|
Dawny Gdańsk
|
 |
Nazwy - Śluza dawna nazwa i numeracja
sebafrost - Sob Sie 25, 2012 10:03 pm Temat postu: Śluza dawna nazwa i numeracja Witam jestem Seba i mam problem. Chodzi mi o to czy budynek na obecnej ulicy Łąkowa 34 mógł się znajdować przed wojną na ulicy Śluzy ? Mam problem z odnalezieniem tego budynku w księgach adresowych z początku XX wieku mianowicie w księgach z 1902 i z 1903 na Weidengasse 34 znajduje się kościół a w księdze z 1897 roku istnieje lista lokatorów z Lakowej 34a a w tych nowszych już nie ma .... Kto pomoże ?
Krzysztof - Sob Sie 25, 2012 11:10 pm
Na planie Buhsego numeracja rośnie do 33 po północnej stronie Łąkowej. 34 to kościół po południowej stronie i dalej po tej południowej numery wracają. Narożne budynki należą do Śluzy - nr 10 i 11.
sebafrost - Nie Sie 26, 2012 1:40 pm Temat postu: Dziękuje bardzo :)
sebafrost - Sro Sie 29, 2012 11:20 am Temat postu: Mam pytanie gdzie można znależć taka mape dolnego miasta ? Witam Gdzie można znależć taka mapę ? Bo mam jeszcze kilka nieścisłości głównie dotyczace zabudowań na Toruńskiej ( obecny nr 27 ) ten na rogu i budynek na przeciwko na kurzej do którego kilka lat temu prawa odzyskała jakaś rosjanka
Tzn chodzi mi o nr tych budynków Bym był wdzięczny
Krzysztof - Sro Sie 29, 2012 8:31 pm
Kiedyś była akcja i można było pobrać, ale na stałe nie jest dostępna
Mam na dysku mogę wycinać fragmenty (całość strasznie ciężka). Napisz dokładniej co Cię interesuje.
Zbych - Czw Sie 30, 2012 5:26 pm
Krzysztof napisał/a: | ...(całość strasznie ciężka)... | Całość waży 533 MB, a składa się z 93 plików.
|
|