|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Wieża dworca kolejowego w Gdańsku
Aartin - Czw Paź 21, 2010 7:42 pm Temat postu: Wieża dworca kolejowego w Gdańsku Nie widziałem żadnego postu na ten temat, a myślę, że danzigerów i nie tylko to zainteresuje.
http://www.trojmiasto.pl/...p?id_imp=177094
danziger - Czw Paź 21, 2010 7:57 pm
Cytat: | Z okazji 110 lecia budynku dworca zostanie udostępniona do zwiedzania wieża zegarowa.
22 października br. od godziny 9:00 do 17:00 ( o pełnych godzinach - grupy max 20 osób) wejście na wysokość do tarczy zegara. |
Szkoda, że nie zrobili tej akcji w weekend, albo chociaż nie przedłużyli o parę godzin - tak żeby większość pracujących też mogła pozwiedzać...
www.fotogrupa.pl - Nie Lis 07, 2010 8:38 pm Temat postu: odp Ja byłem jednakże było tyle chętnych, że nie udało mi się wejść :(:(:(
bavar - Wto Lis 09, 2010 9:36 pm
Mnie również sie nie udało wejść a nie miałem akurat całego dnia do dyspozycji , co by np. o 12:00 zapisywać się na jakąś absurdalną 15:00 - jak to było w rzeczywistości
Dla mnie to zwykła kpina była z miłośników Miasta
Aartin - Sro Lis 10, 2010 2:38 am
Mi się w dziwny sposób udało wejść . Pan Sadowski, która nas oprowadzał (jeżeli dobrze pamiętam jest on zarządcą dworca), powiedział, że "uruchomienie" zwiedzania wieży jako obiektu turystycznego po prostu się nie opłaca.
Na zdrowy rozum gdyby się nad tym zastanowić, to rzeczywiście, jako przedsięwzięcie długofalowe racze nie ma szans.
|
|