|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Wrzeszcz ul. Tuwima 14
Darius - Wto Lip 23, 2013 1:10 pm Temat postu: Wrzeszcz ul. Tuwima 14 Poszukuję starych zdjęć kamienicy przy ul. Tuwima 14 - Lindenstraße nie wiem czy numeracja będzie odpowiadała dzisiejszej....
barbaraynn - Czw Lis 27, 2014 11:23 pm
Tuwima 14? Po budynku już nie ma śladu...
Wiercipietek - Nie Gru 21, 2014 4:14 pm
Przez półtora roku nikt nie trafił na zdjęcie z ul Tuwima ... Zastanawiająca posucha fotograficzna na Aniołkach. Sam kiedyś szukałem zdjęć budynku nr 4. I też nic.
EwkaW - Nie Gru 21, 2014 11:55 pm
Ludzie kochane, Wiercipiętek tak mnie zmobilizował, że ruszyłam głową i znalazłam Tuwima 14 na Google Maps. Stoi, ma tablicę z nr 14 i drugą żółtą, pewnie o tym, że jest przeznaczony do rozbiórki, to chyba o ten budynek chodziło .
Wiercipietek - Pon Gru 22, 2014 1:15 pm
Darius i ja szukaliśmy zdjęć STARYCH, z czasów Lindenstrasse. Na guglu są najwyżej zdjęcia nieaktualne.
Tam raczej bogate chałupki stały, nie czynszówka, więc wydawać by się mogło, że z prywatnych archiwów powinny jakieś foty być w internetowym obiegu. A tu chyba wojna wszystko zmiotła.
EwkaW - Pon Gru 22, 2014 11:12 pm
Ja jednak poczekam aż się odezwą znawcy... Budynek z cała pewnością jest przedwojenny i wcale nie taki znowu siermiężny. Może to i czynszówka, ale ślady dawnej, wprawdzie nie z najwyższej półki świetności, są widoczne na guglowej panoramce.
|
|