|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Dr. Oetker Polska
oetker - Nie Lis 07, 2010 11:57 am Temat postu: Dr. Oetker Polska Witam wszystkich miłośników Gdańska zwracając się z prośbą o jakiekolwiek materiały historyczne związane z firmą Dr. Oetker. Od pewnego czasu zainteresowała mnie historia tej fabryki. Jeśli ktoś z Was mógłby mi ten temat pomóc rozwinąć - poszerzyć moje zbiory zapraszam do kontaktu.
dandola - Nie Lis 07, 2010 12:09 pm
Czy to nie ta "budyniowa" firma z Wrzeszcza?
jayms - Nie Lis 07, 2010 12:14 pm
dandola napisał/a: | Czy to nie ta "budyniowa" firma z Wrzeszcza? |
Raczej z Oliwy. W tym wątku znajdziesz kilka zdjęć i informacji.
dandola - Nie Lis 07, 2010 3:23 pm
Słusznie. Dawno tam nie byłem, bo z 35 lat i myślałem raczej o pograniczu Oliwy i Wrzeszcza.
oetker - Czw Lis 11, 2010 3:32 pm
jayms-ie pod linkiem wyświetla się komunikat: Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie :(
Dr. Oetker to "ta" firma budyniowa z Oliwy
slowik45 - Czw Lis 11, 2010 4:02 pm
Nawet tu z tą polityką wyjeżdżacie Budyń i Budyń , spokoju nie ma
dandola - Czw Gru 02, 2010 6:42 pm
Firmowa reklama
oetker - Pią Gru 03, 2010 9:36 am
dzięki za foto przedstawicielstwa w Bydgoszczy. swoją drogą zastanawia mnie co oznacza znaczek poziomy i liczby przy nim - czy to jakaś data?? może ktoś ma jakiś pomysł?
Mikołaj - Pią Gru 03, 2010 10:29 am
oetker napisał/a: | swoją drogą zastanawia mnie co oznacza znaczek poziomy i liczby przy nim - czy to jakaś data?? może ktoś ma jakiś pomysł? |
na tym obrazku "znaczek poziomy" ktoś zawiesił w pionie
oetker - Pią Gru 03, 2010 10:59 am
co za wstyd :(
ale mi się udało palnąć ;)
dzięki
dandola - Pon Mar 21, 2011 1:41 pm
A tu kolega gdańskiego Oetkera z Warszawy
Inga - Pon Sty 09, 2012 8:53 pm
Z okazji drobnego remontu, razem z przedwojennym zeszytem z przepisami, znalazła mi się broszurka z przepisami Dra Oetkera - gdzie i kiedy dokładnie wydana pojęcia nie mam, okładka się wzięła i obdarła - ale w słowie wstępnem jest gdański ślad
|
|