|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Stary dworek
Barabasz - Czw Wrz 16, 2004 7:54 pm Temat postu: Stary dworek Byłem dzisiaj w Kościerzynie i ujrzałem piękny dworek, jest opuszczony i trochę zaniedbany.
Mam nadzieję, że ktoś się nim zajmie i nie pozostawi samemu sobie...
Sabaoth - Czw Wrz 16, 2004 8:05 pm
A co tam za napis się ujawnia nad kolumnami?
Barabasz - Czw Wrz 16, 2004 8:23 pm
Chyba jakiś napis z czasów komunizmu...
Następnym razem zrobię zdjęcie samego napisu
Sabaoth - Czw Wrz 16, 2004 8:30 pm
Barabasz napisał/a: | Chyba jakiś napis z czasów komunizmu...
Następnym razem zrobię zdjęcie samego napisu | Rzygacz powinien być silny, zwarty i gotowy odkryć co nieodkryte w każdej chwili.
Barabasz - Czw Wrz 16, 2004 8:49 pm
Racja
parker - Czw Wrz 16, 2004 9:41 pm
Cytat: | Mam nadzieję, że ktoś się nim zajmie |
Jesli wygram w totka w sobotę, to się zastanowię ;-)
Od lat chodzi za mną kupno takiego zdewastowanego dworku i przywrócenie mu świetności (w ukryciu przez konserwatorami najchętniej )
pumeks - Pią Wrz 17, 2004 9:24 am
Na dworek to mi nie wygląda, za wysokie... chyba że ostatnie piętro nadbudowano już po odebraniu obiektu prawowitemu włascicielowi.
Bardziej mi się to kojarzy z jakimś obiektem publicznym. Na szkołę, zwłaszcza w Kościerzynie, troszkę za monumentalne, chyba żeby to była szkoła średnia.
Marek Z - Pią Wrz 17, 2004 10:41 am
Może to była przychodnia, albo szpital, lub inny obiekt służby zdrowia ?
Kasia_57 - Pią Wrz 17, 2004 11:13 am
Napisałam do znawcy Kościerzyny z zapytaniem, jeśli odpowie to będziemy wiedzieć. Samą mnie ten dom zaciekawił. A nie było w pobliżu nikogo, kogo by można było przesłuchać na okoliczność?
Grün - Pią Wrz 17, 2004 12:19 pm
Wszyscy miejscowi uciekli
Marcin - Pią Wrz 17, 2004 12:21 pm
Obserwowali zza firanek.
Barabasz - Pią Wrz 17, 2004 1:01 pm
Jak robiłem te zdjęcia to patrzyli na mnie jakbym był kimś kto pracuje dla Niemców, którzy chcą odzyskać pozostawione mienie...
Patrzyli niezbyt przychylnie
Marcin - Pią Wrz 17, 2004 1:14 pm
Skąd to znam? A raz to nawet jeden piwożłop wyjątkowo agresywnie zareagował na robienie zdjęć - ale sobie z nim poradziłem.
|
|