|
Dawny Gdańsk
|
 |
Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - krynica morska pocztówki
bijouM - Pon Paź 25, 2010 5:41 pm Temat postu: krynica morska pocztówki ..no tak.. takie znalazłam na dysku pocztówki .. jeśli już są.. bardzo przepraszam..
dandola - Pon Paź 25, 2010 6:14 pm
Nie było tematu
danziger - Pon Paź 25, 2010 7:27 pm
dandola napisał/a: | Wprawdzie tę krynicką latarnię przedstawiałem, ale przyda się i tu. |
Jeśli już na forum wstawiałeś to zdjęcie, to nie wstawiaj go drugi raz - serwery nie są z gumy.
Jeśli jest konieczne jego wyświetlenie w więcej niż jednym wątku,to zawsze można dać odnośnik...
Mikołaj - Pon Paź 25, 2010 7:32 pm
danziger napisał/a: | to zawsze można dać odnośnik... |
a robi się to tak - klikasz prawnym przyciskiem myszki na zdjęciu, kopiujesz adres obrazka
np http://forum.dawnygdansk.pl/files/kahlberg_125.jpg
klikasz na przycisk IMG i wklejasz, ew. umieszczasz pomiędzy znacznikami [img]...adres...[/img]
efekt:
Mikołaj - Pon Paź 25, 2010 7:58 pm
Dandola, nie ma co się obrażać, nikt tu nie chce Ci robić przykrości. A kiedy kasujesz swoje posty wraz załącznikami robisz spory bałagan...
dandola - Pon Paź 25, 2010 8:02 pm
I o to chodzi, aby uniknąć bałaganu powielając materiał.
Irieewr - Pią Sty 28, 2011 10:01 pm
Nie wiem czy gdzieś się już pojawiła, sprzedający zachwala jako "unikat"
pumeks - Pią Sty 28, 2011 11:10 pm
Śliczności
dandola - Sob Sty 29, 2011 8:08 am
Dla zainteresowanych historią Krynicy - na Elbląskiej Bibliotece Cyfrowej krynicka gazeta "Die Kahlberger Woche" i zbiorek wierszy "Kahlberger Strandgut" oraz historia Krynicy "Seebad Kahlberg".
Irieewr - Pią Lut 18, 2011 9:51 pm
Nie wiem czy w tym ujęciu już się pojawiła na forum
Dieter - Pią Lut 18, 2011 11:54 pm
Jako chlopaszek bylem ze siostra w 1948 do 50 w Krynicy na kolonii. Bylo pieknie. Pamietam jak waska ta mierzeja byla, w srodku wzgorza i las. Sale sypialne byly wielkie, ale jak byles caly dzien na plazy, to spales. Tylko w ostatniej nocy smarowali spiacych czarna pasta do butow...
Raz zrobili z nami przeplyw statkiem na druga strone, chyba do Tolmicka. My mielismy na Siedlcach duzy ogrod, oczywiscie z jablkami, ale tutaj weszlismy na podworze a tam gora jablek lezala, moze 4 m wysoka. Ja tyle jablek na jednym miejscu jeszcze nie widzialem. Wiem, ze zal mi bylo tych jablek. Potem pokazali nam ich mycie, ale nie wiem do czego byly przetwarzane.
2xM - Wto Kwi 19, 2011 4:13 pm
A to widzieli?
TU Berlin - Leuchtturm, Kahlberg
Dostojny Wieśniak - Sro Kwi 20, 2011 12:36 am
No bajer, Panie.
ruda - Sro Kwi 20, 2011 8:53 pm
Fakt,dzięki
|
|