|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Wandale zniszczyli figurę z kaplicy Królewskiej
Sabaoth - Sob Lis 20, 2004 1:44 pm Temat postu: Wandale zniszczyli figurę z kaplicy Królewskiej Wandale zniszczyli figurę z kaplicy Królewskiej
To jest przykład całkowitej bezmyślności, jestem jeszcze w stanie pojąć złomiarzy:
Giną stalowe gwiazdy z cmentarza żołnierzy radzieckich w Gdańsku mają z tego niezły grosz.
Ale ta figura, podobnie jak wiele innych zabytków została zniszczona "dla zabawy". Bez pręgierza nie przywróci się chyba porządku.
Grün - Sob Lis 20, 2004 11:04 pm
Marku, masz odpowiedź na swoje dzisiejsze pytanie o św. Elżbietę
Marcin - Sob Lis 20, 2004 11:12 pm
Właśnie coś mi się tak wydawało, że figura straciła atrybut jednego ze zmysłów gdy w piątek szedłem do ZUSu.
Marek Z - Pon Lis 22, 2004 1:54 pm
Cytat: | Wandale zniszczyli figurę z kaplicy Królewskiej |
Kurcze blade, no nie ma na nich kary !!!
A babcia wcale nie ochlapała figury farbą, tylko pomalowała niszę na szaro. Przerwali jej policjanci.
Cytat: | Po renowacji i konsultacjach między Bazyliką Mariacką a wojewódzkim konserwatorem zabytków zapadnie decyzja, czy figura powinna wrócić na swoje miejsce. |
No jak to ? Stoi tu tyle czasu, to niech wraca na miejsce !! Równie dobrze trzebaby było pochować inne figury, łącznie z Neptunem..
Grün - Pon Lis 22, 2004 1:57 pm
No może pochlapała, wiesz - babcia sobie spokojnie maluje, co widać na zdjęciu, a tu wyskakuje zza winkla dwóch dryblasów i wołają "stój bo strzelam" - to się babci mógł pandzel omsknąć
Sabaoth - Pon Lis 22, 2004 3:00 pm
Babcie to lapac potrafia, a wandala (zeby nie uzyc gorszego okreslenia) to pewnie omijaja wielkim lukiem
Marek Z - Pon Lis 22, 2004 6:47 pm
Cytat: | wyskakuje zza winkla dwóch dryblasów i wołają "stój bo strzelam" |
Dobrze, że antyterrorystów nie przysłali, wtedy babcia by się wystraszyła !!
mat - Czw Lis 25, 2004 10:27 pm
Dodam jeszcze ze jakby to było dwóch wyrośniętych skinów to szerokim łukiem by ich minęli cały czas szukając czegoś na niebie. Wandali natomiast nie rozumiem i ich dewizy 'jak czegoś nie rozumiesz zniszcz to' takze.
Corzano - Pią Lis 26, 2004 8:56 am
mat napisał/a: | jakby to było dwóch wyrośniętych skinów |
Są jeszcze skini w Gdańsku?
Sabaoth - Pią Lis 26, 2004 9:05 am
Moze mu chodzilo o ABS-ow?
mat - Pią Lis 26, 2004 7:14 pm
ABEESY CZY nie coza roznica wazne ze łysy i zle mu z oczu.....i paszczy.......
zajin - Sob Lis 27, 2004 11:55 am
Corzano napisał/a: | Są jeszcze skini w Gdańsku? |
A są, mój kumpel za wolno biega i od tygodnia wygląda nieco gorzej niż św. Elżbieta....
Sabaoth - Sob Lis 27, 2004 11:41 pm
To teraz już nawet za wolne bieganie biją? Co się tam na południu porobiło.
|
|