|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Zdjęcia obecnej Szkoły Gastronomicznej - Legionów 7
obercik - Sob Kwi 04, 2015 7:36 pm Temat postu: Zdjęcia obecnej Szkoły Gastronomicznej - Legionów 7 Witam,
poszukujemy zdjęć z dawnych lat obecnej szkoły Gastronomiczno-Hotelarskiej w Gdańsku, Al. Legionów 7.
Tutaj link do naszej akcji: akcja HISTORIA ZSGH
Uprzejmie prosimy wszystkich na forum o pomoc.
--------------------------
obercik
Jarek z Wrzeszcza - Nie Kwi 05, 2015 10:32 am
Zdjęć nie mam, ale tutaj opisaliśmy historię tego kompleksu budynków - zarówno jego dzieje przedwojenne, jak i powojenne.
obercik - Nie Kwi 05, 2015 10:49 am Temat postu: Re: Niebawem 70-lecie naszej Szkoły. Czy zezwolicie Państwo na wykorzystanie tych materiałów przez nas ? A jeżeli książka zawiera fotografie/ryciny na zeskanowanie ich i opublikowanie przez nas czy to na stronie szkoły czy w in. materiałach (oczywiście wszystko z podaniem źródła pochodzenia) ?
Robert Misztal
admin@zsgh.gda.pl
Akcja Historia ZSGH Gdańsk
yama37 - Pon Kwi 06, 2015 7:41 am
Witaj ja mam kilka zdjęć uczniów czy mogą być?
obercik - Pon Kwi 06, 2015 10:21 am Temat postu: Re: Witam,
dziękuję za zainteresowanie.
Głównie zależy nam na fotografiach, rycinach, grafikach, pocztówkach, mapach, wycinkach prasowych, opisów historycznych (także obcojęzycznych), itp. z dawnych lat budynku naszej szkoły oraz okolic, pomieszczeń pracowni gastronomicznych, sal lekcyjnych, itp.
Ale
Jeżeli są to stare zdjęcia uczniów z dawnych lat - może jeszcze w tle z budynkiem - to jak najbardziej.
Poniżej więcej informacji o naszej akcji oraz adres do przesyłania zdjęć.
Historia ZSGH Gdańsk
feyg - Pon Kwi 06, 2015 4:41 pm
Jeśli chodzi o stare pocztówki to najpopularniejszą jest chyba ta (skan z netu, oryginału nie mam):
obercik - Pon Kwi 06, 2015 5:11 pm Temat postu: Re: Witam,
dziękuję za odpowiedź.
A nie znasz przypadkiem źródła ? Widziałem już to zdjęcie w necie.
Ale, jeżeli chcielibyśmy je publikować, np. w naszych materiałach lub na naszej stronie, to musimy raczej podać źródło pochodzenia. Wiesz dzisiaj to wszyscy "szaleją" na punkcie praw autorskich.
Jarek z Wrzeszcza - Czw Kwi 09, 2015 9:49 pm Temat postu: Re:
obercik napisał/a: | Czy zezwolicie Państwo na wykorzystanie tych materiałów przez nas ? A jeżeli książka zawiera fotografie/ryciny na zeskanowanie ich i opublikowanie przez nas czy to na stronie szkoły czy w in. materiałach (oczywiście wszystko z podaniem źródła pochodzenia) ? |
Z informacji zawartych w książce mogą Państwo korzystać (ale nie cytować dosłownie) do woli - byłoby dobrze wyraźnie zaznaczyć, skąd te informacje pochodzą. A co do zdjęć reprodukowanych w książce, to nie do nas one należą, w związku z czym nie możemy nimi dysponować.
fulko - Pią Kwi 10, 2015 3:10 pm
[quote="feyg"]Jeśli chodzi o stare pocztówki to najpopularniejszą jest chyba ta (skan z netu, oryginału nie mam):
Najprawdopodobniej oryginał jest u mnie (sprawdzę dziś i udostępnię lepszy scan).
Miro - Sro Maj 06, 2015 4:36 pm Temat postu: Neu Telegraphen Kaserne Dokopałem się takiego skanu.
Miro
|
|