Dawny Gdańsk

Poszukuję/mam/oddam - opuszczone domy, wille itp

abecadlo - Czw Cze 05, 2008 1:07 pm
Temat postu: opuszczone domy, wille itp
Cześć!
Razem z dwójką znajomych poszukujemy opuszczonych willi i domów w Gdańsku do sesji fotograficznych, moze coś kojarzycie?

pozdrawiam ;)

ruda - Czw Cze 05, 2008 1:30 pm

wystarcy poczytać Forum ! :mrgreen:
abecadlo - Pią Cze 06, 2008 2:52 pm

forum dość obszerne jest, może jakaś mała pomoc?
Nie, żebym nie przeglądała, przeglądałam, choć nie jakoś tam specjalnie szczegół po szczególe ;)

pozdrawiam.

bassa - Pią Cze 06, 2008 10:35 pm

Cudne sa puste budyneczki oficerskie wokól wieży Twierdzy...plener marzenie http://www.forum.dawnygda...t=3354&start=15

Aaaa....moze to takze okazja zerkniecia co sie dzieje w dawnym bud TVG na Sobótki 15 ?
Tez jest wątek i zdjecia tu na forum, Villaoliwa pisał..

abecadlo - Sob Cze 07, 2008 3:04 pm

dzięki! Jak coś jeszcze będziecie mieli, dajcie znać:)

pozdrawiam :)

Pietrucha - Nie Cze 15, 2008 12:22 am

przejrzyj ten temat na naszym Forum:

budynki przeznaczone do rozbiórki

moze cos Ci wpadnie w oko.

Astaroth - Pią Wrz 12, 2008 10:16 am

Podłączę się do pytania, bo przeglądam forum od trzech dni i bezskutecznie. Potrzebuję właśnie jakiegoś opuszczonego domu, willi, albo najchętniej jakiegoś nieużywanego strychu, wszystkiego, byleby to były jakieś wnętrza, do których da się wejść i zrobić sesję zdjęciową. Nie plenery. Rozumiem, że do większości z tych miejsc wchodzić nie wolno, ale gdzie się da dogadać z ochroną (lub gdzie tej ochrony nie ma)? Bo jak rozumiem, do tych domków przy Twierdzy Wisłoujście nie ma jak wejść, domy do rozbiórki - ciekawe, ale z daty ostatnich postów wnioskuję, ze wszystko, co tam przedstawiono, zostało już rozebrane. Czy komuś coś jeszcze przychodzi do głowy?
pumeks - Pią Wrz 12, 2008 11:05 am

Domki przy Twierdzy Wisłoujście na pewno nie są do rozbiórki... o ile dobrze kojarzę, ich wnętrza są użytkowane przez MHMG. :hmmm:
Astaroth - Pią Wrz 12, 2008 11:47 am

A czy ja napisałam, że są?
Podane tu były dwie propozycje wątków: o Twierdzy i o domach do rozbiórki. Odniosłam się do tych propozycji. Osobno. No, może mi trochę nie wyszło.

Pepo - Pią Wrz 12, 2008 5:33 pm

Jeśli chodzi o opuszczone budowle, to jest trochę wzdłuż linii kolejowej do Nowego Portu w rejonie wiaduktu na ul. Uczniowskiej. Szczególnie wzdłuż ul. Kochanowskiego - oprócz starszych i młodszych hal, jest też kilka budynków przedwojennych, częściowo używanych lub tez w ogóle nieużywanych. Ale to są klimaty "industrialne", a nie wiem, czy to Ci odpowiada.

Jeśli chodzi o opuszczony dom, to taki niepozorny, ale całkiem "z duszą" stoi jeden niedaleko MTG, chyba to jest ul. Słowiańska (?), na przeciw nowego osiedla mieszkaniowego pomalowanego na zielono i biało. Starszy, szary domeczek. Nie ma tabliczki "grozi zawaleniem", ale też od dawna nie był używany (to widać). Brak też oczywiście ochrony :hihi:

Zamieszkałe, ale niezwykle ciekawe wnętrza są też m.in. na ul. Stare Domki (było kilkakrotnie na Forum).

...to takie moje pierwsze skojarzenia...

Astaroth - Pią Wrz 12, 2008 6:05 pm

Pepo, dziękuję, jesteś wielki. Aż się nie mogę doczekać, kiedy pojadę to pooglądać.