|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Hangary
stumar - Wto Cze 28, 2005 8:05 am Temat postu: Hangary W czasie mojej wczorajszej bytności na Zaspie zauważyłem, że zwiększyło się tempo rozbiórki hangarów przy ul. Hynka. Znika drewniane poszycie dachu, zapewne lada dzień pocięte zostaną stalowe dźwigary... szkoda trochę
Petelka - Wto Lip 19, 2005 9:35 pm Temat postu: Re: Hangary
stumar napisał/a: | W czasie mojej wczorajszej bytności na Zaspie zauważyłem, że zwiększyło się tempo rozbiórki hangarów przy ul. Hynka. Znika drewniane poszycie dachu, zapewne lada dzień pocięte zostaną stalowe dźwigary... szkoda trochę |
.....co jest pieczołowicie dokumentowane przez Zielonego Brodatego Rowera
Dagon - Sob Lip 23, 2005 5:03 pm Temat postu: Re: Hangary
stumar napisał/a: | . Znika drewniane poszycie dachu, zapewne lada dzień pocięte zostaną stalowe dźwigary... szkoda trochę |
Moze i szkoda, ale z drugiej strony - lepiej, zeby to rozebrali i wybudowali cos nowego, niz gdyby mialy sie rozsypac za pare lat, bo nic by sie tam nie dzialo...
bassa - Sro Lip 27, 2005 1:08 am
A gdzież fotki z przebudowy Kościuszki ???Z wglądem pod odsłonięte schody....Ze juz nie wspomne o wykopkach na podwórkach,raj dla poszukiwaczy...
A fotki pohangarowe-jak zwykle klasa, dla ZBR i Pętelki!
Makabunda - Sro Lip 27, 2005 12:38 pm
Na placu przed hangarami są stare studzienki studzienki. Moze udałoby się je jakoś "zbezpieczyć"?
jacek-gdansk - Pią Lip 29, 2005 1:49 am
po hangarach już tylko wspomnienie zostało :(
byłem tam dziś i jakoś żal w sercu tylko został.
pamiętam jak dziadek mnie w zamierzchłych czasach zabrał na lotnisko i jego kolega mr. Flach(latał myśliwcem w bitwie o Anglię) jak dobrze pamiętam gdy miałem chyba 8 lat obiecał, że weźmie mnie na lot samolotem...nic z tego nie wyszło, a teraz nawet wspomnienia szlak trafia.........szkoda :(
Marek Z - Pią Lip 29, 2005 12:44 pm
Ja też się jakoś przyzwyczaiłem do krajobrazu Zaspy z hangarami...
Petelka - Pią Lip 29, 2005 9:28 pm
Cd. dokumentacji fotograficznej by ZBR:
Tak to wyglądało w dniu wczorajszym. Ale modelarnia się jeszcze broni.
Odyseusz - Sro Sie 03, 2005 2:28 pm
Osiedle to zbyt huczna nazwa na jeden budynek, ale co tam. Takie cusik powstaje na miejscu changarów.
Corzano - Sro Sie 03, 2005 2:43 pm
Odyseusz napisał/a: | Osiedle to zbyt huczna nazwa na jeden budynek |
Na planach widzę cztery, w tym dwa mieszkalne.
Odyseusz - Sro Sie 03, 2005 2:55 pm
Ja widzę tylko jeden budynek mieszkalny i wiatę na śmietnik ze stróżówką.
Mikołaj - Sro Sie 03, 2005 3:11 pm
Corzano, to nie są dwa tylko jeden z przejazdem po środku
Corzano - Sro Sie 03, 2005 3:29 pm
Mikołaj napisał/a: | Corzano, to nie są dwa tylko jeden z przejazdem po środku |
Nie chcę się o takie szczegóły spierać, ale dla mnie to dwa budynki połączone łącznikiem.
Mikołaj - Sro Sie 03, 2005 3:41 pm
No proszę, i już mamy o czym podyskutować
Cytat: | 5. Standard budynku:
Budynek 6 klatkowy; 6 i 8 kondygnacji z jedną halą garażową dostępną z klatek schodowych |
http://www.inpro.com.pl/hynka/info.html
Mikołaj - Czw Sie 25, 2005 12:46 pm
Zerknijcie tutaj:
http://www.forum.eksplora...topic.php?t=701
trzeba się rejestrować, ale warto.
Makabunda - Czw Sie 25, 2005 12:54 pm
Cytat: | Na placu przed hangarami są stare studzienki studzienki. Moze udałoby się je jakoś "zbezpieczyć"? |
Pisałem o tym mając na myśli te studzienki. Z tego co wiem na razie ocalały.
Sabaoth - Czw Sie 25, 2005 1:49 pm
To pierwsze zdjęcie właśnie poszło na e-bayu za 51 Euro!!!
Strach - Pon Sie 29, 2005 12:53 pm
Czegoś w tych wizualizacjach INPRO brakuje. A gdzie są te linie wysokiego napięcia?
Mikołaj - Pon Sie 29, 2005 12:58 pm
Strach - nie linkuj obrazków z imagestation - nie wyświetlają się
DOŁĄCZAJ OBRAZKI W OKIENKU NA DOLE STRONY
Strach - Pon Sie 29, 2005 1:22 pm
Przepraszam ze mnie taki lajkonik.
turecki - Sob Wrz 24, 2005 6:23 pm
to fakt-Zaspa bez hangarów ,a z improwizacją osiedli inpro .po co ktoś tą firmę fuszerkę wymyślił?Nastawia cudeniek na Zaspie i tylko dla kogo i po co?zostaje tylko skwitować''coście się tak na kupie pobudowali''
Sagapo8 - Sob Lip 16, 2011 9:28 pm Temat postu: Swięto lotnictwa 1956 Pogrzebałem i znalazłem fotkę z lotniska na Zaspie
Marek Z - Nie Lip 17, 2011 12:11 am
Sagapo8 napisał/a: | Pogrzebałem i znalazłem fotkę z lotniska na Zaspie |
Świetna ! Pogrzeb jeszcze trochę..
Sagapo8 - Nie Lip 17, 2011 8:04 am Temat postu: Lotnisko To jest zdjęcie prawdopodobnie z 1956 roku i zrobiono je na okoliczność Święta Lotnictwa. Rok nie jest pewny, może być trochę później natomiast na pewno to było święto lotnictwa,
|
|