Dawny Gdańsk

Na papierze, ekranie i w Mieście - Wstęp do secesji?

Zoppoter - Czw Sie 19, 2004 3:15 pm
Temat postu: Wstęp do secesji?
Radio Gdańsk podało, ze Polski Ruch Monarchistyczny utworzył własnie Księstwo Gdańskie obejmujące swoim obszarem prawie całe województwo. No i własnie o to mi chodzi. Sam Gdańsk to za mało na samodzielną państwowość, a całe Niemcy albo Polksa to za duzo. Nie iwem, czy się nie zapiszę do tego Towarzaystwa, może zostanę nowo mianowanym hrabią. :hiihihi: Hrabia Zoppoter. Nie, to źle brzmi. :%

GRAF ZOPPOTER !!! :mrgreen: 8) :<>

Marcin - Pią Sie 20, 2004 12:52 am

Postępowi monarchiści
A ten cały Polski Ruch Monarchistyczny to o kant d... roztrzaskać. :hihi: Tacy z nich morachiści jak za mnie primabalerina. :lol: :hihi: A członkowie tego PRM to banda frustratów którzy by zaspokoić swe ambicje założyli sobie partię; następnie poszperali w herbarzach i zawłaszczyli herby pasujące do ich nazwisk, a teraz "obdarowują" się nawzajem tytułami. A za małą :wink: odpłatnością można bardzo szybko stać się szlachcicem (PRM nobolituje wręcz ekspresowo). Wiem co mówię (a właściwie piszę) bo czas jakiś temu (będzie już ponad dekada) interesowałem się "ruchem monarchistycznym".

pumeks - Pią Sie 20, 2004 9:20 am

Ja na szczęście nie mam takich ciągotek... Moi przodkowie byli herbu "widłÿ gnojne" :wink:
Grün - Pią Sie 20, 2004 9:40 am

Ja również miałem z tą partyjką pewne kontakty i potwierdzam to co napisał Marcin. Równie znaczące jak ustanowienie Księstwa Gdańskiego byłoby ustanowienie np. Watykańskiej Republiki Radzieckiej.
Kasia_57 - Pią Sie 20, 2004 9:43 am

Ja zaś ze zgrozą obserwuję ich poczynania, bo to są faktycznie frystraci, nieco odbiegający od normy... Ale najbardziej mnie niepokoi, ze Ojca Redaktora tez tak kiedyś traktowano... i prosze, mamy niezłą siłe. Na szczęście nikt ze starych rodów szzlacheckich nie popiera owych monarchistów, pożal się Boże.
Marek Z - Nie Sie 22, 2004 2:41 pm

Tylko patrzeć jak zmontują partię, wystartują w wyborach, np. prezydenckich i...
będziemy mieli księcia-prezydenta.