|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Wstęp do secesji?
Zoppoter - Czw Sie 19, 2004 3:15 pm Temat postu: Wstęp do secesji? Radio Gdańsk podało, ze Polski Ruch Monarchistyczny utworzył własnie Księstwo Gdańskie obejmujące swoim obszarem prawie całe województwo. No i własnie o to mi chodzi. Sam Gdańsk to za mało na samodzielną państwowość, a całe Niemcy albo Polksa to za duzo. Nie iwem, czy się nie zapiszę do tego Towarzaystwa, może zostanę nowo mianowanym hrabią. Hrabia Zoppoter. Nie, to źle brzmi.
GRAF ZOPPOTER !!!
Marcin - Pią Sie 20, 2004 12:52 am
Postępowi monarchiści
A ten cały Polski Ruch Monarchistyczny to o kant d... roztrzaskać. Tacy z nich morachiści jak za mnie primabalerina. A członkowie tego PRM to banda frustratów którzy by zaspokoić swe ambicje założyli sobie partię; następnie poszperali w herbarzach i zawłaszczyli herby pasujące do ich nazwisk, a teraz "obdarowują" się nawzajem tytułami. A za małą odpłatnością można bardzo szybko stać się szlachcicem (PRM nobolituje wręcz ekspresowo). Wiem co mówię (a właściwie piszę) bo czas jakiś temu (będzie już ponad dekada) interesowałem się "ruchem monarchistycznym".
pumeks - Pią Sie 20, 2004 9:20 am
Ja na szczęście nie mam takich ciągotek... Moi przodkowie byli herbu "widłÿ gnojne"
Grün - Pią Sie 20, 2004 9:40 am
Ja również miałem z tą partyjką pewne kontakty i potwierdzam to co napisał Marcin. Równie znaczące jak ustanowienie Księstwa Gdańskiego byłoby ustanowienie np. Watykańskiej Republiki Radzieckiej.
Kasia_57 - Pią Sie 20, 2004 9:43 am
Ja zaś ze zgrozą obserwuję ich poczynania, bo to są faktycznie frystraci, nieco odbiegający od normy... Ale najbardziej mnie niepokoi, ze Ojca Redaktora tez tak kiedyś traktowano... i prosze, mamy niezłą siłe. Na szczęście nikt ze starych rodów szzlacheckich nie popiera owych monarchistów, pożal się Boże.
Marek Z - Nie Sie 22, 2004 2:41 pm
Tylko patrzeć jak zmontują partię, wystartują w wyborach, np. prezydenckich i...
będziemy mieli księcia-prezydenta.
|
|