Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Prośba grzechaa o wypełnienie ankiety :)

grzechuu - Pią Gru 28, 2007 7:53 pm
Temat postu: Prośba grzechaa o wypełnienie ankiety :)
Proszę Was Kochani o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej Gdańska i do jego mieszkańców skierowanej,
kto ma wolną chwilę, nietrudne to (20 pytań + metryczka).

KLIK w ankietę

Ankieta doskonała nie jest, zdaję sobie sprawę :) robiona trochę na szybko, i im więcej na nią patrzę tym mniej mi się podoba :]
Wykorzystać ją zamierzam (wraz z wynikami z innych źródeł, nie że tylko Forum) do zaliczenia jednego z mych przedmiotów, a jak w miarę sensowne wyniki wyjdą to i do pracy magisterskiej :)
[kierunek mój nie gdański, ale staram się Miasto wciskać gdzie się da na każdym kroku ;) ]

Z góry dziękuję
/thank you from the mountain/ :co_jest: :co_jest:

PS
Jak można dać link na kilka dni na "ogłoszenie na str tytułowej" to bym bardzo prosił,
i postaram się odwdzięczyć jakimiś skanami w tzw ferie ;)
(bo może nawet mam coś ciekawego ;) )

villaoliva - Pią Gru 28, 2007 8:09 pm

Jaka popularność ankiety!

Cytat:
503 Service Unavailable
Serwer jest aktualnie przeciazony, prosimy spróbowac ponownie za chwile.

grzechuu - Pią Gru 28, 2007 8:10 pm

Zdarzyło mi się, że jak kliknąłem to pojawił sie napis "503 Service Unavailable",
ale to tylko chwilowe problemy jakieś wynikające może z przeciążenia serwisu,
po ponownym kilknieciu u mnie działało :)

edit - ano właśnie ;) ale to chyba popularność serwisu a nie ankiety ;]

grzechuu - Nie Gru 30, 2007 3:35 am

narazie jest 8 ;) to tak przypominam o sobie - może jeszcze ktoś się skusi? :P

Tam obok tytułu ankiety jest guzik "pokaż wyniki" i sobie można obejrzeć jak to ładnie zbiorczo wygląda.
:LL: :love:

MagratVonLerchenfeld - Nie Gru 30, 2007 1:39 pm

wypełniłam i jeszcze do znajomych wyślę :P
villaoliva - Nie Gru 30, 2007 1:47 pm

Jest też na forum Oliwy :wink:
Mikołaj - Nie Gru 30, 2007 1:51 pm

wrzuć może jeszcze np. na forum Gazety G-S-G
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=57

Anna B. - Sro Sty 02, 2008 9:36 am

Też już wypełniłam ma się rozumieć :)
Seeburg - Sro Sty 02, 2008 11:53 am

Wysłana.
ruda - Sro Sty 02, 2008 1:15 pm

Zmieściłam się w pierwszej Ósemce. Wypełniajcie i wysyłajcie! :haha:
Makabunda - Sro Sty 02, 2008 2:26 pm

Także wysłałem.
Z podglądniętych wyników najciekawsze jest dla mnie to, że spora część ankietowanych jest materialnie sytuowana powyżej przeciętnej, a z dóbr kultury nie korzysta bo nie ma czasu. Jak się wydaje ci gorzej usytuowani nie korzystają z dóbr kultury bo nie mają za co. Wniosek: :hmmm: nie mam w tej sytuacji żadnych logicznych wniosków.

pawel.45 - Sro Sty 02, 2008 4:11 pm

Jako osoba nie uczestnicząca w ankiecie (obcy niestety) przyjrzałem się kształtowi słupków odpowiedzi tworzących linie spadku.
Nasunęło mi to pytania: czy to przypadek, czy prawidłowośc w badaniach ankietowych?
Czy podobnie wyglądałoby to gdyby autor ankiety zmienił kolejnośc np.kin czy muzeów.
Czy ankietowani nie zaznaczają chętniej pierwszych pozycji.
Jaką wartśc mają w związku z tym badania ankietowe?
Przepraszam bardzo jeśli to głupie pytania - nie mam pojęcia o tego rodzaju badaniach -lecz to właśnie "rzuciło mi się na oczy".Pozdrawiam

BillyBoy - Sro Sty 02, 2008 4:16 pm

Tyż wysłałem.

