|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - KIESZONKOWCY
DarioB - Pią Lis 05, 2004 3:19 pm Temat postu: KIESZONKOWCY Jako że drazni mnie ten temat bardzo, ciekaw jestem waszego zdania.
Posta wrzuciłem na forum gazety
LINK
Wszelkie sugestie mile widziane. A jako że mamy w naszym gronie (z tego co kojarzę) wtykę w GW, prosiłbym o podpromowanie tej akcji. Może nie w takim stylu jak ja proponuję, bo to jest tylko moja osobista wizja. Ale tych bandytów należy wyplenić!!!
Zatem im więcej komentarzy, tym lepiej
Grün - Pią Lis 05, 2004 3:21 pm
Pomysł niezły.
Ale znając obowiązującą w narodzie polskim tolerancję dla drobnej przestępczości, wątpię czy jest szansa na uzyskanie poparcia od magistratu.
DarioB - Pią Lis 05, 2004 3:35 pm
Ale wiesz, kto nie próbuje............
Sabaoth - Pią Lis 05, 2004 3:51 pm
I tak prokurator wypuści, bo to przecież znikoma społeczna szkodliwość Ale robić coś trzeba. Pomysł niezły.
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 7:32 pm
Dario ,,wywieszone'' twarze tych ,,panów''-to pogwałcenie prywatności.
Prawnik to każdy powie.
Ale pomysł ładny.Myślę jednak że idą nienajciekawsze czasy i
w ramach tzw.,,samoobrony'' trza będzie stworzyć naszą własną
Dawnogdańską bojówkę(nie mylić z Bówką).W odpowiedniej liczbie ,,chłopa''.
A nie jest to problematyczne.Przyjdą takie czasy że będziemy mogli polegać tylko na sobie ---Mimo że nie byłem jeszcze na żadnym wspólnym spotkaniu to i tak traktuję was jak (najbliższe słowo jakie mi przychodzi na myśl -powiedzmy --rodzinę).A rodzinę trzeba chronić.Wiadomo że trudno będzie nam się zebrać aby jeździć prewencyjnie i ostrzegać
bandziorów w mzk swą obecnością aby nie okradali i tak okradanych przez państwo staruszek ale gdyby się komuś z FORUM źle działo tak że jedynym rozwiązaniem byłaby manifestacja wspólnej siły To myślę że taka ,,bojówka'' mogłaby w niejednym pomóc. A tak zupełnie serio -nigdy nic nie wiadomo-może mój żartobliwie wyświetlony
pomysł będzie w przyszłości POTRZEBNY.Oby nie.
DarioB - Wto Lis 09, 2004 7:52 pm
Paulus napisał/a: | Dario ,,wywieszone'' twarze tych ,,panów''-to pogwałcenie prywatności.
Prawnik to każdy powie.
Ale pomysł ładny.Myślę jednak że idą nienajciekawsze czasy i
w ramach tzw.,,samoobrony'' trza będzie stworzyć naszą własną
Dawnogdańską bojówkę(nie mylić z Bówką).W odpowiedniej liczbie ,,chłopa''.
A nie jest to problematyczne.Przyjdą takie czasy że będziemy mogli polegać tylko na sobie ---Mimo że nie byłem jeszcze na żadnym wspólnym spotkaniu to i tak traktuję was jak (najbliższe słowo jakie mi przychodzi na myśl -powiedzmy --rodzinę).A rodzinę trzeba chronić.Wiadomo że trudno będzie nam się zebrać aby jeździć prewencyjnie i ostrzegać
bandziorów w mzk swą obecnością aby nie okradali i tak okradanych przez państwo staruszek ale gdyby się komuś z FORUM źle działo tak że jedynym rozwiązaniem byłaby manifestacja wspólnej siły To myślę że taka ,,bojówka'' mogłaby w niejednym pomóc. A tak zupełnie serio -nigdy nic nie wiadomo-może mój żartobliwie wyświetlony
pomysł będzie w przyszłości POTRZEBNY.Oby nie. |
Oj jesteś w błędzie kolego. Jeśli śledzisz prasę to powinieneś zauważyć akcję Gazety Wyborczej, która chce wygonić bandytów ze stadionów i pokazała ich twarze. Jakoś nikt się nie burzy. Tym bardziej kieszonkowcy nie będą.
Grün - Wto Lis 09, 2004 8:08 pm
a jakżeż my możemy polegać na sobie, skoro nawet na forum nie można liczyć na minimalną lojalność
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 9:09 pm
danke Gruen ---
Darjo ja only mała podpodstawowa inicjatywa(cfiszenludzka)-a Ty tam zaraz stadiony,Gazeta.......chodzi o to abyśmy trzymali się w EKIPIE.
Sabaoth - Wto Lis 09, 2004 9:12 pm
Grün, a co ty taki ?
DarioB - Wto Lis 09, 2004 9:36 pm
Nie ma sprawy, wiem gdzie się oni czają, możemy się na nich zaczaić w ekipie Jakby co poproszę jeszcze kilku stadionowych zawadiaków, to zrobią to za nas
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 10:04 pm
Eh Darjo nie zrozumiałeś mej intencji-mnie chodziło jedynie o wyprojektowanie co zresztą uczyniłem mego przywiązania do ludzi z D.G.Nie było w żadnym calu mą intencją a tym bardziej atencją sprawiania Tobie jakiejkolwiek przykrości(a propos danke wielkie za fotki z maszyny co penetruje przy Stągiewnym).Tak sobie a muzom wypuściwszy jakąś tam wizję ale posiadającą integrujące zakusy.Się nie martw i sorry.A Ty Saboath co się czepiasz Gruena?
