|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - Czarni Huzarzy, czarny humor i Opera Leśna
rychu40 - Pon Gru 31, 2007 3:31 pm Temat postu: Czarni Huzarzy, czarny humor i Opera Leśna tu się zaczynała zabawa sylwestrowa
villa
A cóż on wywalczył z Gdańskimi Huzarami tam gdzie: Cytat: | szum Prutu, Czeremoszu Hucułom przygrywa, A ochocza kołomyja do tańca porywa. |
oczywiście oprócz tej drogi. Huzarzy wybudowali w cztery miesiące Operę Leśną w Sopocie tak że to były chłopaki do wszystkiego.
gargoyle dfl - Pon Gru 31, 2007 6:34 pm
Cytat: | Huzarzy wybudowali w cztery miesiące Operę Leśną w Sopocie tak że to były chłopaki do wszystkiego |
w dzisiejszych czasach,z dzisiejsza technologia budowa zajelaby pewnie 6 do 8 miesiecy plus 2 lata na przetarg oraz rok na projekt...
pawel.45 - Pon Gru 31, 2007 6:47 pm
gargoyle dfl napisał/a: | ...w dzisiejszych czasach,z dzisiejsza technologia budowa zajelaby pewnie 6 do 8 miesiecy plus 2 lata na przetarg oraz rok na projekt... |
Nadmierny optymizm - zapomniałeś o ekologach!
feyg - Pon Gru 31, 2007 7:01 pm
gargoyle dfl napisał/a: | Cytat: | Huzarzy wybudowali w cztery miesiące Operę Leśną w Sopocie tak że to były chłopaki do wszystkiego |
w dzisiejszych czasach,z dzisiejsza technologia budowa zajęłaby pewnie 6 do 8 miesięcy plus 2 lata na przetarg oraz rok na projekt... |
... i to pod warunkiem, że nie odkryto by w tym miejscu populacji ginącego gatunku "Kretus Rex" i wdaliby się w to ekolodzy tudzież oszołomy z pewnego forum
Dostojny Wieśniak - Pon Gru 31, 2007 7:52 pm
Cytat: | tudzież oszołomy z pewnego forum |
Święte słowa.
Z całą pewnością zdewastowano w celach budowlanych uroczą dolinę.
Odrębną sprawą są kulisy przyznawania koncesji na budowę. Kto i dlaczego ją dostał? Kto był za a kto przeciw.
To dopiero jest zagadka. Wie może ktoś coś o tem?
villaoliva - Pon Gru 31, 2007 7:55 pm
Cytat: | tudzież oszołomy z pewnego forum |
Masz na myśli nasze?
rychu40 - Pon Gru 31, 2007 8:25 pm
Pewnie nasze.
Cytat: | Odrębną sprawą są kulisy przyznawania koncesji na budowę |
Wtedy nie wchodził w rachubę że się tak górnolotnie wyrażę, dźwig, głębokie wykopy pod kanalizację, dojazd samochodami i eksploatacja całoroczna z powtarzanymi koncertami z super nagłośnieniem no i oczywiście bym zapomniał o fajerwerkach kilka razy w roku. To w Dolinie Radości.
Koncerty w dawnej Operze Leśnej to jedynie w sierpniu, muzyka operowa, naturalne głosy śpiewaków, festiwale muzyki Wagnera, pełna kultura a nie tumult, sznur samochodów, kąpiele w basenie, drinki w piwniczce i tym podobna "koegzystencja" z przyrodą we Dworze. Mógłbym tak dalej. Generał Gdańskich Huzarów za ten wyczyn z budową Opery został Honorowym Obywatelem miasta Sopotu. Ocena budownictwa w Dolinie Radości wzrasta przeważnie z ilością wypitych w Dworze drinków i tylko u posiadaczy mamony.
Dostojny Wieśniak - Pon Gru 31, 2007 9:42 pm
Cytat: | Wtedy nie wchodził | i dalej.
No przepraszam. Może głupi, ale tylko żart. Nie zabieram głosu w sprawie Doliny Radości, bo słabo znam sprawę i prawie tam nie zaglądam. Mam swoją Depresję Radości i nie chciałem nikomu podnosić ciśnienia.
- to badyl oliwny na zgodę.
rychu40 - Pon Gru 31, 2007 10:51 pm
Cytat: | Mam swoją Depresję Radości i nie chciałem nikomu podnosić ciśnienia |
Mnie się nie podnosi ciśnienie. Jest w normie. I mam pewną dozę czarnego humoru. I pigułki na ciśnienie. To tylko argumenty.
Badyl rzecz zawsze miła ale dzisiaj to
niestety innego alkoholu nie widzę. Jakiś szampan by się przydał w tej konfiguracji kielichów.
villaoliva - Pon Gru 31, 2007 10:53 pm
Pan zamawiał?
rychu40 - Pon Gru 31, 2007 11:00 pm
Oni są tacy jak z plenerowego Sylwestra. Czy to los moderatora że musi czuwać. Dzięki. No to pijemy.
Za ten 2008.
Dostojny Wieśniak - Wto Sty 01, 2008 1:33 am
Za nowy rok i czuwających, Moderatorów też. I najpiękniejszy z pięknych - czarny z humorów.
|
|