Dawny Gdańsk

Poszukuję/mam/oddam - Gdańsk 1945 (BSG)

Hochstriess - Wto Sty 09, 2007 11:36 pm
Temat postu: Gdańsk 1945 (BSG)
Jak w temacie- kupie za kazde pieniadze.
I westchne sobie a muzom o 2 tomie Historii Gdańska Cieślaka...

Corzano - Sro Sty 10, 2007 7:13 am

Będę miał na uwadze przeszukując internetowe aukcje i gdańskie antykwariaty. Daj znać, gdyby ogłoszenie się zdezaktualizowało.
Hochstriess - Sro Sty 10, 2007 9:02 am

OK, bardzo dziękuje:-)Ja sama tez szukam,ale efekty marne.W kazdym razie nawet gdyby nam sie zdublowalo w jednym czasie ja i tak kupie,wiec bez strachu.Na pewno sie nie zmarnuje:-)
Piotr J. - Sro Sty 10, 2007 2:06 pm

Czy chodzi ci o to? "Historia Gdańska. T.2, 1454-1655", pod red. Edmunda Cieślaka. Wydano: Gdańsk, Wydaw. Morskie, 1985. " Bo tę książkę mam na zbyciu. Jednak z powodu tematu postu "1945" mam wątpliwości czy właśnie tomu II poszukujesz.
Hochstriess - Sro Sty 10, 2007 2:17 pm

Tak!Tak! O tę tez,a ze jest chyba trudniejsza do zdobycia niz BSG to tylko niesmialo westchnelam sobie a muzom:-) :huuurra:
Ide do Ciebie na pw :-)

Piotr J. - Sob Sty 13, 2007 4:46 pm

Niestety zawiodła mnie pamięć. Tom II okazał się być tomem I. Nie zagladałem do tej książki bardzo długo. Niemniej postaram się ją znaleźć. Wydaje mi się, że miałem ją w ręku u kogoś z moich znajomych.
gargoyle dfl - Sro Lut 07, 2007 10:33 pm

Jezeli ktos mialby do odsprzedania lub wie gdzie mozna kupic "BSG 1945" to ja tez jestem chetny ,szczerze dopiero po lekturze jednego z ostatnich 30 dni dowiedzialem sie o jego istnieniu. a jak ktos ma jeszcze do odsprzedania kwartalniki z chyba 96/97 roku to tez chetnie odkupie.pozdrawiam ,gargoyle.
Corzano - Wto Lut 20, 2007 10:14 am

Furya, działaj: BSG 1945. :)
gargoyle dfl - Wto Lut 20, 2007 10:26 am

prosze dac znac czy Furya jest zainteresowana bo jak nie to ja z przyjemnoscio :mrgreen:
Hochstriess - Wto Lut 20, 2007 11:36 am

Juz działa moj Konsulat Generalny :OO
Dziekuje za cynk Corzano,gargoyle dla Ciebie bedzie nastepna.Obiecuje.

Mikołaj - Wto Lut 20, 2007 12:45 pm

to ja się ustawiam w kolejce po Gargoylu
Hochstriess - Wto Lut 20, 2007 2:05 pm

Mikołaj, TY nie masz? Ja nigdzie nie odwołuje poszukiwan, jesli sie znajdzie gdziekolwiek to natychmiast lece z tym na Forum :-)
Moja pani Konsul juz walczy;-)

Corzano - Sob Mar 03, 2007 12:06 pm

243 zł za BSG1945. 8O Rozważam wystawienie na aukcje własnego egzemplarza. :)
tobocian - Sob Mar 03, 2007 12:10 pm

To może dać link do aukcji wydawcy? :^^ Nie można zrobić wyd.drugiego?Bo też tej pozycji akurat nie mam,no ale za dwie stówki to przesada :hiihihi:
Hochstriess - Sob Mar 03, 2007 1:44 pm

:hihi: dawalam 180 i w ostatniej sekundzie mnie zestrzelili.
Wydawnictwo odpowiada niezmiennie,ze nie planuja dodruku. Trzeba szukac dalej.
Ja bym chyba zaplacila te kwote,ale najpierw musze sie doszkolic w aukcjach. :hihi:
Tak wiec szukamy dalej.Wszystkim i wszedzie roztrabiłam, zeby egzemplarzy bylo mozliwie najwiecej-pamietam o gargoyle i Mikołaju. :wink:

seestrasse - Sob Mar 03, 2007 1:47 pm

ja jestem w stanie złożyć się na jeden egzemplarz - w zamian za skany
Hochstriess - Sob Mar 03, 2007 1:51 pm

Ja w koncu kupie ten album i na pewno go zeskanuję.To tylko kwestia czasu :OO
danziger - Sob Mar 03, 2007 2:58 pm

Do zeskanowania to ja mogę swój użyczyc całkiem darmo. :)
Tylko nie podejmuję się samego skanowania, bo to po pierwsze kupa czasu, a po drugie skaner A3 by raczej musiał być, żeby wszystko ładnie wyszło. No i żeby się album nie zniszczył :%

seestrasse - Sob Mar 03, 2007 3:04 pm

Cytat:
No i żeby się album nie zniszczył

więc właśnie dlatego trzeba zrobić album "kolektywny" :)

Hochstriess - Pon Maj 21, 2007 1:01 pm

:huuurra:
Mam! Również służę swoim egzemplarzem do skanu, nie boje się ewentualnych zniszczeń (przeciez nie moga byc wielkie, nie spali sie, zdjecia sie nie podra ;) ). W Mieście bede od połowy czerwca, wtedy rozejrze sie za wiekszym skanerem ( na ile czas pozwoli), obiecac nic nie moge-wiadomo. No chyba, ze ktos komu zalezy na skanach sie tym zajmie :-)