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 10:07 pm
Chciałem powiedzieć co się czepiasz ,,zaoceaniczny potentacie mentalny''ale teraz Ty z kolei nie wysyłaj ,,braku zrozumienia '' dla mnie czyli kolegi.
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 10:08 pm
Oczywista -przy dużym szacunku Saboath dla Cię!
mat - Wto Lis 09, 2004 10:16 pm
oj powywieszać ich i juz. Krótko zwięźle i na temat.
Sabaoth - Wto Lis 09, 2004 10:21 pm
Ja, tak czytem dzisiaj posty i czytam i zastanawiam się, co jest grane. Strasznie dzisiaj ludzie zadziorni jacyś, nerwowi, jeden drugiemu docina. Ja tam się nikogo nie czepiam, nastrój mam niezły, czekając na pociąg wystawiłem buzię do słoneczka (którego coraz mniej zresztą). A tam u Was, może terroryści jekieś gazy puścili, co to w umysłach mieszają?
DarioB - Wto Lis 09, 2004 10:25 pm
Paulus napisał/a: | Eh Darjo nie zrozumiałeś mej intencji-mnie chodziło jedynie o wyprojektowanie co zresztą uczyniłem mego przywiązania do ludzi z D.G.Nie było w żadnym calu mą intencją a tym bardziej atencją sprawiania Tobie jakiejkolwiek przykrości(a propos danke wielkie za fotki z maszyny co penetruje przy Stągiewnym).Tak sobie a muzom wypuściwszy jakąś tam wizję ale posiadającą integrujące zakusy.Się nie martw i sorry.A Ty Saboath co się czepiasz Gruena? |
No co ty stary przecież jaja se robię A co się tyczy brzeźna, to szkoda że nie miałem pewnego dnia aparatu, bo bym cię przyłapał podczas szperania w wykopie:)
Mikołaj - Wto Lis 09, 2004 10:28 pm
Cytat: | A tam u Was, może terroryści jekieś gazy tam puścili, co to w umysłach mieszają? |
Coś musi być na rzeczy. Na szczęście mieszkam na górce i u mnie wszystko natychmiast wywiewa.
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 10:49 pm
DZISIAJ NIESTETY JEST DZIEŃ DIABŁA KAŻDY MIAŁ OBJAW
BRAKU SUBTELNOŚCI OD NAJBLIŻSZYCH---NO ...MOŻE NIE KAŻDY
ALE MORZE WDARŁWSZY SIĘ W GŁĄB LĄDU SUBTELNIE HACZYŁO CO TRZA...
--BYŁEM NA SPACERKU GODZINKE TEMU--I TAM GDZIES NAD HORIZONEM
WIDZIAŁEM CIĘ JAK SIĘ OPALASZ W TYM SŁONECZKU TZN.WIDZIAŁEM TO ZŁUDZENIE BO JUZ CZAS O TEJ PORZE NIE TEN.PAMIETAJ ŻE ŻYJESZ W TROCHĘ INNYCH REALIACH.
MY TU --BIEDNE ROBACZKI--- MAMY INNE SYTUACJE.KLUCZYMY CZY JAK KTO WOLI KULCZYMY...
Sabaoth - Wto Lis 09, 2004 10:51 pm
Trzeba trochę wyluzować, szkoda zdrowia.
mat - Wto Lis 09, 2004 11:06 pm
Tak retorycznie
Czy oznacza to tolerancję dla łobuzów?Czy tylko forumowiczowe luzowanie?
PAULUS MAZUR - Wto Lis 09, 2004 11:28 pm
OT CO
SZACH
MAT(DENKUJU)
Sabaoth - Wto Lis 09, 2004 11:53 pm
mat napisał/a: | Tak retorycznie
Czy oznacza to tolerancję dla łobuzów? Czy tylko forumowiczowe luzowanie? |
Chodziło mi o Forum, dzisiaj wszyscy jacyś tacy ŹLI!
bassa - Sob Lis 13, 2004 10:35 pm
Hę...To wam opowiem,choć doprawdy kojarzenie Całego Miasta z tym wątkiem to piłowanie filaru....Tym niemniej dotąd było wiadomo,w jakie okolice sie nie chodzi w mniej niz trzy osoby -oraz gdzie juz sa kamery i się zrobiło bezpieczniej.(Wrzeszcz!)
Az do dzisiaj.
Sześć napadów w ciagu dwunastu godzin-na ścieżkach rowerowych i szerokich chodnikach-jedzie dwóch zakapturzonych i BIJA od tyłu ofiarę,zdzierajac torebki,aktowki,siatki...i błyskawicznie znikajac na tych rowerach w sinej dali.
Pieszych, rowerzystów...dzieci i dorosłych.
Wieść o kolejnych napadach niesie sie błyskawicznie po okolicy-prywatni ludzie do siebie dzwonia i sms-uja, odwolujac spacery i spotkania czy wyjscia na imprezy kult.
Popieram Paulusa !!! COS trzeba...obywatelsko ?sąsiedzko ?Moze choćby podkreslac, ze tel 112 jest bezplatny...
Tez myslę,że tych dwóch to były ,,goscinne występy,,-tanie PKP w weekendzie było...no-pocieszam sie,ze to nie lokalni z taką brutalna przemoca wystapili...
Grün - Sob Lis 13, 2004 10:59 pm
Trzeba znieść przepisy o przekroczeniu obrony koniecznej
|
|