|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Poszukuję filatelisty...
Pepo - Pią Sie 22, 2008 8:19 pm Temat postu: Poszukuję filatelisty... ...z nietypową prośbą zwracam się do wszystkich Forumowiczów.
Poszukuję zaufanego filatelisty, który pomógłby mi oszacować wartość dwóch klaserów pełnych znaczków, które znalazłem w moim domu Pewnie żadne kokosy z tego nie będą (swoją drogą, zastanawiam się, czy w ogóle je sprzedawać - ładnie wyglądają), ale dobrze by było wiedzieć, co mam na półce. Od razu dodam, że (przynajmniej po pierwszym przeglądzie) nie zauważyłem tam żadnego cuda związanego z Gdańskiem. Znaczki pochodzą głównie z lat 60. i 70. ubiegłego wieku i są wyprodukowane w Ameryce Łacińskiej oraz płd. Europie.
Ktoś zna adres dobrego filatelisty, któremu można by było zaufać?
kwidzin - Sob Sie 23, 2008 6:38 am
Proponowałbym wizytę w PZF, gdzie można uzyskać bezpłatna pomoc w wycenie zbioru. Generalnie jednak znaczki pocztowe, to w chwili obecnej raczej tylko hobby niż lokata kapitału. Jeżeli faktycznie są w dobrej kondycji myślę, że warto byłoby je zachować "dla przyszłych pokoleń" albo kontynuować zbiór.
bekon - Sro Paź 15, 2008 7:02 pm
Z tamtego okresu nie dostaniesz wielkich pieniędzy, chyba że masz kompletne serie w dobrym stanie. Ja sam mam 2 klasery znaczków z podobnych lat ale postanowiłem zachować je dla potomnych. Tak czy owak jeśli chcesz się koniecznie pozbyć spróbuj na allegro, możesz mniej więcej porównać tam ceny.
|
|