|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - www.brzezno.net
Corzano - Pon Paź 30, 2006 7:35 pm
Nie owijając w bawełnę: http://www.brzezno.net
Marcin - Pon Paź 30, 2006 8:08 pm
Corzano, nie owijając w bawełnę...
Jarek z Wrzeszcza - Pon Paź 30, 2006 8:09 pm
No proszę, po naszym 'Projekcie' wypływa Brzeźno
Czyżby szykował się jakiś dzielnicowy wysyp?
Gratuluję!
danziger - Pon Paź 30, 2006 8:15 pm
Mikołaj - Pon Paź 30, 2006 8:55 pm
Bardzo misię! Strona przejrzysta, uporządkowana. Podoba mi się zwłaszcza przedstawienie skanów z księgi adresowej, każdy z dzielnicy będzie mógł zobaczyć, kto poprzednio mieszkał w wybranym miejscu.
ps1 proponowałbym zrobienie obrazka
aktywnym linkiem mailto:
ps2 kliknięcie w księdze gosci na "powrót na brzezno.net" powoduje zapętlenie - główna strona otwiera się jako ramka, w tej ramce mozemy mieć ramkę itd
Corzano - Pon Paź 30, 2006 9:20 pm
Dziękuję za miłe słowa i emotki. Sa bardzo cenne, szczególnie w tym towarzystwie.
Na razie, przy materiałach, które dostałem od niektórych z Was, wstawiłem jedynie inicjały udostępniających. Gdyby ktoś chciał to zmienić, proszę o priva.
Mikołaj napisał/a: | Podoba mi się zwłaszcza przedstawienie skanów z księgi adresowej, każdy z dzielnicy będzie mógł zobaczyć, kto poprzednio mieszkał w wybranym miejscu. |
W zamierzeniu ten dział ma głównym elementem strony. Trochę później dojdą tam jeszcze wspomnienia przed- i powojennych mieszkańców dzielnicy.
Mikołaj napisał/a: | proponowałbym zrobienie obrazka [...] aktywnym linkiem |
Celowo nie zrobiłem. Wiem, ze wygodniejsze, ale chciałem uchronić się przed spamem. Pomyśle jeszcze o tym.
Mikołaj napisał/a: | kliknięcie w księdze gosci na "powrót na brzezno.net" powoduje zapętlenie |
Przeoczyłem to. Poprawię jutro.
Dziękuję za uwagi. Wszelkie są bardzo cenne.
Jarek z Wrzeszcza - Pon Paź 30, 2006 9:32 pm
PS. Właśnie dodałem Twoją stronę do naszych linków
parker - Pon Paź 30, 2006 10:17 pm
gratulacje
moja upierdliwość znalazła jedynie błąd w linku do strony Dawny Gdańsk
Sabaoth - Pon Paź 30, 2006 10:56 pm
Już dodałem link do zaprzyjaźnionych stron. A baner brzezno.net rozmiarem wpasował się w moje pozostałe banery zaprzyjaźnionych stron
Mikołaj - Pon Paź 30, 2006 11:07 pm
Ja linki oczywiście też pododaję, tylko już nie dzisiaj, bo w wypadku plików forum wymaga to trochę zachodu.
Sabaoth - Pon Paź 30, 2006 11:29 pm
Cytat: | chciałem uchronić się przed spamem. Pomyśle jeszcze o tym |
Zastosuj prosty skrypt Javy, ale on chyba nie działa z obrazkiem, skrypt wyświetla na stronie w pełni funkcjonalny link:
<SCRIPT language="JavaScript" type="text/javascript">
<!-- Begin //
pr_1 = "mai";
pr_2 = "lto:";
login = "info";
at = "@";
serwer = "brzezno.net";
document.write('<a href=\"'+pr_1+pr_2+login+at+serwer+'\">');
document.write(login+at+serwer+'</a>');
// End -->
</SCRIPT>
W oryginalnym skrypcie, znaczek @ należy zastąpić znakami & # 6 4 ; pisanymi bez spacji pomiędzy nimi.
Corzano - Wto Paź 31, 2006 8:07 am
Sabaoth napisał/a: | Zastosuj prosty skrypt Javy |
Dzięki za podpowiedź. Sprytne.
Yarecque napisał/a: | Właśnie dodałem Twoją stronę do naszych linków |
Dziękuję.
Sabaoth napisał/a: | Już dodałem link do zaprzyjaźnionych stron. |
Dziękuję.
parker napisał/a: | błąd w linku do strony Dawny Gdańsk |
Dzięki za sygnał, choć ja nie widzę tam nieprawidłowości. Czym to się u Ciebie objawia?
PS do Admina: Przepraszam za śmiecenie w wątki, który ma być przeznaczony na linki. Może by tę dyskusję gdzieś przenieść?
Mikołaj - Wto Paź 31, 2006 3:45 pm
Cytat: | parker napisał:
błąd w linku do strony Dawny Gdańsk
Dzięki za sygnał, choć ja nie widzę tam nieprawidłowości. Czym to się u Ciebie objawia?
PS do Admina: Przepraszam za śmiecenie w wątki, który ma być przeznaczony na linki. Może by tę dyskusję gdzieś przenieść? |
Dawny Gdański
odp ps - sie przeniesie
Corzano - Wto Paź 31, 2006 3:57 pm
Mikołaj napisał/a: | Dawny Gdański |
No tak, typowe u mnie.
