|
Dawny Gdańsk
|
 |
Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - Kaszubsko-Zaborskie Świątynie
Hamer - Sob Lis 06, 2010 7:47 pm Temat postu: Kaszubsko-Zaborskie Świątynie Witam,
z regionalnych wycieczek kolejowych przerzuciłem się chwilowo na samochodowe wycieczki śladami zabytkowych świątyń. Te żuławskie są przedstawione w sąsiednich tematach przez innych użytkowników forum. Szczególnie przedstawiony kościół w Lisewie był również poruszany temat kościoła w Gnojewie. Nie chcąc dublować tematu postanowiłem wrzucić kilka miniatur fotek kościołów Kaszubskich/Zaborskich, które miałem okazję w ostatnim czasie zwiedzać. Na szczególną uwagę zasługuje jeden z najpiękniejszych polskich kościółków w Leśnie.
Hamer - Sob Lis 06, 2010 7:55 pm Temat postu: Brusy kościół w Brusach, nietypowa budowla od strony ołtarza, fotki przypadkowo robione podczas ślubu.
+ kapliczka w Czapiewicach
Hamer - Sob Lis 06, 2010 7:59 pm Temat postu: Wiele + Giełdon na koniec przydrożny krzyż koło małej osady Giełdod (dobra edzona ryba w przydrożnym barze) i kościół we Wielu
Dostojny Wieśniak - Nie Lis 07, 2010 12:48 am
Fajnie, że ktoś się wreszcie zajął sąsiednim regionem. Te Żuławy, to już niektórym bokiem wychodzą. Ja tam się jednak nie przejmuję. Jeżeli masz coś ciekawego do opowiedzenia albo do pokazania z Żuław, poproszę również.
|
|