|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Upamiętniono dawny cmentarz na gdańskich Stogach
guidesailing - Pią Gru 11, 2009 2:58 pm Temat postu: Upamiętniono dawny cmentarz na gdańskich Stogach Witam
Dawny cmentarz ewangelicki na gdańskich Stogach doczekał się upamiętnienia.
Podsyłam link do informacji na temat upamiętnienia wydobytego z niebytu fragmentu historii naszego miasta:
http://stogi.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=825:ju-nie-zapomniany-cmentarz&catid=22:dzieje-si&Itemid=38
Pozdrawiam
Guidesailing
pumeks - Pią Gru 11, 2009 3:12 pm
Kiedyś nasza forumowiczka Parker upamiętniła ten cmentarz w Akademii Rzygaczy, ale potem z powodów pozamerytorycznych informacje zniknęły ze strony. Parker, może masz jeszcze te materiały i udostępnisz je tu na forum?
groszek - Pią Gru 11, 2009 3:16 pm
guidesailing napisał/a: | Podsyłam link do informacji | ten link sie nie otwiera.
jayms - Pią Gru 11, 2009 4:15 pm
groszek napisał/a: | guidesailing napisał/a: | Podsyłam link do informacji | ten link sie nie otwiera. |
Tutaj też znajdziesz kilka słów o tym fakcie.
Ponury2 - Pią Gru 11, 2009 11:50 pm
Bajera. Wychowałem się tam, pamiętam że około 1987-88 były jeszcze jakieś płyty nagrobne. Chodziło się tam na kasztany.
groszek - Sob Gru 12, 2009 1:11 am
jayms napisał/a: | Tutaj też znajdziesz kilka słów o tym fakcie. | Dzięki Jayms przeczytałam, cieszę się ze młodzież uczy się ze należy uszanować miejsca spoczynku ludzi, którzy tworzyli nasze Miasto
parker - Sob Gru 12, 2009 10:50 am
pumeks napisał/a: | Kiedyś nasza forumowiczka Parker upamiętniła ten cmentarz w Akademii Rzygaczy, ale potem z powodów pozamerytorycznych informacje zniknęły ze strony. Parker, może masz jeszcze te materiały i udostępnisz je tu na forum? |
Mam, oczywiście, że mam.
Co miałabym udostępnić? W tych linkach na stronie o Stogach jest chyba więcej, niż wtedy napisałam do Akademii.
Cmentarz na Stogach
|
|