Załatwione.
lukasz996 - Wto Paź 31, 2006 4:14 pm Temat postu: Łączcie się Doprawdy, nie rozumiem dlaczego nie pracujecie do jednej bramki. Czyli, dlaczego nie stworzycie profesjonalnej strony o całym Wolnym Mieście łącząc siły.
seestrasse - Wto Paź 31, 2006 4:30 pm
Corzi, super stronka!
lukasz996 napisał/a: | Doprawdy, nie rozumiem dlaczego nie pracujecie do jednej bramki. Czyli, dlaczego nie stworzycie profesjonalnej strony o całym Wolnym Mieście łącząc siły. |
bo my nie proletariusze
danziger - Wto Paź 31, 2006 5:27 pm Temat postu: Re: Łączcie się
lukasz996 napisał/a: | Doprawdy, nie rozumiem dlaczego nie pracujecie do jednej bramki. Czyli, dlaczego nie stworzycie profesjonalnej strony o całym Wolnym Mieście łącząc siły. |
Primo - bo nie chcemy się ograniczać do lat 1807 - 1813 i 1920 - 1939.
Secundo - bo każdy ma swoje ambicje i chce stworzyć coś własnego - chyba tylko dlatego, że nie każdy z nas umie i chce stworzyć własną stronę nie ma ich jeszcze więcej.
Tertio - bo każda ze znanych mi stron, tworzonych przez kogoś z szeroko pojętych "nas" ma nieco inny charakter - trudno byłoby je ujednolicić.
A poza tym - co Ci przeszkadza różnorodność?
Pepo - Wto Paź 31, 2006 5:54 pm
...wprawdzie nieco spóźnione od premiery, ale jak najbardziej szczere brawa, Corzano! Naprawdę!
Corzano - Wto Paź 31, 2006 6:00 pm Temat postu: Re: Łączcie się
lukasz996 napisał/a: | Doprawdy, nie rozumiem dlaczego nie pracujecie do jednej bramki. |
Mogę odpowiedzieć za siebie: bo jestem zodiakalnym lwem.
Sabaoth - Wto Paź 31, 2006 6:49 pm Temat postu: Re: Łączcie się
Bo każdy z nas zajmuje się trochę inną tematyką i innym okresem. Są też i inne powody ale taką stroną redagowaną przez wiele osób jest Akademia Rzygaczy.
Gdanszczanin - Wto Paź 31, 2006 6:55 pm
Gratuluje wspaniałej strony Corzano Jestem pod wrażeniem !
gargoyle dfl - Wto Paź 31, 2006 7:13 pm
Gratulacje, Corzi!!!
parker - Sro Lis 01, 2006 2:43 am Temat postu: Re: Łączcie się
Sabaoth napisał/a: | lukasz996 napisał/a: | Doprawdy, nie rozumiem dlaczego nie pracujecie do jednej bramki. Czyli, dlaczego nie stworzycie profesjonalnej strony o całym Wolnym Mieście łącząc siły. |
Bo każdy z nas zajmuje się trochę inną tematyką i innym okresem. Są też i inne powody ale taką stroną redagowaną przez wiele osób jest Akademia Rzygaczy. |
która zresztą ma zupełnie inny, nie obrazkowy charakter
knovak - Sro Lis 01, 2006 7:25 am
Brawo!
(do poprawki: "Ciekawe linki o nt. minionego Gdańska" - wykasuj "o")
Corzano - Sob Sty 27, 2007 7:34 pm
Trochę zmieniłem konstrukcję strony, więc jeśli ktoś wchodzi przez niedziałający aktualnie adres http://www.brzezno.net/index2.html, to zalecałbym zamianę tego linku na http://www.brzezno.net/
To samo oczywiście dotyczy linków na stronach osób, które taki link dodały. Widziałem, ze tak jest np. na PDW.
Dopisek:
Stronę testowałem na Operze i FF. Byłbym wdzięczny gdyby użytkownicy innych przeglądarek, zechcieli rzucić okiem, czy nic się nie kaszani.
Jarek z Wrzeszcza - Sob Sty 27, 2007 9:33 pm
Corzano napisał/a: | zalecałbym zamianę tego linku na http://www.brzezno.net/
To samo oczywiście dotyczy linków na stronach osób, które taki link dodały. Widziałem, ze tak jest np. na PDW. |
Poprawione
Corzano - Sob Lip 14, 2007 1:05 pm
Uruchomiłem http://forum.brzezno.net
Mam nadzieję, że się przyjmie i przyda miejscowym.
Zapraszam.
seestrasse - Sob Lip 14, 2007 1:12 pm
a będziesz robił casting na moderatorki?
a na serio - cenna inicjatywa
Corzano - Sob Lip 14, 2007 1:13 pm
seestrasse napisał/a: | a będziesz robił casting na moderatorki? |
Jak będzie co moderować, to będę brał jak leci.
seestrasse - Sob Lip 14, 2007 1:24 pm
Corzano - Czw Gru 10, 2009 12:54 pm
Bogato ilustrowane wspomnienia z Brzeźna z pierwszych dziesięcioleci powojnia: http://www.brzezno.net/ws...pzszymanski.php
Miłej lektury.
|
|