|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - Dodawanka, odejmowanka i różniczki.
Zdzislaw - Czw Wrz 20, 2007 8:53 pm
Corzano napisał/a: | Zdzislaw napisał/a: | Nie dziwię ci się bo owa "metacentryczność" zawsze była dość tajemnicza |
Dla humanistów nawet proste całki są tajemnicze. Bez urazy. |
Corzano "bez urazy" nie ma czegoś takiego jak "prosta całka" a z tego co wiem, to (cytując K.O. Borharda) - różniczka to po prostu "mała różnica"
Sabaoth - Czw Wrz 20, 2007 8:56 pm
Nie znacie się, różniczka to wyniczek odejmowanka
seestrasse - Czw Wrz 20, 2007 9:02 pm
Sabaoth, kilka stron wcześniej napisał/a: | Zblablanie tego forum osiągnęło już szczyt! |
a swoją drogą, szanowni ściśli - niechże któryś z Was przedstawi mi własną propozycję ekspozycji fugi* i, powiedzmy, kilku najprostszych przekształceń jej tematu
*fugi do glazury odpadają
Sabaoth - Czw Wrz 20, 2007 9:08 pm
Ja myślę, że fugę najlepiej eksponować za szybą*
*najlepiej dźwiękoszczelną.
P.S. A w temacie blablania, temu wątkowi już nic nie pomoże
Monter - Pią Wrz 21, 2007 1:49 am
Jak to nie ma prostej całki?
Np taki dr. Ulatowski z PG, całkę rozpisaną na całą szerokość dwóch tablic potrafi nazwać "prawie natychmiastową"...
Corzano - Pią Wrz 21, 2007 7:45 am
seestrasse napisał/a: | niechże któryś z Was przedstawi mi własną propozycję ekspozycji fugi |
Bez przesady! Nie będę wystawiał na ekspozycję mojej fugi tylko dlatego, że ktoś o to poprosi na forum.
seestrasse - Pią Wrz 21, 2007 8:08 pm
rzeczywiście, niektórzy mogliby tego nie przeżyć. ale zdradź chociaż tonację
tobiasz - Pią Wrz 21, 2007 9:11 pm
a całka tak wygląda
Zdzislaw - Nie Wrz 23, 2007 12:13 am
seestrasse napisał/a: | Sabaoth, kilka stron wcześniej napisał/a: | Zblablanie tego forum osiągnęło już szczyt! |
a swoją drogą, szanowni ściśli - niechże któryś z Was przedstawi mi własną propozycję ekspozycji fugi* i, powiedzmy, kilku najprostszych przekształceń jej tematu
*fugi do glazury odpadają |
Sestrasia to proste jak budowa cepa, jak Fuga to i Toccata = Bach
|
|