|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - licencjackie, magisterskie, ba... DOKTORSKIE!
Mikołaj - Nie Lis 13, 2005 12:58 am
Cytat: | Przykro mi, ale nie mogę udostępnić mojej pracy. |
nie ma co, dobre podejście
prywatnie do przeczytania również nie?
fritzek - Pon Lis 14, 2005 3:28 pm
Mikołaj napisał/a: | Cytat: | Przykro mi, ale nie mogę udostępnić mojej pracy. |
nie ma co, dobre podejście
prywatnie do przeczytania również nie? |
Jasne, bo jeszcze ktoś ściągnie Swoją drogą to ja się w życiu spotkałam z przypadkiem, że pewna osoba nie chciała pożyczać książek i albumów. Argumentem było to, że się dużo natrudziła żeby zdobyć książki, zapłaciła za nie i z nikim nie zamierza się dzielić zawartymi w nich informacjami...
wrangla - Pon Lis 14, 2005 7:08 pm
Uczelnie udostępniają prace dyplomowe i magisterskie.
Np.:
Przeszukiwarki baz AWFiS - prace doktorskie, magisterskie, dyplomowe...
Można znaleźć trochę ciekawostek, np.
Gotyckie zabytki Gdańska jako komponent walorów turystycznych Starego Miasta
Na stronach UG nie mogę znaleźć wyszukiwarki tego typu. Może ktoś z Was zna? Na UG zapewne powstaje dużo prac o Gdańsku. Warto by spenetrować ten rynek.
DarioB - Wto Lis 15, 2005 1:54 pm
Ta z AWFu działa sprawnie znalazłem pracę żony
Corzano - Sro Lis 16, 2005 7:03 pm
A może ktoś chce moją pracę o optymalizacji obiegu dokumentacji w dużej firmie wraz z modelami w programie iGrafx?
fritzek - Sro Lis 16, 2005 7:21 pm
Corzano napisał/a: | A może ktoś chce moją pracę o optymalizacji obiegu dokumentacji w dużej firmie wraz z modelami w programie iGrafx? |
Jasne!!! Ja chcę!!! W rewanżu oferuję pracę pt. "Czas a fotografia"
Mikołaj - Sro Lis 16, 2005 7:26 pm
mogę dać Wam poczytać o powżdztwach przeciwegzekucyjnych
ale dobra, kończymy albo do bla bla...
Sabaoth - Sro Lis 16, 2005 7:30 pm
Mikołaj napisał/a: | kończymy albo do bla bla... |
To ja poproszę drugą opcję. Mogę się podzielić moim nieskończonym doktoratem p.t. "Formal and Informal Relationships in Small Enterprises' Clustering. Process of cooperation groups creation, development and influence on the actors" ok. 175 stron w pogańskim języku
Remington1 - Sro Lis 16, 2005 7:43 pm
parker - Sro Lis 16, 2005 8:36 pm
"Rewitalizacja historycznego ciągu kanału Raduni" w tym zestawie wygląda pospolicie
Sabaoth - Sro Lis 16, 2005 8:48 pm
parker napisał/a: | "Rewitalizacja historycznego ciągu kanału Raduni" w tym zestawie wygląda pospolicie |
Ale może zaiteresować dużo osób na Forum
parker - Sro Lis 16, 2005 8:54 pm
Fragmenty można poczytać w Parkologii
Sabaoth - Sro Lis 16, 2005 8:55 pm
Fragmenty mojej będzie można pewnie poczytać w toalecie bibliotecznej jak zabraknie specjalnego papieru
Sorry, trochę doła mam naukowego.
fritzek - Sro Lis 16, 2005 9:02 pm
parker napisał/a: | "Rewitalizacja historycznego ciągu kanału Raduni" w tym zestawie wygląda pospolicie |
Cóż za fałszywa skromność Parker
seestrasse - Sro Lis 16, 2005 9:20 pm
a może chcecie poczytać o cyklu kantat na cały rok liturgiczny skomponowanych przez niejakiego Johanna Jacoba Rowaldta, żyjącego w XVIII wieku w Marienburgu?
Sabaoth - Sro Lis 16, 2005 9:27 pm
Tak czytam i myślę sobie, że razem do kupy to wiemy WSZYSTKO o WSZYSTKIM
knovak - Sro Lis 16, 2005 9:37 pm
Mię się zdarzyło pisać o beskidzkich cerkiewkach...
Mikołaj - Sro Lis 16, 2005 10:08 pm
Cytat: | Mię się zdarzyło pisać o beskidzkich cerkiewkach... |
dobrze, że nie po
Sabaoth - Sro Lis 16, 2005 11:14 pm
Knovaku, a wiesz może co się stało z tak pięknie wydawanym Czasem Pomorza? Kiedyś nawet mieli stronę internetową, propagandy było tam sporo ale trafiały się też ciekawe artykuły.
wrangla - Sro Lis 16, 2005 11:15 pm
Może kogoś oberki zainteresują?
knovak - Czw Lis 17, 2005 8:45 am
Sabaoth napisał/a: | Knovaku, a wiesz może co się stało z tak pięknie wydawanym Czasem Pomorza? Kiedyś nawet mieli stronę internetową, propagandy było tam sporo ale trafiały się też ciekawe artykuły. |
Moje też
"Czas Pomorza" wcięło, słuch o nim zaginął...
