|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - "Nowa pakownia"
tobocian - Sro Lip 30, 2008 8:19 pm Temat postu: "Nowa pakownia" Otwarcie jutro 30.07.08 "Brovarnia Gdańsk"-oferuje piwka naturalne i nieklarowane...trzeba oblukać! Pozdro!
http://www.brovarnia.pl/
kalinowski11 - Czw Lip 31, 2008 8:49 am
Nie chcę się czepiać...
Cytat: | główną promenadą Starego Miasta Targiem Długim |
pumeks - Pią Sie 01, 2008 7:11 pm
Cytat: | następnie poprzez most dochodzimy do wyspy Ołowianka, gdzie znajude się browar restauracyjny BROVARNIA GDAŃSK | - a z mapki wynika, że na Szafarni, a nie na żadnej wyspie
Hochstriess - Pią Sie 01, 2008 8:17 pm
Oj Pumeks, no... na wyspie, na Szafarni, na Starym Mieście - nie wiesz gdzie ?
Ponury2 - Sob Wrz 27, 2008 10:35 am
W ramach wieczoru kawalerskiego przyszło ocenić lokal. No zdecydowania piątka - piwo oryginalne, smakowite, pianka przepisowa. Dania wyborne. Wystrój fajny - szczególnie te stare zdjęcia na ścianach haha po pięciu piwach wydawało mi się że niemiecki okręt z Motławy spłynie zaraz na mnie ze ściany
Polecam!
danziger - Sob Wrz 27, 2008 12:27 pm
W czasie "Jarmarku Dominikańskiego" byłem tam 2 czy 3 razy. Wystrój nie jest zły jak na nowoczesne budownictwo, choć biorąc pod uwagę lokalizację i funkcję (browar w końcu) rozczarowuje - spodziewałem się bardziej klimatycznego wnętrza - do takiego "Spiża" w piwnicy wrocławskiego ratusza Brovarnia niestety nie umywa się.
Co do piw - smaczne i w umiarkowanych cenach, rzekłbym że nawet tanio jak na taką lokalizację i fakt, że to nie żadne wielkokoncernowe siki, tylko produkcja na małą skalę.
Zwłaszcza polecam "jasne". "Ciemne" też dobre, ale przypadło mi do gustu nieco mniej. Natomiast niestety rozczarowałem się pszeniczniakiem - daleko mu do Franziskanera, Weihenstephanera czy Faustusa. Ale wypić się da - lepszy jest na pewno niż pszeniczny Frater czy Okocim.
Kuchnia - pyszna, by nie powiedzieć rewelacyjna. Ceny jedzenia do najniższych nie należą, ale nie ma tragedii - na obiad dla dwóch osób trzeba liczyć przynajmniej jakąś stówę. W karcie są też tańsze przekąski do piwa.
Obsługa wzorowa - bardzo miła, grzeczna, sprawna i szybka.
Podsumowując - zdecydowanie polecam.
|
|