Makabunda napisał/a:

Z podglądniętych wyników najciekawsze jest dla mnie to, że spora część ankietowanych jest materialnie sytuowana powyżej przeciętnej, a z dóbr kultury nie korzysta bo nie ma czasu. Jak się wydaje ci gorzej usytuowani nie korzystają z dóbr kultury bo nie mają za co. Wniosek: nie mam w tej sytuacji żadnych logicznych wniosków.

Wniosek: dobra kultury pozostają nietknięte, nienaruszone i niewykorzystane.

grzechuu - Sro Sty 02, 2008 6:30 pm

No dobrze, po ósemce najdzielniejszych ładnie ruszyło, już jest sporo, wystarczy mi ;)

Teraz będą podziękowania :love:
- dla Adminów i Moderatorów,
- dla Villi za objęcie ankiety swym nickiem na forum Oliwy,
- dla wypełniających wszystkich!

Ogłoszeniowość tematu można usunąć, sam temat zresztą też, albo jeszcze trochę zostawić, jak ktoś jeszcze by chciał pooglądać wyniki sobie, nie wiem...

wolna wola moderatora! :mrgreen:

pawel.45 napisał/a:

Czy podobnie wyglądałoby to gdyby autor ankiety zmienił kolejnośc np.kin czy muzeów.
Czy ankietowani nie zaznaczają chętniej pierwszych pozycji.

No to prawda, ale tak sobie myślę, że z drugiej strony ktoś czytający pierwsze nieznane mu obiekty może się szybko zniechęcić i końcowych juz nie przeczytać :hihi:
Ale Filharmonia i Opera są w pierwszej trójce, mimo że były wymienione po wszystkich teatrach - no, ale z drugiej (drugiej) strony na Forum ankietę prawdopodobnie wypełniała większość osób, która sie Miastem interesuje i czytała do końca wszystkie pozycje z ciekawosci? :D

Makabunda napisał/a:

Z podglądniętych wyników najciekawsze jest dla mnie to, że spora część ankietowanych jest materialnie sytuowana powyżej przeciętnej (...)

Myślę przy okazji, że to akurat też jest spowodowane tym, że mniej zarabiajcy niekoniecznie muszą mieć internet i do tego jeszcze takie zainteresowania jak historia Gdańska, żeby tu trafić [a do pracy badałem i badam też ankietą inne osoby, np wersją papierową, których w tym linku akurat nie ma]

Ale takie to już są badania, że nigdy nie wiadomo co wyjdzie, a wyniki się przedstawia takie, zeby coś logicznego było:D
A w rzeczywistości jeśli człowiek wyjdzie z psem na spacer, to statystycznie mają po 3 nogi :hihi:

Zdzislaw - Pon Cze 02, 2008 9:48 pm

Nie wiem czy nie za poźno, ale ankietę wysłałem :co_jest:
grzechuu - Sob Cze 07, 2008 3:16 pm

Zdzislaw napisał/a:
Nie wiem czy nie za poźno, ale ankietę wysłałem :co_jest:

Dziękuję, no ale ankieta już "zrobiona", teraz już kolejna sesja w toku :)

ruda - Pon Cze 09, 2008 2:20 pm

Lepiej późno niż wcale :mrgreen:
danziger - Pon Cze 09, 2008 11:19 pm

ruda napisał/a:
Lepiej późno niż wcale :mrgreen:

Jak powiedział pewien nekrofil :hihi: