Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Diamenty...

syrenka - Czw Mar 15, 2007 4:00 pm
Temat postu: Diamenty...
Cytat:
Diamenty warte ok. 1 mln 500 tys. dolarów skradziono z depozytu na terenie Międzynarodowych Targów Gdańskich - poinformowała policja

Przyznać się!
Kto rąbnął kamyczki? :%

luanda - Czw Mar 15, 2007 4:55 pm

Napiszę kto, jak dolecę na Bahamy ;)
Swoją drogą, co za wstyd?! Kto i jak to zabezpieczał?!

Pietrucha - Czw Mar 15, 2007 5:40 pm

Kradzież stulecia w Gdańsku

Cytat:
Kradzież stulecia w Gdańsku: diamenty za 1,5 mln dolarów zniknęły z depozytu

Diamenty warte ok. 1 mln 500 tys. dolarów skradziono z depozytu na terenie Międzynarodowych Targów Gdańskich - poinformowała policja. Należały do belgijskich wystawców uczestniczących w targach bursztynu "Amberiff". Na razie nie wiadomo czy diamenty były ubezpieczone.

Według dotychczasowych ustaleń, Belgowie złożyli kamienie szlachetne do depozytu w środę wieczorem. Rzecznik gdańskiej policji Dominika Przybylska poinformowała, że sprawę zaginięcia diamentów zgłoszono w czwartek przed południem.

Dodała, że obecnie na miejscu zdarzenia są policjanci i wyjaśniają okoliczności sprawy.

Niedawno diamenty o wartości 27 mln dolarów zniknęły też z jednego z banków w Antwerpii. O kradzieży wiadomo jedynie, że dokonano jej w miniony poniedziałek w banku ABN Amro i że policja - z powodów, których nie ujawniła - nie powiadomiła o niej od razu opinii publicznej. (bart)

Bandziory w Antwerpii lepiej sie postarały :wink:

Strach - Czw Mar 15, 2007 5:51 pm

Ale klimaty niesamowite, prawie jak w Antwerpii 8O .

Starszy pan, zmrok, mała lampka, diamenty wysypywane z bibułki złożonej w kostkę, na czarną zamszową podkładkę, lupka, pinceta, 5 cm plik banknotów 100$ liczony w kilkadziesiąt sekund. :OO GENIALNE!!! :OO

jayms - Czw Mar 15, 2007 6:18 pm

Całe szczęście , że przy okazji nie zahaczyli o stoisko mojej firmy. :hihi:
Strach - Czw Mar 15, 2007 7:01 pm

jayms napisał/a:
Całe szczęście , że przy okazji nie zahaczyli o stoisko mojej firmy. :hihi:

Gardzisz darmową reklamą? :hiihihi: :wink:

jayms - Czw Mar 15, 2007 7:15 pm

Nie stać mnie na taką reklamę. :hihi:
syrenka - Czw Mar 15, 2007 7:18 pm

Na darmową Cię nie stać? :hihi:
jayms - Czw Mar 15, 2007 8:57 pm

Tak sobie teraz pomyślałem,że chyba źle sformułowałem zdanie. Otóż źle by było gdyby okradziono stoisko firmy, w której pracuję (bo nie jestem jej właścicielem).A gdyby złodziejaszki je oskubali to musiałbym sobie pewnie szukać nowej pracy.A tego nie chcę bo jestem zadowolony z tego co mam. :mrgreen: