|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Sopocki albumik
roland - Wto Sie 29, 2006 5:44 pm Temat postu: Sopocki albumik W związku z przenosinami mojej firmy do Sopotu wzrosło moje zainteresowanie tym miastem
Przedstawiam wam mały album Sopotu. Jest bardzo podobny do albumu zamieszczonego na stronie Sabiego.
didid - Pią Wrz 01, 2006 12:00 pm
ladny... a co to za album - kto go wydal i kiedy?? Pozwolilbys opublikowac go na stronie?
roland - Nie Wrz 03, 2006 2:18 pm
Niestety nie wiem kto i kiedy wydał ten album. Na okładce nie ma żadnych informacji.
Może Sab będzie wiedział? . Porównując te dwa albumy (Sabiego i mój) zauważyłem , że jedno ze zdjęć się powtarza (plaża). jest wielce prawdopodobne, że oba albumy pochodzą od tego samego wydawcy. W sprawie umieszczenia mojego albumu na stronie - pisz na priv.
Sabaoth - Nie Wrz 03, 2006 3:05 pm
Mój album też jest "czysty" bez info o wydawcy. A jeśli chodzi o datę wydania, to ja stawiam na czasy przed 1918 albo nawet przed 1914 r.
villaoliva - Nie Wrz 03, 2006 11:14 pm
Zwłaszcza, że ten klif orłowski to był już potem za granicą
Sabaoth - Pon Wrz 04, 2006 4:12 pm
villaoliva napisał/a: | Zwłaszcza, że ten klif orłowski to był już potem za granicą |
Jest jeszcze kilka innych poszlak, że o flagach i pasiastych strojach kąpielowych nie wspomnę
Sabeenah - Pon Wrz 04, 2006 6:52 pm
Bardzo ladne zdjecia
AvM - Sob Wrz 16, 2006 3:22 pm Temat postu: Re: Sopocki albumik
roland napisał/a: | W związku z przenosinami mojej firmy do Sopotu wzrosło moje zainteresowanie tym miastem
Przedstawiam wam mały album Sopotu. Jest bardzo podobny do albumu zamieszczonego na stronie Sabiego. |
ten statek poplywajacy do mola to wg mnie VINETA (moze bys zrobil powiekszenie)
Prawie pzrez cala I WS byl w sluzbie Kaiserliche Marine , a po 1918 zostal zakupinony
przez wlasciciela z Geestemünde. i juz nie wrocil do Gdanska.
AvM
|
|