|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Dni Otwarte RM
parker - Sro Wrz 22, 2004 7:50 pm Temat postu: Dni Otwarte RM 2 października - Dni Otwarte Rady Miasta - taki transparent wisi od kilku dni przed Żakiem.
Na razie chyba nie ma nigdzie żadnego harmonogramu?
Grün - Sro Wrz 22, 2004 10:13 pm
Przed Żakiem? Na Grunwaldzkiej?
Sabaoth - Sro Wrz 22, 2004 10:23 pm
Żakiem popularnie nazywane jest Generalkommando
Grün - Sro Wrz 22, 2004 10:30 pm
Toż ja to wiem - to jest zemsta za Filharmonię i Operetkę Bałtycką
Sabaoth - Sro Wrz 22, 2004 10:36 pm
Cytat: | Filharmonię i Operetkę Bałtycką |
Masz na myśli tą Operetkę przy Sport Platz?
Grün - Sro Wrz 22, 2004 10:45 pm
tak, i Fisharmonię Bałtycką na Bleihofinsel
seestrasse - Sro Wrz 22, 2004 11:57 pm
Grün napisał/a: | Toż ja to wiem - to jest zemsta za Filharmonię i Operetkę Bałtycką |
wyluzuj, Rektórze!
Marek Z - Czw Wrz 23, 2004 10:01 am
Cytat: | 2 października - Dni Otwarte Rady Miasta |
No to ja sie tam wybiorę. Obejrzę, gdzie nasi włodarze tak "owocnie" debatują.
Petelka - Czw Wrz 23, 2004 11:58 am
Cytat: | No to ja sie tam wybiorę. Obejrzę, gdzie nasi włodarze tak "owocnie" debatują. |
Niegdyś, w zamierzchłych latach 70-tych ubiegłego wieku byłam na takim posiedzeniu Rady. I bardzo dobrze pamiętam, że omawiano wtedy projekt wyburzenia starego Letniewa i zbudowania na tym miejscu osiedla domków jednorodzinnych. Minęło 30 lat. Jak wygląda realizacja tego projektu to każdy może się przekonać.
Grün - Czw Wrz 23, 2004 5:26 pm
Może zrób notatki - albo nagraj - będzie potem dowód jakby się wypierali jakichś pomysłów.
pumeks - Pią Wrz 24, 2004 11:22 am
Dzień otwarty Rady Miasta Gdańska
bassa - Sob Wrz 25, 2004 12:17 am
No monete to koniecznie....zrzucimy sie tymi monetami do mieszka na Miary ???
parker - Nie Wrz 26, 2004 6:36 pm
Wycieczki do Nowego Ratusza
Gdynka - Pon Wrz 25, 2006 8:33 pm Temat postu: Dzień otwarty po raz trzeci (sobota 30 września 2006)
Cytat: | Już po raz trzeci gdańscy rajcy zapraszają do odwiedzenia siedziby Rady Miasta. 30 września 2006 r. w ramach „Dnia Otwartego” będzie można zobaczyć gdański samorząd od tzw. kuchni.
Wszyscy chętni będą mogli obejrzeć gabinet przewodniczącego Rady oraz pokój, który podczas obrad służy prezydentowi miasta. Radni, oprócz prezentowania niedostępnych na co dzień pomieszczeń, wyjaśnią także sposób działania systemu do głosowania, który uruchamiany jest podczas sesji RMG, odpowiadać będą również na pytania swoich gości.
Listę atrakcji powiększą pokazy walk, które zaprezentują wojownicy z drużyny Słowian i Wikingów Nordelag. Będzie można zobaczyć wyścigi zaprzęgów z psami rasy husky, a także zwiedzić słowiańską wioskę. Poczta Polska wyda specjalnie na ten dzień kartę pocztową, którą będzie można podstemplować okolicznościowym stemplem. O historii ponad stuletniego budynku, który po I wojnie światowej był siedzibą Wysokiego Komisarza Ligi Narodów, opowiedzą przewodnicy PTTK. Scenki teatralne zaprezentują aktorzy z Młodzieżowego Klubu Twórczego „Plama”.
Wszyscy, którzy odwiedzą siedzibę rajców będą mogli sfotografować się w galowym stroju przewodniczącego Rady Miasta Gdańska za pomocą tzw. mamidła.
Dzień Otwarty Rady Miasta Gdańska
ul. Wały Jagiellońskie 1
30 września 2006 r.
godz. 9.00 - 14.00 |
W ub. roku Przewodniczący RM narzekał na frekwencję radnych. W tym roku raczej nie będzie tego problemu...
villaoliva - Pon Wrz 25, 2006 8:52 pm
Wybory, wybory
Trzeba się starać
Gdynka - Pon Paź 02, 2006 9:47 am Temat postu: Spotkanie z wyborcami W ubiegłym roku 10 radnych chciało się spotkać z mieszkańcami Gdańska,
a w tym 22 z 34...
Pozostali nie kandydują do Rady?
Według Dziennika Bałtyckiego: siedzibę rady odwiedziło 2 tys. osób!
Corzano - Pon Paź 02, 2006 9:53 am Temat postu: Re: Spotkanie z wyborcami
Gdynka napisał/a: | Według Dziennika Bałtyckiego: siedzibę rady odwiedziło 2 tys. osób! |
Liczne rodziny mają radni.
syrenka - Pon Paź 02, 2006 11:11 pm
O matko... wiecie jak oczytałam temat? "Dni otwarte Radia Maryja"...
Źle ze mną....
Corzano - Wto Paź 03, 2006 7:46 am
syrenka napisał/a: | "Dni otwarte Radia Maryja" |
Na to nie masz co liczyć.
bassa - Wto Paź 03, 2006 11:39 am
To jednak bardziej dla dzieci szkolnych,zorganizowanych grup:w sumie niegłupie,ale znów nauczycielkom wyrwano wolna sobotę.Nie za dużo na te szkoły się zwala ?Przecie mozna zaprosić np. stowarzyszenia czy chocby studenckie inkubatory przedsiębiorczości.Czy Akademie Trzeciego Wieku....w Sopocie to ponad 2400 ciekawych życia ludzi...
a,prawda,Gdańsk nie ma - więc nie zaprosi...
Mikołaj - Wto Paź 03, 2006 11:45 am
bassa napisał/a: | a,prawda,Gdańsk nie ma - więc nie zaprosi... |
Gdański Uniwersytet Trzeciego Wieku
danziger - Wto Paź 03, 2006 11:58 am
bassa napisał/a: | Akademie Trzeciego Wieku....
a,prawda,Gdańsk nie ma - więc nie zaprosi... |
No - uniwersytet, to jednak nie to samo co akademia
jakusz - Wto Paź 10, 2006 6:28 pm
Dzisiaj radio podało, że do rady miasta kandyduje Andrzej Januszajtis. Podobno wystartuje z listy LPR.
|
|