|
Dawny Gdańsk
|
 |
Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - Przejaźdzka rowerem
fazi - Czw Cze 10, 2010 9:21 pm Temat postu: Przejaźdzka rowerem Witam. W najbliższą sobotę wybieramy się przejażdzkę taką trasą: wyjazd z Gdańska Dolną Bramą, następnie Olszynka,Krępiec,Mokry Dwór,Wiślina,Lędowo,Wróblewo,Grabiny Zameczek,Suchy Dąb,Krzywe Koło i zjazd do Pszczółek gdzie łapiemy się na powrotną SKM. Mam taką wielką prośbę - podrzućcie na tej trasie jakieś ciekawe miejscówki do zwiedzenia, cmentarze, kościółki ,napisy ,domy podcieniowe, jakieś tunele prowadzące do bursztynowej komnaty itd, itp .Mam kilka punktów ale myślę, że na takiej tracie coś więcej da się obejrzeć. Z góry dzięki za pomoc.
Ps. Jeśli ktoś chętny to zapraszam, to jest odległość raptem koło 30 km
pumeks - Czw Cze 10, 2010 11:38 pm
Kawałek te trasy przejechałem w zeszłą sobotę (do tzw. jazu przy Kiszce i mostu a Motłąwie ciut powyżej) i od razu mówię, odradzam jazdę przez Olszynkę, do Krępca lepiej dojechać lewym brzegiem Motławy przez ul. Przybrzeżną.
knovak - Pią Cze 11, 2010 8:53 am
Do 24 czerwca SKM na trasie Pruszcz - Tczew - nie kursuje (SKM>), czyli z Pszczółek musicie kombinować. Sugeruję wydłużyć trasę i wrócić po prostu do Gdańska. Np. przez Steblewo, Osice, Trutnowy. Ew. do Pruszcza, ale czasowo to się nie opłaca, no pare kilometrów mniej...
Albo odwrócić trasę, z Wróblewa szlakiem rowerowym na Miłocin,, Trutnowy, Osice, Steblerwo, Krzywe Koło, Suchy Dąb, Grabiny i powrót. Sprawdzone nie raz.
pumeks - Wto Cze 15, 2010 2:20 pm
I jak? wycieczka się odbyła?
Kto jeszcze nie był w Krępcu, niech się tam wybierze jak najszybciej - to chyba ostatnie lato, zanim przez to urokliwe miejsce przejdzie południowa obwodnica Gdańska.
|
|