|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - Prośba grzechaa o wypełnienie ankiety :)
grzechuu - Pią Gru 28, 2007 7:53 pm Temat postu: Prośba grzechaa o wypełnienie ankiety :) Proszę Was Kochani o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej Gdańska i do jego mieszkańców skierowanej,
kto ma wolną chwilę, nietrudne to (20 pytań + metryczka).
KLIK w ankietę
Ankieta doskonała nie jest, zdaję sobie sprawę robiona trochę na szybko, i im więcej na nią patrzę tym mniej mi się podoba :]
Wykorzystać ją zamierzam (wraz z wynikami z innych źródeł, nie że tylko Forum) do zaliczenia jednego z mych przedmiotów, a jak w miarę sensowne wyniki wyjdą to i do pracy magisterskiej
[kierunek mój nie gdański, ale staram się Miasto wciskać gdzie się da na każdym kroku ;) ]
Z góry dziękuję
/thank you from the mountain/
PS
Jak można dać link na kilka dni na "ogłoszenie na str tytułowej" to bym bardzo prosił,
i postaram się odwdzięczyć jakimiś skanami w tzw ferie ;)
(bo może nawet mam coś ciekawego ;) )
villaoliva - Pią Gru 28, 2007 8:09 pm
Jaka popularność ankiety!
Cytat: | 503 Service Unavailable
Serwer jest aktualnie przeciazony, prosimy spróbowac ponownie za chwile. |
grzechuu - Pią Gru 28, 2007 8:10 pm
Zdarzyło mi się, że jak kliknąłem to pojawił sie napis "503 Service Unavailable",
ale to tylko chwilowe problemy jakieś wynikające może z przeciążenia serwisu,
po ponownym kilknieciu u mnie działało
edit - ano właśnie ;) ale to chyba popularność serwisu a nie ankiety ;]
grzechuu - Nie Gru 30, 2007 3:35 am
narazie jest 8 ;) to tak przypominam o sobie - może jeszcze ktoś się skusi?
Tam obok tytułu ankiety jest guzik "pokaż wyniki" i sobie można obejrzeć jak to ładnie zbiorczo wygląda.
MagratVonLerchenfeld - Nie Gru 30, 2007 1:39 pm
wypełniłam i jeszcze do znajomych wyślę
villaoliva - Nie Gru 30, 2007 1:47 pm
Jest też na forum Oliwy
Mikołaj - Nie Gru 30, 2007 1:51 pm
wrzuć może jeszcze np. na forum Gazety G-S-G
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=57
Anna B. - Sro Sty 02, 2008 9:36 am
Też już wypełniłam ma się rozumieć
Seeburg - Sro Sty 02, 2008 11:53 am
Wysłana.
ruda - Sro Sty 02, 2008 1:15 pm
Zmieściłam się w pierwszej Ósemce. Wypełniajcie i wysyłajcie!
Makabunda - Sro Sty 02, 2008 2:26 pm
Także wysłałem.
Z podglądniętych wyników najciekawsze jest dla mnie to, że spora część ankietowanych jest materialnie sytuowana powyżej przeciętnej, a z dóbr kultury nie korzysta bo nie ma czasu. Jak się wydaje ci gorzej usytuowani nie korzystają z dóbr kultury bo nie mają za co. Wniosek: nie mam w tej sytuacji żadnych logicznych wniosków.
pawel.45 - Sro Sty 02, 2008 4:11 pm
Jako osoba nie uczestnicząca w ankiecie (obcy niestety) przyjrzałem się kształtowi słupków odpowiedzi tworzących linie spadku.
Nasunęło mi to pytania: czy to przypadek, czy prawidłowośc w badaniach ankietowych?
Czy podobnie wyglądałoby to gdyby autor ankiety zmienił kolejnośc np.kin czy muzeów.
Czy ankietowani nie zaznaczają chętniej pierwszych pozycji.
Jaką wartśc mają w związku z tym badania ankietowe?
Przepraszam bardzo jeśli to głupie pytania - nie mam pojęcia o tego rodzaju badaniach -lecz to właśnie "rzuciło mi się na oczy".Pozdrawiam
BillyBoy - Sro Sty 02, 2008 4:16 pm
Tyż wysłałem.
Makabunda napisał/a: |
Z podglądniętych wyników najciekawsze jest dla mnie to, że spora część ankietowanych jest materialnie sytuowana powyżej przeciętnej, a z dóbr kultury nie korzysta bo nie ma czasu. Jak się wydaje ci gorzej usytuowani nie korzystają z dóbr kultury bo nie mają za co. Wniosek: nie mam w tej sytuacji żadnych logicznych wniosków. |
Wniosek: dobra kultury pozostają nietknięte, nienaruszone i niewykorzystane.
grzechuu - Sro Sty 02, 2008 6:30 pm
No dobrze, po ósemce najdzielniejszych ładnie ruszyło, już jest sporo, wystarczy mi ;)
Teraz będą podziękowania
- dla Adminów i Moderatorów,
- dla Villi za objęcie ankiety swym nickiem na forum Oliwy,
- dla wypełniających wszystkich!
Ogłoszeniowość tematu można usunąć, sam temat zresztą też, albo jeszcze trochę zostawić, jak ktoś jeszcze by chciał pooglądać wyniki sobie, nie wiem...
wolna wola moderatora!
pawel.45 napisał/a: |
Czy podobnie wyglądałoby to gdyby autor ankiety zmienił kolejnośc np.kin czy muzeów.
Czy ankietowani nie zaznaczają chętniej pierwszych pozycji.
|
No to prawda, ale tak sobie myślę, że z drugiej strony ktoś czytający pierwsze nieznane mu obiekty może się szybko zniechęcić i końcowych juz nie przeczytać
Ale Filharmonia i Opera są w pierwszej trójce, mimo że były wymienione po wszystkich teatrach - no, ale z drugiej (drugiej) strony na Forum ankietę prawdopodobnie wypełniała większość osób, która sie Miastem interesuje i czytała do końca wszystkie pozycje z ciekawosci?
Makabunda napisał/a: |
Z podglądniętych wyników najciekawsze jest dla mnie to, że spora część ankietowanych jest materialnie sytuowana powyżej przeciętnej (...) |
Myślę przy okazji, że to akurat też jest spowodowane tym, że mniej zarabiajcy niekoniecznie muszą mieć internet i do tego jeszcze takie zainteresowania jak historia Gdańska, żeby tu trafić [a do pracy badałem i badam też ankietą inne osoby, np wersją papierową, których w tym linku akurat nie ma]
Ale takie to już są badania, że nigdy nie wiadomo co wyjdzie, a wyniki się przedstawia takie, zeby coś logicznego było:D
A w rzeczywistości jeśli człowiek wyjdzie z psem na spacer, to statystycznie mają po 3 nogi
Zdzislaw - Pon Cze 02, 2008 9:48 pm
Nie wiem czy nie za poźno, ale ankietę wysłałem
grzechuu - Sob Cze 07, 2008 3:16 pm
Zdzislaw napisał/a: | Nie wiem czy nie za poźno, ale ankietę wysłałem |
Dziękuję, no ale ankieta już "zrobiona", teraz już kolejna sesja w toku
ruda - Pon Cze 09, 2008 2:20 pm
Lepiej późno niż wcale
danziger - Pon Cze 09, 2008 11:19 pm
ruda napisał/a: | Lepiej późno niż wcale |
Jak powiedział pewien nekrofil
|
|