Dawny Gdańsk

Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - Zulawskie mosty ,zdjecia i wszelkie informacje (potrzebne)

soundtrakz - Pon Wrz 20, 2010 5:13 pm
Temat postu: Zulawskie mosty ,zdjecia i wszelkie informacje (potrzebne)
interesuja mnie zdjecia mostu w ndg ,ktory znajdowal sie na miejscu obecnie najnowszego mostu w nowym dworze ,ktos moze ma jakas fotke ??pomocy...
Aartin - Pon Wrz 20, 2010 6:39 pm

Po pierwsze, po co zakładać dwa tematy do tego samego? Po drugie, określ o jaki most ci chodzi. "Most Stobbego", z którego obecnie ostało się jedno przęsło, czy tej drewnianej kładki niedaleko ulicy krótkiej? Czy może o jakiś inny? :roll:
Dostojny Wieśniak - Wto Wrz 21, 2010 12:07 am

Już jest jeden. Nim się temat rozwinie, zapraszam obu Panów do wątku powitalnego :arrow: Naduś Tu się witamy i przedstawiamy. Taki staromodny obyczaj. :wink:
soundtrakz - Wto Wrz 21, 2010 5:53 am

chodzi mi o most ktory znajdowal sie dokladnie na miejscu obecnego ,tuz obok mostu stobbego jak go nazwales ,nie byl on zbyt piekny i zniknal calkiem niedawno ale widzialem wiecej fotek" stobbego" niz tego ochydztwa .pamietam ze spod schodow mozna bylo zagladac dziewfczynom pod spodnice co bylo nie lada atrakcja w tamtych czasach :wink:
ruda - Czw Wrz 23, 2010 9:22 am

Czy mógłbyś stosować obowiązujące zasady pisowni ? Bardzo proszę - rozumiem błędy ortograficzne, zdarzają się, sama mam dyslektyków w domu i wiem co to znaczy , ale świadome kaleczenie "języka pisanego" to lekceważenie czytających czyli nas wszystkich.
soundtrakz - Sob Wrz 25, 2010 12:53 am

Chcialbym przeprosic wszystkich ,ktorzy mogli poczuc sie urazeni bledami ,ktore popelnilem i jednoczesnie uswiadomic niektorych ze nie wszyscy maja szczescie mieszkac w polsce ,a uwierzcie mi po latach na "wygnaniu" czlowiek zapomina co nieco .takze jeszcze raz sorki;) za niestosowanie polskich znakow i te dwie literowki .pozdrofienia;) dla "rudej",fajnie wiedziec, ze sa jeszce ludzie ,ktorym zalezy .....
Dostojny Wieśniak - Sob Wrz 25, 2010 1:57 am

Szczęście, nieszczęście. Kwestia punktu widzenia. :wink: Bez urazy - wszędzie chyba nazwę wsi, miasta, kraju pisze się z dużej litery. Więc bez przesady może. "Sorki" to odzywka miejscowa raczej. Kontakt zatem z krajem przodków masz stały. :mrgreen: W Starym Kraju są miejsca, w których do dobrego tonu należy przedstawienie się, rzucenie choćby zdawkowego dzień dobry :arrow: wątek powitalny.
Olewaj a będziesz olany. :mrgreen:
postrufki.

soundtrakz - Sob Wrz 25, 2010 8:07 pm

otoz nie wszedzie .ale sa tacy ktorzy aby podkreslic swoje walory ,swoj nick pisza z duzej litery ,przepraszam, z wielkiej litery .bez urazy ....