Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - Upamiętniono dawny cmentarz na gdańskich Stogach

guidesailing - Pią Gru 11, 2009 2:58 pm
Temat postu: Upamiętniono dawny cmentarz na gdańskich Stogach
Witam

Dawny cmentarz ewangelicki na gdańskich Stogach doczekał się upamiętnienia.

Podsyłam link do informacji na temat upamiętnienia wydobytego z niebytu fragmentu historii naszego miasta:

http://stogi.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=825:ju-nie-zapomniany-cmentarz&catid=22:dzieje-si&Itemid=38

Pozdrawiam

Guidesailing

pumeks - Pią Gru 11, 2009 3:12 pm

Kiedyś nasza forumowiczka Parker upamiętniła ten cmentarz w Akademii Rzygaczy, ale potem z powodów pozamerytorycznych informacje zniknęły ze strony. Parker, może masz jeszcze te materiały i udostępnisz je tu na forum?
groszek - Pią Gru 11, 2009 3:16 pm

guidesailing napisał/a:
Podsyłam link do informacji
:???: ten link sie nie otwiera.
jayms - Pią Gru 11, 2009 4:15 pm

groszek napisał/a:
guidesailing napisał/a:
Podsyłam link do informacji
:???: ten link sie nie otwiera.

Tutaj też znajdziesz kilka słów o tym fakcie. :wink:

Ponury2 - Pią Gru 11, 2009 11:50 pm

Bajera. Wychowałem się tam, pamiętam że około 1987-88 były jeszcze jakieś płyty nagrobne. Chodziło się tam na kasztany.
groszek - Sob Gru 12, 2009 1:11 am

jayms napisał/a:
Tutaj też znajdziesz kilka słów o tym fakcie. :wink:
Dzięki Jayms :roll: przeczytałam, cieszę się ze młodzież uczy się ze należy uszanować miejsca spoczynku ludzi, którzy tworzyli nasze Miasto :==
parker - Sob Gru 12, 2009 10:50 am

pumeks napisał/a:
Kiedyś nasza forumowiczka Parker upamiętniła ten cmentarz w Akademii Rzygaczy, ale potem z powodów pozamerytorycznych informacje zniknęły ze strony. Parker, może masz jeszcze te materiały i udostępnisz je tu na forum?

Mam, oczywiście, że mam.
Co miałabym udostępnić? W tych linkach na stronie o Stogach jest chyba więcej, niż wtedy napisałam do Akademii.

Cmentarz na Stogach