|
Dawny Gdańsk
|
 |
Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - Na kolejowym szlaku 2007 - na Żuławach, Kaszubach, Kociewiu
renekk - Nie Lip 15, 2007 10:23 pm Temat postu: Orient Express Dziś w Malborku przez cztery i pół godziny stała reaktywacja Orient Ekspresu. Pół miasta, i nie tylko, zbiegło się oglądać pociąg dla krezusów płacących sześć tysięcy euro za bilet. Spory rejwach był, choć stałych mieszkańców dworca niespecjalnie ruszyło...
Gdynka - Nie Lip 15, 2007 10:33 pm
...Ja!
pawel.45 - Nie Lip 15, 2007 10:50 pm Temat postu: Re: Orient Express
renekk napisał/a: | ... Spory rejwach był, choć stałych mieszkańców dworca niespecjalnie ruszyło... |
Gdyby piwkiem poczęstowali to ruszyłoby
Marcin - Nie Lip 15, 2007 11:53 pm Temat postu: Na kolejowym szlaku 2007 - na Żuławach, Kaszubach, Kociewiu Jak co roku w wakacyjne miesiące na szlak wyruszyła "Costerina".
Ale i nie tylko ona - bo do Malborka kursuje również "Nogat". Polecam - przetestowałem - warto.
Hagedorn - Pon Lip 16, 2007 9:33 am
to i ja dorzucę parę moich impresji...
Wojtazz - Pon Lip 16, 2007 7:38 pm
wszystko na stronie http://wojmar.fotosik.pl/albumy/229068.html
Marcin - Wto Lip 17, 2007 12:34 am
To i ja cosik dorzucę... ;)
Całkiem sporo się nas tam zebrało. Jeszcze spotkałem Kasię57 - która jak się okazało czekała na przybycie pociągu by oprowadzić "orientalną wycieczkę" po zamku.
seestrasse - Wto Lip 17, 2007 3:37 pm
szkoda, że nie było tam tureckiego
Gdynka - Sro Lip 18, 2007 2:20 pm
seestrasse napisał/a: | szkoda, że nie było tam tureckiego |
Właśnie!
Palec do budki kto jeszcze był?
villaoliva - Sro Lip 18, 2007 4:57 pm
Tureckiego nie było?
Azaziz - Pią Lip 20, 2007 2:10 pm
Na orient expresie to sie wszystkie "okoliczne fora" zebrały
villaoliva - Pią Lip 20, 2007 2:26 pm
Eksploracja też?
Gdynka - Pią Lip 20, 2007 2:32 pm
seestrasse napisał/a: | szkoda, że nie było tam tureckiego |
Może był. I odjechał...
seestrasse - Pią Lip 20, 2007 3:15 pm
i zdjęć nie zrobił?
Azaziz - Pią Lip 20, 2007 9:18 pm
No zapewne jak nie w Malborku to na moście w Tczewie ;-)
renekk - Pon Lip 23, 2007 7:20 pm
W związku z imprezą "Oblężenie Malborka" pociąg retro "Nogat" jechał do Gdyni tym razem w nocy. Stacja Malbork na chwilę wróciła do przeszłości...
Hochstriess - Pon Lip 23, 2007 9:56 pm
Piekne zdjęcia....
turecki - Pon Lip 23, 2007 11:09 pm
seestrasse napisał/a: | i zdjęć nie zrobił? |
a skąd masz tak precyzyjne wiadomości? ,a orientu to w ogóle nie wspominaj...
Grab - Pon Sie 06, 2007 10:58 pm
Ja również miałem okazję pozwiedzać trochę okoliczne szlaki kolejowe, wrzucam miniaturki do kilku zdjęć. Mam nadzieję, że się wam spodobają.
Na pierwszy rzut Gdynia Wielki Kack, miała być Costerina ale chmura przyszła w najbardziej istotnym momencie, po za tym jechałą z żółtoniebieskimi piętrusami tędrem do przodu co psuło wrażenie.
Następnie wyprawa do Malborka na most kolejowy nad Nogatem.
Na sam koniec "Nogat" na Wiśle, chmura dymu załatwiła problem żółto niebieskich wagonów, niestety przysłoniła też wiezyczki starego mostu...
P.S. po kliknięciu otwiera się dużę zdjęcie...
feyg - Sro Sie 08, 2007 1:04 pm
Grab napisał/a: | Ja również miałem okazję pozwiedzać trochę okoliczne szlaki kolejowe, wrzucam miniaturki do kilku zdjęć. Mam nadzieję, że się wam spodobają.
Na pierwszy rzut Gdynia Wielki Kack, |
Ciekawostką dotyczącą zdjęcia z Gdyni Wielkiego Kacka jest że semafor po lewej został wyprodukowany w 1929 roku w fabryce sygnałów kolejowych C. Fiebranta w Bydgoszczy i jest to oryginalny semafor z czasów budowy magistrali węglowej !. A tak poza tym sygnalizacja kształtowa odchodzi do lamusa, ostatnio np. na stacji Żukowo Wschodnie
feyg - Sro Mar 19, 2008 1:25 pm
Małe przypomnienie: http://youtube.com/watch?v=y6h7nnTDx9w
Cenne tym bardziej, że w tym roku, konkretnie w lipcu, roku Orient Express odwiedzi tylko Kraków
P.S. Ptasie trele ze ścieżki dźwiękowej mogą dodatkowo posłużyć za zachętę dla wiosny: wróć do nas
|
|