Sabaoth - Czw Lis 17, 2005 9:17 am
Fajny byl, jak plywalem czesciej do Gdanska (w 2001 i 2002) to staralem sie je zbierac. Mam chyba 4 numery. Ale w takiej jakosci kazde bezplatne pismo musi upasc bez dotacji. A szkoda.
danziger - Pią Gru 01, 2006 5:11 pm
Dzisiaj, po dekadzie studiowania, obroniłem wreszcie pracę magisterską. Tytuł to oczywiście "Ustrój Wolnego Miasta Gdańska". Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomogli mi ją napisać, przez pomoc w tłumaczeniach, znalezieniu źródel itd. - zwłaszcza Grünowi, Staremu Szkotowi, Mikołajowi i Lusinkowi.
gargoyle dfl - Pią Gru 01, 2006 5:26 pm
Mikołaj - Pią Gru 01, 2006 6:10 pm
Kiedy publikacja?
luanda - Pią Gru 01, 2006 6:18 pm
Gratulacje!
Dobre pytanie Mikołaju!
Corzano - Pią Gru 01, 2006 6:19 pm
danziger napisał/a: | po dekadzie studiowania |
Tematyka obszerna, studia dogłębne, to i czas szybko zleciał.
danziger napisał/a: | obroniłem wreszcie pracę magisterską |
Gratulacje!
jayms - Pią Gru 01, 2006 6:43 pm
Gratulacje! Z chęcią bym poczytał.
seestrasse - Pią Gru 01, 2006 7:44 pm
stawiasz, panie magister!!!!!!!!!!!
Strach - Pią Gru 01, 2006 9:46 pm
Jeszcze jeden wykształciuch a tfuuu.....
Gratuluję
Anna B. - Pią Gru 01, 2006 10:00 pm
Również przyłączam się do gratulacji!!
Gdanszczanin - Sob Gru 02, 2006 12:32 am
I ja się dołączam
lusinek1 - Sob Gru 02, 2006 12:59 am
...Ty... Ty... Ty... łże-inteligencie!!
GRATULACJE DANZIGER
Hochstriess - Sob Gru 02, 2006 1:05 am
Serdeczne gratulacje Panie magistrze!
grzechuu - Sob Gru 02, 2006 2:27 am
danziger - Sob Gru 02, 2006 3:57 pm
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
Mikołaj napisał/a: | Kiedy publikacja? |
Fragmenty to pewnie niedługo - w ARz, a może kiedyś i gdzie indziej.
jayms napisał/a: | Z chęcią bym poczytał. |
Jeśli chcesz, to wyślij mi na pw swój adres email (bo nie wiem, czy ten z profilu jest ok), to Ci podeślę w wersji .rar
seestrasse napisał/a: | stawiasz, panie magister!!!!!!!!!!! |
No, będzie trzeba. Ino jeszcze nie wiem kiedy - imprezka może się nieźle odwlec w czasie.
A zresztą po wczorajszym oblewaniu w gronie rodzinnym jakoś nie mam ochoty do picia alkoholu - do następnego razu na pewno nie wypiję ani kropli
knovak - Nie Gru 03, 2006 5:00 am
To ja też gratuluję!!!
Kto był promotorem tak zacnego tematu?
(że tak zapytam po kumotersku... )
kwidzin - Nie Gru 03, 2006 8:47 am
danziger napisał/a: | Dzisiaj, po dekadzie studiowania, obroniłem wreszcie pracę magisterską. Tytuł to oczywiście "Ustrój Wolnego Miasta Gdańska". Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomogli mi ją napisać, przez pomoc w tłumaczeniach, znalezieniu źródel itd. - zwłaszcza Grünowi, Staremu Szkotowi, Mikołajowi i Lusinkowi. |
Serdeczne gratulacje! A myślałem, że moich 8 lat nikt nie pobije
bassa - Nie Gru 03, 2006 11:45 am
Brawo,publikacja koniecznie...Albo Danziger ręka w rekę z Panem W.Nocnym-wykłady i spotkania UTW na ul łagiewniki 3 ? Nio...tam na III piętrze wisi wykaz wykładów o historii dzielnic ( z wyjątkiem Dolnego Wrzeszcza....)-aż sie prosi o WMG...z drobnym pytankiem do publicznosci,kto ma foty i osobiste wspominki!!!
danziger - Nie Gru 03, 2006 1:05 pm
knovak napisał/a: | Kto był promotorem tak zacnego tematu? |
dr hab. Andrzej Szmyt prof. UG
kwidzin napisał/a: | A myślałem, że moich 8 lat nikt nie pobije |
Ściśle rzecz biorąc, to było 9 lat z hakiem, ale "dekada" ładniej brzmi
syrenka - Nie Gru 03, 2006 6:53 pm
danziger napisał/a: | Dzisiaj, po dekadzie studiowania, obroniłem wreszcie pracę magisterską. |
Ssczerze Ci gratuluje i zazdroszczę, bo mnie czeka, zdaje się, podobna gehenna
A temat mam równie zacny jak obszerny, bo "Gdańsk w literaturze"
bassa - Nie Gru 03, 2006 9:49 pm
Coś pięknego! Tylko tak dalej....
