Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Kładkowo-motławsko-teleportacyjno-katapultowe zboczenie

Chris - Sob Lut 09, 2008 3:15 pm

http://www.forum.dawnygda...p?p=98923#98923

Cytat:
Albo umie nadłożyć niecały kilometr...

Ja bym jeszcze dorzucił krowy, stodołę oraz kumbajn i pełna wieś :haha: :hihi:

Corzano - Sob Lut 09, 2008 3:29 pm

To może, żeby nie było wieśniacko, należy postawić kilka stanowisk do teleportacji na drugi brzeg. Będzie nie tylko nowocześnie, ale i pioniersko. :wink:
danziger - Sob Lut 09, 2008 6:54 pm

Albo zabetonować całą Motławę - tyla betunu w żadnej wiosce ni mo, łod razu bydzie widać, co myśmy miastowe! A jaka perspiktywa... prospektywa, tfu! jaki widok byndzie! po clutkiej Motławie se bydzie mozna pospacerować i s kazdego miejsca pikne widocki bendom.
:roll:

parker - Sob Lut 09, 2008 7:07 pm

Corzano, podoba mi się ten pomysł :hihi:
Ale czy stanowisko do teleportacji nie będzie przypadkiem betonowe i nie zeszpeci nam całego Gdańska?

ruda - Sob Lut 09, 2008 8:29 pm

danziger napisał/a:
Albo zabetonować całą Motławę - tyla betunu w żadnej wiosce ni mo, łod razu bydzie widać, co myśmy miastowe! A jaka perspiktywa... prospektywa, tfu! jaki widok byndzie! po clutkiej Motławie se bydzie mozna pospacerować i s kazdego miejsca pikne widocki bendom.
:roll:

a my wygramy wyścig o miano metropoli! ( też cytat) :co_jest:

Hochstriess - Sob Lut 09, 2008 8:32 pm

Można ustawić katapulty. Tanie i widowiskowe. A z lotu jakie widoki!:OO
Sabaoth - Sob Lut 09, 2008 8:54 pm

No, katapulty to wspaniały pomysł. :== Wszak nie ma tego żadne miasto na świecie. Na początku, dla zachęcenia mieszkańców i turystów możnakatapultować chętnych po jakiejś promocyjnej cenie.
Corzano - Sob Lut 09, 2008 10:04 pm

Sabaoth napisał/a:
Na początku, dla zachęcenia mieszkańców i turystów możnakatapultować chętnych po jakiejś promocyjnej cenie.

I najlepiej bez ubrań - by zmniejszyć opory powietrza. :^^

SaViK - Sob Lut 09, 2008 10:32 pm

Teleportacja może i nie, ale pomysł szklanego tunelu - przejścia po dnie Motławy - nowatorski i nawet możliwy dla spełnienia... Jakby jeszcze była woda przejrzysta to można by wokół eksponaty muzeum morskiego poskładować...
parker - Sob Lut 09, 2008 10:37 pm

Corzano napisał/a:
Sabaoth napisał/a:
Na początku, dla zachęcenia mieszkańców i turystów możnakatapultować chętnych po jakiejś promocyjnej cenie.

I najlepiej bez ubrań - by zmniejszyć opory powietrza. :^^

Może chociaż z peleryną? :hihi:

parker - Sob Lut 09, 2008 11:33 pm

Skoro już w blabla... podczas poszukiwania odpowiedniej katapulty wyskoczył mi taki obrazek z Kopenhagi... coś w tym jest :)
Sabaoth - Nie Lut 10, 2008 12:17 am

Cytat:
coś w tym jest

No, jest woda, drugi brzeg i katapulta (poza kadrem). Zupełnie jak u nas, może nie będziemy pierwsi ani oryginalni ale czegoż się nie robi żeby podziwiać takie widoki :hihi:

P.S. Tu niestety katapultowanie nie wyszło za dobrze, turysta został troche przestrzelony.

SaViK - Nie Lut 10, 2008 2:19 pm

No i znalazłem się na bla bla. A ja z tym tunelem całkiem poważnie pisałem...To jest do realizacji, i na pewno nowatorskie. Czy byłoby dużo droższe od mostu - nie wiem...
gargoyle dfl - Pon Lut 11, 2008 10:19 pm

ale po co komu szklany tunel jak przez te(a) wode i tak nic nie widac???