|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Poczta w domenie kocham.gdansk.pl
szy - Sob Paź 23, 2004 10:00 pm Temat postu: Poczta w domenie kocham.gdansk.pl Cześć.
W nawiązaniu do pytania Mikołaja przy przywitaniu, a może jako moje wpisowe na forum ...
Kilka lat temu, przy okazji wielkiego zdjęcia gdańszczan, rozdawaliśmy aliasy pocztowe w domenie kocham.gdansk.pl. Akcja po jakimś czasie została zawieszona, ale rozdane adresy (afair kilkaset sztuk) funkcjonują do dziś.
Nie widzę przeszkód, by do tego wrócić, ale proszę o jedno: adres składać się powinien z inicjału imienia i nazwiska, np. j.kowalski@kocham.gdansk.pl.
Podkreślam - to tylko alias, a więc przekierowanie poczty na inne, istniejące już, dotychczasowe Wasze konto. Nie zwiększa bałaganiu w programie pocztowym... ;)
Jeśli ktoś ma ochotę - zapraszam.
Pozdrawiam,
Szy.
Mikołaj - Sob Paź 23, 2004 10:55 pm
Zapytam z ciekawości: czy trzeba być w jakichś wyjątkowych konszachtach z UM, żeby dostać subdomenę cośtam.gdansk.pl ?
ps na stronie pewnego znanego Gdańszczanina obok działów "Gdańsk dziś" i "Gdańsk jutro" brakuje mi "Gdańsk wczoraj"
szy - Sob Paź 23, 2004 11:10 pm
Mikołaj napisał/a: | Zapytam z ciekawości: czy trzeba być w jakichś wyjątkowych konszachtach z UM, żeby dostać subdomenę cośtam.gdansk.pl ? |
Nie. Subdomeny w gdansk.pl rejestruje obecnie TASK. To koszt 50 złotych rocznie. Jakiś rok temu jeszcze, robił to NASK, w Warszawie.
Rejestracja jest jak najbardziej ogólnodostepna. De facto, UM posiada delegację domeny www.gdansk.pl, na takiej samej zasadzie jak kocham.gdansk.pl.
Mikołaj napisał/a: | ps na stronie pewnego znanego Gdańszczanina obok działów "Gdańsk dziś" i "Gdańsk jutro" brakuje mi "Gdańsk wczoraj" |
Oj, to nie do mnie bezpośrednio uwaga, ale... spróbuję przekazać komuś, kto może mieć moc sprawczą...
Szy.
|
|