|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Obrazki z 1945
Barabasz - Pią Lip 09, 2004 9:39 am Temat postu: Obrazki z 1945 Znalazłem w necie, a dokładniej w Museum Haus Hansastadt Danzig (Luebeck) kilka obrazków Gdańska z 1945 roku.
Może już znacie ale zawsze miło popatrzeć...
Barabasz - Pią Lip 09, 2004 9:42 am
Jeszcze kilka obrazków...
Marcin - Pią Lip 09, 2004 9:48 am
Ja nie znałem. A na allegro znalazlem pocztówki również przedstawiające ruiny.
Petelka - Pią Lip 09, 2004 9:56 am
Nie, nie znałam. Rysunki ładne, ale treść.... eeeh... 'był sobie Gdańsk'.
A tak na marginesie: czy ktoś z Was ma książkę 'Wspomnienia z odbudowy Gdańska'? 2 tomy. Autorki nie pomnę.
Marek Z - Pią Lip 16, 2004 6:32 pm
Cytat: | Może już znacie ale zawsze miło popatrzeć... |
Faaaajne. Dla mnie nowość. Ale przyznam, że miło było popatrzeć tylko na technikę rysunku i kompozycje, bo na te ruiny to nie bardzo...
Barabasz - Pią Lip 16, 2004 7:10 pm
Będę musiał odwiedzić to "Museum Haus Hansastadt Danzig" w Luebeck (Deutschland).
Z pewnością mają dużo ciekawych rzeczy...
Może by tak zrobić razem jednodniową wycieczkę do tego muzeum...
Co Wy na to?
rispetto - Pią Lip 16, 2004 9:37 pm
O jeżeli mnie pamięc nie myli, to 22.08 w Lubece jest coroczny zjazd Gdańszczan, więc jak ktoś chce, to może warto "pożenić" te pomysły
bassa - Pią Lip 16, 2004 11:19 pm
Wiem, o ktorej ksiazce Pętelka pisze- jeszcze nie mam, zdobęde...Na razie sie nastawiam na Gdansk-koniec i poczatek wyd www.terytoria.com.pl
Heh...ad wypad do Lubeki : czy nie łatwiej zaprosic Muzeum do zrobienia wystawy w Zielonej Bramie ? To jest niezly pomysl na Swiatowy Zjazd Gdanszczan w 2006 roku-a pomysly trza zglaszac teraz !! JUZ ! Stow i grupy majace pomysly sa proszone....
tak serio- to co bysmy chcieli przy okazji Zjazdu Gdanszczan ? Link Mikołaj chce podac w materialach zjazdowych ??Gielde wymiany pamiatek i ksiazek ??? COS ???
Mikołaj - Pią Lip 16, 2004 11:37 pm
Cytat: | Link Mikołaj chce podac w materialach zjazdowych |
Myślę, że stać nas na coś więcej
Grün - Sob Lip 17, 2004 2:01 am
Cytat: | Myślę, że stać nas na coś więcej |
Na przykład na obsadzenie granicy
Mikołaj - Sob Lip 17, 2004 3:49 am
Cytat: | obsadzenie granicy |
naszymi ludźmi?
Grün - Sob Lip 17, 2004 11:32 am
Albo najemnikami
bassa - Sob Lip 17, 2004 11:51 pm
Mam na mysli link do FDG... takie mini wizytoweczki z ,,Idz na www.forum.dawnygdansk.pl ,,
Tylko Wielki Architekt moze sie zgodzic na podawanie tego linku-gdziekolwiek...
Rowniez w materialach drukiem- na Swiatowy Zjazd Gdanszczan.
A.... slusznie- ogolnie to chyba pomyslow moze byc wiecej...;-))) i Serce Gdanska i tablice WMG i......wrzeszczanskie archiwum ??? z wycieczkami po fortyfikacjach i miejscach opisywanych przez 30 Dni i na FDG...
|
|