|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Prośba do speców od porcelanki
DarioB - Nie Wrz 26, 2004 11:14 pm Temat postu: Prośba do speców od porcelanki Witam,
Znalazłem u teściowej kilka rzeczy. Możecie coś podpowiedzieć o ich wartości, bo z tego co widziałem na Jarmarku Św. Dominika są to rzeczy dosć popularne:
abernacka - Pią Lis 05, 2004 8:11 am
Szkoda! Ja ja już myślałem że chodzi ci o prawdziwe porcelanki.
luka - Sro Gru 01, 2004 11:49 am Temat postu: porcelana Talerze biało niebieskie są bardzo popularne i są raczej niewiele warte. Filiżanka ze spodeczkiem na Kole w Warszawie kosztuje około 10 zł. Nie jestem pewny czy jest to w ogóle porcelana. Talerze są dość grube więc może to nawet jakaś angielska glinka przypominająca tylko porcelanę. Jest to produkt masowy, produkowany do czasów nam współczesnych. Niestety nie mam przy sobie książki z sygnaturami więc nie jestem w stanie podać z jakich lat pochodzi, ale nie oczekiwałbym zbyt wielkiej ceny. Jeżeli chodzi o talerze w kwiaty to musisz zrobić także zdjęcie od spodu, ze zbliżeniem na sygnaturkę. Pozdrawiam.
Łukasz
DarioB - Sro Gru 01, 2004 3:17 pm
Sygnaturki niet Dzięki za pomoc, chodziło mi o orientacyjną wycenę, bo to i tam pamiątka rodzinna.........wiec wiadomo
|
|