|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Stempel poczty Langfuhr
Orka - Sob Lip 20, 2013 11:40 am Temat postu: Stempel poczty Langfuhr Kochani, mam do Was ogromną prośbę. Ostatnio eksperymentuję z nową dla mnie techniką ozdabiania różych przedmiotów-transferem. W związku z tym poszukuję wyraźnej i w miarę dobrej jakości pieczęci, stempla z poczty w Langfuhr, ewentualnie Danzig Mam na dysku zapisaną masę skanów Waszych pocztówek, ale są to tylko awersy, rewersów, ja głupia, nigdy nie zapisywałam, a teraz bardzo by się przydały...Wszystko co jest w sieci to jakieś Paryże, Londyny, a ja chciałabym stworzyć grafikę z akcentami z własnego podwórka, która posłuży mi do zdobienia drobnych przedmiotów, typu podkładka pod kubek czy zakładka do książki (chodzi mi o uzyskanie czegoś podobnego do tego)
Będę wdzięczna za każdą pomoc!
princessita - Sob Lip 20, 2013 12:58 pm
Niestety nie pomogę ale masz super blog!
Miro - Sob Lip 20, 2013 1:50 pm
Znalazłem coś takiego.....
Miro
pumeks - Sob Lip 20, 2013 2:39 pm
A te znasz? http://forum.dawnygdansk....p?p=69822#69822
Orka - Sob Lip 20, 2013 4:25 pm
princessita, dziękuję bardzo za pochwałę, Miro, dziękuję za stempelek, pumeks-dzięki serdeczne za link, oczywiście najciemniej pod latarnią , szukałam w pocztówkach a nie pomyślałam, żeby po prostu poszukać mojej poczty.
Jakby ktoś coś jeszcze miał, to z chęcią przyjmę.
Oprócz tego stempla planuję zarys butelki machandla i cień Twierdzy Wisłoujście oraz fragment odręcznego pisma-jakby z pocztówki. Może macie również pomysł, co charakterytycznego, gdańskiego mogłoby się znaleźć na takich grafikach?
Zbych - Sob Lip 20, 2013 4:28 pm
Może się przyda kilka stempelków.
Orka - Sob Lip 20, 2013 8:49 pm
Piękne! Dziękuję, Zbychu
Ale wiecie, co jest najlepsze? Dziś chyba połowę nocy spędzę nad gimpem, żeby te wszystkie moje obrazki posklejać do kupy
|
|