|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Najnowszy klip zespołu Sabaton
Ponury2 - Czw Maj 22, 2008 9:46 pm Temat postu: Najnowszy klip zespołu Sabaton http://www.youtube.com/watch?v=5fq7jUua40s
Szwedzka grupa nagrała coś innego. Akcentów gdańskich cała masa. Polecam!
Jarek z Wrzeszcza - Pią Maj 23, 2008 10:45 am
Stary dobry power metal
Czy ten klip to nie jest czasem radosna twórczość internautów? Na jutjubie jest tego cała masa...
bassa - Pią Maj 23, 2008 11:50 am
Komentarze pod klipem najciekawsze!
racja, Ponury2 -to naprawde warto obejrzec a i do myślenia daje.
Ponury2 - Sob Wrz 05, 2009 11:46 pm
Inne kawałki z cd "Art of war" także świetne - np. "Ghost Division" o dyw. Rommla z 1940 r. Ten o Monte Cassino także fajny Zakupiłem oryginał i delektuję się bez końca. A te cytaty z dzieł klasyka Sun Tzu także idealne.
A sama grupa już jutro zagra koło miejsca walki ludzi bohatera kpt. Raginisa
TOMB - Nie Wrz 06, 2009 6:42 am
A ja nie mogę tego zobaczyć.... Pojawia się strona YouTube z tekstem że w moim kraju nie mogę zobaczyć tego video z powodu ograniczeń wynikających z praw autorskich.
Sabaoth - Nie Wrz 06, 2009 9:59 am
Chociaż ta banda przygłupich Szwedów gra muzykę, która mi odpowiada to ich nie lubię. Ze względu na TEKSTY! Ci ludzie o wojnie wiedzą niewiele, a w niektórych swoich piosenkach gloryfikują Armię Czerwoną i Stalina.
Ponury2 - Nie Wrz 06, 2009 11:25 am
Tak samo można powiedzieć, że tekstem piosenki "Ghost Division" gloryfikują Werhmacht i Hitlera. Tylko po co tworzyć takie bzdurne teorie?
Śpiewają oryginalnie, popularyzują historię, w tym chwałę polskiego żołnierza. Co w tym złego?
Sabaoth - Nie Wrz 06, 2009 3:39 pm
Oryginalnie to nie śpiewają ale muzyka fajna i przyjemna, wpada w ucho i za to im wielkie
Że chwalą polskiego żołnierza? Dobrze, dlatego właśnie Sabaton stał się popularny w Polsce. Inaczej może słuchałaby go niewielka grupka. Ale ja jakoś tak bardzo wyczulony jestem na gloryfikowanie poczynań Armii Czerwonej. No i ostatnio wolę trochę inne, czasmi cięższe, bardziej gotyckie brzmienia
|
|