|
Dawny Gdańsk
|
 |
Akademia Rzygaczy - Taka propozycja.
Zoppoter - Sro Sie 31, 2005 10:13 pm Temat postu: Taka propozycja. Zróbmy tak:
Wydział Kolejnictwa i Tramwajnictwa poprowadzi Seestrasse.
Wydział Sopotologii poprowadzi Mikołaj.
Poproszę Grüna i wymienione osoby o akceptację. Ewentualnie inne propozycje, do ustalenia w gronie profesorskim, to juz nie moja sprawa. Po prostu podałem kandydatury najlepsze w mojej opinii.
seestrasse - Sro Sie 31, 2005 10:16 pm
przepraszam, a o co chodzi? dlaczego (tak rozumiem) rezygnujesz?
wrangla - Sro Sie 31, 2005 10:20 pm
eee... Zoppoter.. nie poddawaj się
danziger - Sro Sie 31, 2005 10:26 pm Temat postu: Re: Taka propozycja.
O co chodzi? Czyżbyś poczuł się dotknięty sprawą niedoszłej współpracy z trójmiasto.pl?
Jesli moje zdanie coś tu znaczy, to uważam, że Twoja rezygnacja byłaby wielką szkodą (niezaleznie od jej powodów).
Zoppoter - Sro Sie 31, 2005 10:39 pm Temat postu: Re: Taka propozycja.
danziger napisał/a: |
O co chodzi? . |
Wybaczcie, ale ja jestem dorosłym facetem i nie musze sie z niczego tłumaczyć. A w tym przypadku, nie mam tez na to ochoty. Juz nie.
Jesli ktos będzie chciał, to i tak dorobi sobie własna teorie na temat mojej motywacji i moze nawet ja tu wygłosi.
Inni po prostu przyjma do wiadomości moja decyzje.
JJak człowiek chce miec własne niezależne poglądy i zyc według własnych zasad, to musi funkcjonowac samodzielnie a nie w grupie. Niech to bedzie wytłumaczeniem, jesli to rzeczywiście kogos interesuje.
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 11:02 am Temat postu: Przepraszam, że zawracam gitarę... wiem, ze to dla Was nudne i nieistotne, ale chciałbym prosić Grüna o potwierdzenie lub jakiekolwiek ustosunkowanie się. Chciałbym wiedzieć na czym stoję.
Corzano - Czw Wrz 01, 2005 11:22 am Temat postu: Re: Przepraszam, że zawracam gitarę...
Zoppoter napisał/a: | wiem, ze to dla Was nudne i nieistotne |
Nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie to jest istotne i smutne. Chciałbym, byś to wiedział i może zmienił decyzję, do czego Ciebie namawiam i czego sobię życzę.
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 11:32 am Temat postu: Re: Przepraszam, że zawracam gitarę...
Corzano napisał/a: |
Nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie to jest istotne i smutne. Chciałbym, byś to wiedział i może zmienił decyzję, do czego Ciebie namawiam i czego sobię życzę. |
Bardzo dziękuję za te słowa.
Niemniej moja decyzja jest taka jaka jest. Dlatego prosze o jakies potwierdzenie ze strony Rechtóra.
Marcin - Czw Wrz 01, 2005 12:10 pm
Podpisuję się pod słowami Corzana...
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 12:21 pm
Marcin napisał/a: | :| Podpisuję się pod słowami Corzana... |
Ludzie, proszę Was...
Juz mi zarzucono, ze robię z siebie męczennika. Nie napisałem tego po to, zeby mnie wszyscy prosili albo komplemencili. Po prostu odchodzę z Akademii Rzygaczy.
Proszę tylko o potwierdzenie Grüna.
Sabaoth - Czw Wrz 01, 2005 12:21 pm
ale osochozi?
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 12:35 pm
Seesstrasse się zgodziła. Prosze o akceptację Rechtóra.
Mikołaj, a Ty?
parker - Czw Wrz 01, 2005 1:07 pm
Zoppoter napisał/a: |
Juz mi zarzucono, ze robię z siebie męczennika. Nie napisałem tego po to, zeby mnie wszyscy prosili albo komplemencili. Po prostu odchodzę z Akademii Rzygaczy.
|
Sabaoth napisał/a: | :jakto: ale osochozi? |
Chodzi o to, że Zoppoter w tym miejscu cytuje wyrwane z kontekstu fragmenty naszej dyskusji na privie (i proszę cię Zoppoter nie rób tego więcej, priv to priv) - nietrudno się domyślić, że na zamknięciu tamtego wątku sprawa się nie skończyła.
Ja na temat tej rezygnacji wypowiadać się nie będę, bo uważam, że to ze mną ani z moim odmiennym zdaniem na pewne tematy nie powinno mieć nic wspólnego. To sprawa między Zoppoterem a Grünem.
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 1:15 pm
parker napisał/a: |
Chodzi o to, że Zoppoter w tym miejscu cytuje wyrwane z kontekstu fragmenty naszej dyskusji na privie (i proszę cię Zoppoter nie rób tego więcej, priv to priv) - . |
Nie ujawniałem, ani kto, ani jaką drogą, ani w jakiej formie mi to powiedział.
To ty ujawniłaś kto komu, kiedy i jak to powiedział.
I proszę Cię, nie rób tego więcej, priv to priv. Zwłaszcza, że równie dobrze mogło chodzić o kogos zupełnie innego, kto powiedział mi to przez telefon na przykład.
