|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Opera Leśna
Barabasz - Pon Lip 12, 2004 7:24 pm Temat postu: Opera Leśna Ma ktoś może jakieś stare zdjęcia Opery Leśnej w Sopocie?
lucy - Pon Lip 12, 2004 7:39 pm
Proszę:))
http://www.sopot.net/pocztowka.htm
pod nr 61 jest pocztówka z Operą Leśną, z tym ze taka trochę blada
Barabasz - Pon Lip 12, 2004 10:53 pm
Dzięki
Może ktoś jeszcze coś ma ?
Zoppoter - Wto Lip 13, 2004 9:57 am
Barabasz napisał/a: | Dzięki
Może ktoś jeszcze coś ma ? |
Album "Dawny Sopot" z serii "Był sobie..." przejrzałeś? Bo tam jest chyba nawet kilka zdjęć z Waldoper.
Barabasz - Wto Lip 13, 2004 12:22 pm
Muszę sprawdzić... Dzięki za podpowiedź
feyg - Pią Lut 01, 2008 5:05 pm
Powrót do przeszłości rozmowa z Markiem Weissem - Grzesińskim, nowym dyrektorem Opery Bałtyckiej
Cytat: | - Uda się Panu stworzyć festiwal wagnerowski w Operze Leśnej?
- Idea powoli się krystalizuje i wierzę, że dopnę swego. Gra jest warta świeczki, naprawdę. Marzy mi się wielki festiwal wagnerowski, organizowany co dwa lata w Sopocie. Nie na zasadzie ściągania z Polski przypadkowych produkcji, ale stworzenia w Sopocie znanego w Europie ośrodka muzyki wagnerowskiej. Przecież Opera Leśna została wybudowana w tym właśnie celu. Chciałbym, żeby Wagner był u nas wystawiany co najmniej tak dobrze, jak Niemcy robią to u siebie. |
villaoliva - Pią Lut 01, 2008 6:50 pm
Super pomysł
Tylko czy publiczność się znajdzie?
feyg - Pią Lut 01, 2008 6:57 pm
villaoliva napisał/a: | Super pomysł
Tylko czy publiczność się znajdzie? |
Na pierwsze przedstawienie Dyrektor powinien zaprosić radnych sejmików wojewódzkich z całej Polski
Cytat: | Ale brałem kiedyś udział w posiedzeniu radnych pewnego sejmiku, nie powiem w jakim województwie, którzy uchwalali budżet teatru operowego i żaden z tych 40 radnych nie tylko nie był w operze, ale nawet nie wiedział, gdzie się ona znajduje. |
feyg - Pią Maj 16, 2008 9:04 am
"Śpiewacy Norymberscy" Anno Domini 1942
|
|