|
Dawny Gdańsk
|
|
Zagadki - Zagadka dotyczaca fortow (gora gradowa).
wmg - Sro Sie 24, 2011 4:55 pm Temat postu: Zagadka dotyczaca fortow (gora gradowa). Mam zagadke (sam nie wiem co to takiego wiec dla mnie to tez zagadka).
Kawalek za dworcem, wzdluz torow w strone bramy oliwskiej znajduje sie jakis właz, przypomina on bramy na gorze gradowej.
Co to takiego?
Podziemny tunel pod gora gradowa?
Zastanawiam sie za kazdym razem gdy tamtedy przejezdzam...
Ponadto czy ktos mi powie, co znajdowalo sie w miejscu gdzie byl kiedys kulb 'Forty' (GGOG, Escape...).
Orka - Sro Sie 24, 2011 8:34 pm Temat postu: Re: Zagadka dotyczaca fortow (gora gradowa). O to chodzi? Przepraszam za jakość-robione z pociągu w biegu.
Cukierek - Sro Sie 24, 2011 10:06 pm
Też zawsze zastanawiałam sie co to jest
Dostojny Wieśniak - Sro Sie 24, 2011 11:38 pm
Jedna z naszych tajemnych siedzib. Tam przetrzymujemy tych, co oleją ten wątek.
Feldfebel - Czw Sie 25, 2011 2:27 pm
Z Hagelsbergiem ma to troche wspólnego-zapraszam kiedys na wycieczkę z przewdonikiem-to troszku moge zdradzić tajemnic ;)
Cukierek - Czw Sie 25, 2011 2:32 pm
Już sie przywitałam. Czy zesłanie do Waszej tajemnej siedziby nadal mi grozi?
wmg - Czw Sie 25, 2011 3:40 pm Temat postu: Re: Zagadka dotyczaca fortow (gora gradowa).
Orka napisał/a: | O to chodzi? Przepraszam za jakość-robione z pociągu w biegu. |
tak o to chodzi.
danziger - Czw Sie 25, 2011 4:51 pm
Cukierek napisał/a: | Już sie przywitałam. Czy zesłanie do Waszej tajemnej siedziby nadal mi grozi? |
Zastanowimy się. Póki co - nie znasz dnia ani godziny...
Adam29 - Sro Maj 23, 2012 4:40 pm
Ja tez od lat sie zastanawiam co to jest. Zdradzi ktos ?
feyg - Sro Maj 23, 2012 7:30 pm
Dawny magazyn nafty i smarów na stacji Gdańsk Główny.
Adam29 - Sro Maj 23, 2012 8:50 pm
ok.... a wczesniej?
mi sie zawsze wydawalo, ze to jakis tunel prowadzacy na grodzisko
Dostojny Wieśniak - Sro Maj 23, 2012 10:02 pm
W prawo na Hel.
Dieter - Sro Maj 23, 2012 10:41 pm Temat postu: najdluzsza nazwa statku Ja tez mam zagadke: kto zna najdluzsza nazwe statku?
Colonel - Pią Maj 25, 2012 7:27 am
Cukierek napisał/a: | Czy zesłanie do Waszej tajemnej siedziby nadal mi grozi? |
Grozi Ci skonsumowanie (patrz Basia Stępniak - Wilk "Bombonierka")
|
|