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 1:32 pm
Ja na temat tej rezygnacji wypowiadać się nie będę, bo uważam, że to ze mną ani z moim odmiennym zdaniem na pewne tematy nie powinno mieć nic wspólnego. . |
A jednak sie wypowiadasz... Nie miałem zamiaru ruszać tego tematu, ale skoro Ty - niepytana - odzegnujesz się od sprawy, mimo, ze nie stawiałem tu Tobie żadnych zarzutów, to jednak temat poruszę.
Moja decyzja jest spowodowana tym, że mnie publicznie oczerniłaś i oskarżasz mnie o decyzje (złe w Twoim mniemaniu), które w rzeczywistości podjął Grün, a nie ja. Przypisujesz mi również intencje, których nie artykułowałem.
Ponieważ uważam - całkowicie serio - że jestes o wiele bardziej potrzebna i pozyteczna dla Akademii i dla Gdańska, usuwam się na bok. Bo wspólne występowanie z toba pod jednym szyldem od wczoraj jest dla mnie wykluczone.
parker - Czw Wrz 01, 2005 1:47 pm
Zła Parker, bardzo zła, doprowadziła Zoppotera na skraj przepaści.
Wybaczcie, nie mam teraz czasu ani ochoty się tłumaczyć, co, kto, i komu zarzucał i kto kogo w jaki sposób obraził, bo Zoppoter i tak odwróci kota ogonem, bo w słownych potyczkach jest ode mnie o niebo lepszy.
Powiem tylko, że mam prawo mieć własne zdanie na jakiś temat i je wyrażać i robię to wyłącznie we własnym imieniu.
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 1:52 pm
Wybaczcie, nie mam teraz czasu ani ochoty się tłumaczyć, co, kto, i komu zarzucał i kto kogo w jaki sposób obraził,
. |
Po co zatem w ogóle zabrałas głos w tym wątku, w dodatku nieco obok tematu? Nie wspomniałem tu absolutnie nic o Tobie, nikt inny też nie wspomniał, liczyłem, że tak zostanie.
Rozgrzebałas sprawę i teraz walisz we mnie kolejnym fałszywym zarzutem - o odwracanie kota ogonem. Po co? Przecież zszedłem Ci z drogi. Masz zamiar mnie teraz gonić? po co?
danziger - Czw Wrz 01, 2005 1:59 pm
Nie chcę się wcinać między wódkę a zakąskę, powiem tylko jedno - dajta ludzie spokój.
Co ktoś komuś powiedział można puścić w niepamięć - przecież nikt nie został zabity ani ranny.
Sądzę, że dla wspólnego dobra Akademii byłoby lepiej, gdyby nikt z jej kadry nie odchodził.
A skoro dla wspólnego dobra (że dam taki górnolotny przykład) potrafili się pogodzić Wałęsa z Jaruzelskim czy Michnik z Kiszczakiem, to chyba Wy też możecie?
Na wszelki wypadek z góry przepraszam, jesli kogoś uraziłem tą wypowiedzią.
parker - Czw Wrz 01, 2005 1:59 pm
Zoppoter, przestań, bardzo cię proszę. Nie mówiłam do Ciebie, Tobie już wyjaśniłam wszystko wcześniej.
Corzano - Czw Wrz 01, 2005 2:02 pm
danziger napisał/a: | Nie chcę się wcinać między wódkę a zakąskę |
To teraz powiedz, kto jest kto?
seestrasse - Czw Wrz 01, 2005 2:03 pm
a może spotkamy się wszyscy na wódce...
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 2:08 pm
parker napisał/a: | Zoppoter, przestań, bardzo cię proszę. Nie mówiłam do Ciebie, |
Ale o mnie, w dodatku kolejny raz stawiając mi absurdalne zarzuty o ujawnieniu prywatnej korespondencji.
Tobie już wyjaśniłam wszystko wcześniej. |
Wręcz przeciwnie, ale ja juz nie oczekuję zadnych wyjasnień. Już nie.
Po prostu daj mi spokój. Niczego złego o Tobie w tym wątku nie pisałem, dopóki sama się tu nie zjawiłaś z komentarzem. I nie miałem zamiaru nic o Tobie pisać. Pytam jeszcze raz, po co w ogóle ponownie to rozgrzebałaś?
parker - Czw Wrz 01, 2005 2:18 pm
Marcin - Czw Wrz 01, 2005 2:19 pm
Cytat: | Wybaczcie, nie mam teraz czasu ani ochoty się tłumaczyć, co, kto, i komu zarzucał i kto kogo w jaki sposób obraził, bo Zoppoter i tak odwróci kota ogonem, bo w słownych potyczkach jest ode mnie o niebo lepszy |
A to wystarczy przeczytać odpowiedni wątek...
Parker, wyluzuj... Nie oskarżaj Zoppa o rzeczy które zrobi dopiero w przyszłości (to nie "Raport mniejszości" )...
Zoppoter - Czw Wrz 01, 2005 2:34 pm
danziger napisał/a: |
Na wszelki wypadek z góry przepraszam, jesli kogoś uraziłem tą wypowiedzią. |
To zależy kogo porównałeś z jaruzelskim albo z Kiszczakiem... Na wszelki wypadek wolę tego nie dociekać...
Sabaoth - Czw Wrz 01, 2005 3:17 pm
danziger napisał/a: | Nie chcę się wcinać między wódkę a zakąskę, powiem tylko jedno - dajta ludzie spokój. |
Taki co się wcina może dostać z obu stron
|
|