|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Zdjecia(brzezno)
GdanskRtuPL - Wto Mar 13, 2007 4:20 pm Temat postu: Zdjecia(brzezno) Od jakiegoś czasu szukam, starych zdjęć, chodzi mi o fotki z okolic ulicy PCK,Dworskiej.
Jak ktoś ma coś ciekawego, prosiłbym o wklejenie.
Pozdrawiam.
seestrasse - Wto Mar 13, 2007 4:36 pm
wrzucenie słówka "brzezno" w jakąkolwiek przeglądarkę daje niesamowite efekty, spróbuj
GdanskRtuPL - Wto Mar 13, 2007 4:43 pm
Niesamowity ale nie ten
P.S Jeszcze w złym dziale poruszyłem temat.
seestrasse - Wto Mar 13, 2007 4:45 pm
tak się zastanawiam, czego od nas oczekujesz... może przeszukaj Forum, a jeśli już to zrobiłeś, to siądź i cierpliwie czekaj - bo fajne foty się tu pojawiają, a co!, ale niekoniecznie na pstryknięcie palcami
GdanskRtuPL napisał/a: | Jeszcze w złym dziale poruszyłem temat. | przeniesione
Corzano - Wto Mar 13, 2007 4:49 pm Temat postu: Re: Zdjecia(brzezno) Co to znaczy "starych zdjęć"? Jeśli chodzi o PCK, to chyba takich nie ma, bo być nie może.
GdanskRtuPL - Wto Mar 13, 2007 5:10 pm
hmm chodzi mi o fotki z przed ponad 20 lat.
Sabaoth - Wto Mar 13, 2007 9:02 pm
GdanskRtuPL napisał/a: | hmm chodzi mi o fotki z przed ponad 20 lat. |
20 lat, to całkiem nowe.
GdanskRtuPL - Sro Mar 14, 2007 2:05 am
okej moze byc 40, albo i dalej wstecz, tylko zeby byly z okolic dworskiej.
Corzano - Sro Mar 14, 2007 9:13 am
Na PCK były łąki, na których pasły się krowy i kozy okolicznych mieszkańców, więc sądzę, że może być ciężko ze zdjęciami tej okolicy.
Z Dworską jest tylko trochę lepiej, bo w zasadzie jej zabudowania kończyły się na wysokości Plater, a dalej były zaledwie pojedyncze domki. Z tej ulicy najlepiej udokumentowany jest kościół, ale nie wiem czy Cię to interesuje.
Oczywiście piszę o okresie przed 1960 r.
A czy Tobie udało się już coś ciekawego znaleźć w temacie przez Ciebie zadanym?
GdanskRtuPL - Czw Mar 15, 2007 10:09 am
Zdaje sobie sprawę z tego iź, zamiast obdrapanych bloków, kiedyś były w tym miejscu łąki, szukam zdjęcia z tych czasów, dokładniej zdjęcia domku który stoi na PCK między blokami 10 a 8. Niestety Corzano szukałem, ale nic znaleźć nie mogę, jak na coś się natknę, napewno wrzuce to tutaj.
Corzano - Pią Mar 16, 2007 2:31 pm
GdanskRtuPL napisał/a: | dokładniej zdjęcia domku który stoi na PCK między blokami 10 a 8 |
Nie pamiętam numeracji bloków na PCK. Chodzi Ci o domek pp. Jarmuszczaków?
|
|