cięzkiej roboty paru kolegów z forum
Petelka - Pią Kwi 30, 2004 2:32 pm
Cytat: | Pętelko, może zaprosisz do tej cięzkiej roboty paru kolegów z forum |
A wiesz Lucy, że całkiem niezły pomysł. No ,ale jednak nie będę taka i nie zmarnuję im długiego week-endu na tak prozaiczne rzeczy. Ale po week-endzie... kto wie?
Zoppoter - Pią Kwi 30, 2004 2:38 pm
Mikołaj napisał/a: | [moze w drodze do Pruszcza, gdzie mamy być na 11 spotkamy się gdzieś z wami na parę słów i parę zdjęć. |
Spotkanie raczej nie wyjdzie. Moi nie będą jechac w grupie tylko pojedynczo co ok. dwóch minut. Przejazd potrwa prawie godzinę. Co wiecej mają wyznaczone limity czasowe, więc postoje ograniczą tylko do miejsc, gdzie będą musieli odpowiedzieć na pytania w itinererze, dotyczące miejsc właśnie mijanych. Oczywiście połowa tych pytań dotyczy obiektów kolejowych, w końcu to ja je układałem...
Sabaoth - Pią Kwi 30, 2004 9:27 pm
No tak, Wy macie długi łykend, a ja niestety w poniedziałek idę do pracy (mam dodatkowo wykład, nad którym muszę jeszcze troche popracować). Ale za to w niedzielę idę na imprezę sportową organizowaną przez Sztokholmski Klub Polonijny, a dzisiaj właśnie wróciłem z Valborg (znaczy się impreza z okazji Nocy Walpurgii). Cóż, inny świat, inne święta.
Maciek - Pią Kwi 30, 2004 10:18 pm
Spoko, wniesiemy długi łykend do Europy (i to już jutro)
bassa - Sob Maj 08, 2004 10:54 pm
No i chyba nie zdazylam na spotkanie dwudniowe kolekcjonerow, ktore mialo sie odbywac w weekend 7-8 maja w Filii WBP na Zaspie, na Pilotow 3 ( biblioteka publiczna).Obawiam sie ze w niedziele to juz nie bedzie imprezy...A mogly sie tam zdarzyc niezwykłe kontakty ! Szkoda.
Zoppoter - Pon Maj 10, 2004 7:55 am
bassa napisał/a: | No i chyba nie zdazylam na spotkanie dwudniowe kolekcjonerow, ktore mialo sie odbywac w weekend 7-8 maja w Filii WBP na Zaspie, na Pilotow 3 ( biblioteka publiczna).Obawiam sie ze w niedziele to juz nie bedzie imprezy...A mogly sie tam zdarzyc niezwykłe kontakty ! Szkoda. |
Impreza w niedzielę była, ale te kolekcje nie miały raczej rzygaczowo-gdanskiego charakteru. Może z wyjątkim PRL-owskich biletów autobusowych. Za to było kilka samochodów zabytkowych.
bassa - Pon Maj 10, 2004 11:10 pm
Ooooo ! dziekuje Ci Zoppoter serdecznie !!! Gryzłam sie bardzo przegapieniem takiej okazji...snily mi sie wrecz pocztowki i fotki starego Wrzeszcza wymieniane na takim spotkaniu...no bo gdzie , jesli nie tam ? Najblizsze miejsce, dokad wrzeszczanie mogli by pojsc...Jeszcze raz dzieki Zoppoterowi (swoja droga, dobrze jestes w spotkaniach zorientowany ...pozazdroscic !)
Zoppoter - Sro Maj 12, 2004 8:41 am
bassa napisał/a: | Ooooo ! dziekuje Ci Zoppoter serdecznie !!! Gryzłam sie bardzo przegapieniem takiej okazji...snily mi sie wrecz pocztowki i fotki starego Wrzeszcza wymieniane na takim spotkaniu...no bo gdzie , jesli nie tam ? Najblizsze miejsce, dokad wrzeszczanie mogli by pojsc...Jeszcze raz dzieki Zoppoterowi (swoja droga, dobrze jestes w spotkaniach zorientowany ...pozazdroscic !) |
To przypadek. Byłem w grupie samochodów zabytkowych w niedzielę...
bassa - Sro Maj 12, 2004 10:33 pm
AAAaaaaa ! dzisiejsza wkładka do Gaz Wyb-(sroda) - cud nad Twierdza Wisloujscie !
projekt mlodej architektki nt Szkoly medialnej do zbudowania vis a vis...Dokladnie tak !!! Uczelni miedzynarodowej - filmowej, dziennikarskiej, netowej.Nazwanej- Tygiel Kultur ???Paulus kamien wegielny wkopie.....;-)) I jeszcze moze dwujezycznej...ang i FRANCUSKI....Rekami , nogami i czym sie da -popieram tę ideę ( a mowilam, zeby posprzatac Twierdze...w majowy weekend...;-))) ładniej by na fotkach wygladała, hi hi...
Grün - Czw Maj 13, 2004 12:17 am
Zaraz zaraz - jak to "nad" Twierdzą?
bassa - Czw Maj 13, 2004 12:36 am
he he...byl przecie juz Cud nad Wisła....;-)) - oczywiscie w projekcie chodzi o teren vis a vis Twierdzy, znaczy- w Nowym Porcie, mowa o ul Długosza... Uczelnia z widokiem na Twierdze..(coz za plener tam dla projektowanych wydzialow filmowych i netowych..cudo !) Jakos sie to tez zgadza z inicjatywa Andrzeja Dębca- Spolecznego Komitetu Rewitalizacji nabrzezy...
bassa - Sob Maj 22, 2004 2:53 am
Natomiast jakos przykro, że Kolonie Artystow firma Synergia wywala z d.Stoczni ...szkoda...a tak blisko bylo Odwaznego Pomyslu- internetowej pracowni-muzeum-biblioteki-zywego osrodka...i twórców,i zwyklych gdanszczan....! Nawet projekt architekci spolecznie zrobili -z wyjatkowo mała iloscia czarnego szkla ;-)))
Mikołaj - Sob Maj 22, 2004 3:05 am
Cytat: | przykro, że Kolonie Artystow firma Synergia wywala z d.Stoczni |
naprawdę wywala?? byłem kilka razy na imprezach w "Wersalu" - fantastyczna rzecz
bassa - Nie Maj 23, 2004 5:40 pm
Tam jest jakis problem o drobne opłaty- za prad i ciepło....nie do wiary, ze przez takie cos moze sie cały pomysl gdanskiego Montrmartre rozleciec...A...-Teatr Znak to nie wiem, to przecie jest powazne stow- znaczy -stac ich...(wersalkowcy).Stety wypisałam sie z ich strony , bo uparcie słali newsy z trojanami...Zabraklo spolecznego komputerowca ???
bassa - Nie Maj 23, 2004 5:46 pm
o- dokładnie to http://kolonia-artystow.prv.pl
|
|