I za jakies dwie dekady doczekamy pracy "Dolny Wrzeszcz -artyści,twórcy,niepokorne duchy ...wkład w kulturę Polski i świata". Na podstawie materiałow www.dolnywrzeszcz.pl i wpisów FDG
Na razie ciekawostka,kto napisze pracę o Gedanii-okazja przednia,85 lecie klubu w przyszłym roku.... ul Kościuszki 49 !Materiałów sporo...to przecie polonia gdańska!
A...UTW to oczywiście www.wsse.edu.pl - warto zerkać na plan spotkań seniorów(od 45 lat) i wykładów ogólnodostępnych,wisi na III p. ul Łagiewniki 3.
ruda - Nie Lip 29, 2007 2:18 pm
Sabaoth napisał/a: | Tak czytam i myślę sobie, że razem do kupy to wiemy WSZYSTKO o WSZYSTKIM |
O sarkofagach cynowych w Darłowie też.
Sabaoth - Nie Lip 29, 2007 2:48 pm
ruda napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Tak czytam i myślę sobie, że razem do kupy to wiemy WSZYSTKO o WSZYSTKIM |
O sarkofagach cynowych w Darłowie też. |
Darłowo to odległa zagranica, a to forum dotyczy GDAŃSKA!!!
ruda - Nie Lip 29, 2007 6:04 pm
Sabaoth napisał/a: | Mikołaj napisał/a: | kończymy albo do bla bla... |
To ja poproszę drugą opcję. Mogę się podzielić moim nieskończonym doktoratem p.t. "Formal and Informal Relationships in Small Enterprises' Clustering. Process of cooperation groups creation, development and influence on the actors" ok. 175 stron w pogańskim języku |
aha, podobnie
ruda - Nie Lip 29, 2007 7:02 pm
Cytat: | Darłowo to odległa zagranica, a to forum dotyczy GDAŃSKA!!! |
Sarkofagi darłowskie mogły powstać w warsztatach gdańskich. Autorem jednego z nich był prawdopodobnie gdański konwisarz Gieseler . Ta hipoteza powstała w wyniku analizy stylistyczno-porównawczej i technologicznej z sarkofagami słupskimi oznaczonych puncą gdańską i samego Gieselera.
Warsztaty gdańskie, nie tylko konwisarskie, wykonywały szereg zamówień na wysokim poziomie artystycznym.
Pepo - Pią Lip 10, 2009 8:18 am
Odświeżę nieco wątek, bo dawno tu już nikt się nie wypowiadał. Częściowo jestem winny podziękować niektórym z Forumowiczów, którzy - pośrednio lub bezpośrednio - pomogli mi w ciągu ostatnich lat przy pisaniu mojej pracy magisterskiej (obrona odbyła się 25 czerwca). Dyskusje na tym i na bliźniaczym forum często jedynie pobocznie zahaczały o temat, ale pozwalały mi zweryfikować niektóre poglądy
Dla wyjaśnienia dodam, że temat pracy był związany oczywiście z moim miejscem pracy, a więc fortem na Górze Gradowej. Pełen tytuł: "Fort Góry Gradowej w Gdańsku: jego historia, rozwój i rola w życiu organizmu miejskiego w latach 1814-1945" (promotor: prof. dr hab. Marek Andrzejewski).
knovak - Pią Lip 10, 2009 8:27 am
Gratulacje!!!
ruda - Pią Lip 10, 2009 8:55 am
danziger - Pią Lip 10, 2009 9:13 am
Gratulacje!
Sabaoth - Pią Lip 10, 2009 9:21 am
I ja serdecznie gratuluję!
feyg - Pią Lip 10, 2009 9:28 am
Przyłączam się do grona gratulujących!!!
Dostojny Wieśniak - Pią Lip 10, 2009 9:53 am
Gratulacje !!!
lusinek1 - Nie Lip 12, 2009 8:05 pm
To i ja tą drogą pogratuluję Jankowi Tzn. Pepo
groszek - Nie Lip 12, 2009 10:42 pm
Gratulacje Pepo !!!!!!!!
Hochstriess - Czw Lip 16, 2009 10:51 am
Brawo, panie magistrze
stolzenberger - Pią Lip 17, 2009 1:07 am
gratuluje Pepo, prof. Andrzejewski był w tym roku także i moim promotorem i bardzo zachwalał Twoją prace, nawet ją pokazał, był strasznie dumny:)gratuluje jeszcze raz!!
Horhe - Pią Lip 17, 2009 8:46 pm
Ja też gratuluję, głównie zastosowania poprawnej nazwy wzniesienia,a nie jakiegoś tam Grodziska
|
|