|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - 22 WRZEŚNIA EUROPEJSKI DZIEŃ BEZ SAMOCHODU
parker - Czw Wrz 22, 2005 8:36 am Temat postu: 22 WRZEŚNIA EUROPEJSKI DZIEŃ BEZ SAMOCHODU 22 WRZEŚNIA – EUROPEJSKI DZIEŃ BEZ SAMOCHODU
Cytat: | Szanowni Państwo!
W związku z przypadającym w czwartek, 22 września 2005 r., europejskim „Dniem bez Samochodu”, zwracam się do Państwa z apelem o pozostawienie tego dnia swoich aut w garażach i na parkingach.
Pokażmy wszystkim mieszkańcom Gdańska, że można zrezygnować z podróżowania samochodem na rzecz komunikacji zbiorowej, roweru lub po prostu przyjść do pracy pieszo.
Dajmy dowód, że potrafimy włączyć się do międzynarodowej akcji mającej na celu poprawę czystości i bezpieczeństwa miasta.
Paweł Adamowicz
Prezydent Miasta Gdańska |
Corzano - Czw Wrz 22, 2005 8:50 am
A gdzie ja dziś samochód kupię?
janak - Czw Wrz 22, 2005 8:51 am
U mnie dzień bez samochodu trwa przez cały rok.
danziger - Czw Wrz 22, 2005 9:38 am
dawno nie miałem takiej motywacji, żeby sobie gdzieś autem pojechać
parker - Czw Wrz 22, 2005 9:50 am
no dzięki bardzo za wyrzucenie mojej wiadomości do blabla chociaż wcale się tam nie nadawała
Mikołaj - Czw Wrz 22, 2005 9:54 am
dawno nie miałem takiej motywacji, żeby sobie gdzieś autem nie pojechać
Zoppoter - Czw Wrz 22, 2005 10:02 am
Mikołaj napisał/a: | dawno nie miałem takiej motywacji, żeby sobie gdzieś autem nie pojechać |
Taka motywację, to ja mam od dłuzszego czasu, kiedy patrzę na cenniki stacji paliwowych...
Niemniej chromole te wszystkie "dni bez czegośtam". To trzeba na codzień dbac o czystość, czy o cokolwiek innego, a nie tylko w "światowe dni".
Sabaoth - Czw Wrz 22, 2005 10:28 am
W takie dni bez samochodu musi sie bardzo przyjemnie jezdzic samochodem po prawie pustych ulicach
parker - Czw Wrz 22, 2005 10:36 am
Cytat: | po prawie pustych ulicach |
nie zauważyłam wielkiej różnicy
Corzano - Czw Wrz 22, 2005 10:41 am
parker napisał/a: | Cytat: | po prawie pustych ulicach |
nie zauważyłam wielkiej różnicy |
Bo to jest dzień dla ludzi bez samochodów.
parker - Czw Wrz 22, 2005 10:44 am
nie zauważyłam wielkiej różnicy patrząc rano z okna tramwaju
fritzek - Czw Wrz 22, 2005 4:17 pm
Hmmm...Mnie dzisiaj obudziły samochody śmigające pod oknem sypialni. Na co dzień nie ma takiego natężenia ruchu
Zoppoter - Czw Wrz 22, 2005 5:52 pm
fritzek napisał/a: | Hmmm...Mnie dzisiaj obudziły samochody śmigające pod oknem sypialni. Na co dzień nie ma takiego natężenia ruchu |
Rozumiem, że ta Łada jest przykładem wyremontowanego w tym warsztacie samochodu. No nie wiem, ja jednak chyba poszukam sobie innego warsztatu...
fritzek - Czw Wrz 22, 2005 7:01 pm
Zoppoter napisał/a: | fritzek napisał/a: | Hmmm...Mnie dzisiaj obudziły samochody śmigające pod oknem sypialni. Na co dzień nie ma takiego natężenia ruchu |
Rozumiem, że ta Łada jest przykładem wyremontowanego w tym warsztacie samochodu. No nie wiem, ja jednak chyba poszukam sobie innego warsztatu... |
To właśnie reklama warsztatu dla miłośników "dnia bez samochodu", a raczej dni, tygodni albo i miesięcy...
jahrek - Czw Wrz 22, 2005 7:55 pm
to na powrotnej z Elbląga?
fritzek - Czw Wrz 22, 2005 7:58 pm
jahrek napisał/a: | to na powrotnej z Elbląga? |
W stronę Elbląga, kawałek przed Solnicą. Na powrotnej była "Karczma Chińska"
|
|