|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Migawki z Gdańskiego Browaru
Tequilla - Sro Cze 28, 2006 10:24 pm Temat postu: Migawki z Gdańskiego Browaru Dzięki inicjatywie Komitetu Inicjatyw Lokalnych http://www.kil.wrzeszcz.org
Zwiedziłem Browar Gdański i oto krótka relacja z tego spotkania
seestrasse - Sro Cze 28, 2006 10:40 pm
kto jeszcze był i focił???
postman - Sro Cze 28, 2006 10:48 pm
Przepraszam niebyłem dużo pracy
danziger - Sro Cze 28, 2006 11:23 pm
Byliśmy razem z Danzigerin i fociliśmy, ale analogowym aparatem, więc zdjęcia będą za dłuugi czas. Ale widziałem jeszcze kilku innych użytkowników FDG, którzy focili.
A cała wycieczka niestety niezbyt udana - spodziewałem się większych atrakcji - nie zobaczylismy wnętrz browaru, a tego co widzieliśmy z zewnątrz też nie było zbyt dużo. Do tego komentarz przewodnika był jak dla mnie zbyt ogólny - aż się prosiło, żeby po browarze oprowadzał ktoś, kto go na prawdę znał.
Za to część wstępna, czyli "wykład" o historii browaru, była zdecydowanie za długa (trwała ponad godzinę, a samo zwiedzanie - jakieś 15 minut) i za nudna (do tego stopnia, że niektórzy nie zdzierżyli i wyszli zanim doszło do właściwego zwiedzania). W dodatku dzięki kłopotom z nagłośnieniem dużej części "wykładu" nie było słychać...
Strach - Czw Cze 29, 2006 12:57 am
Mimo wszystko musiałem pracować o zdjęcia
grzechuu - Czw Cze 29, 2006 1:35 am
to trochę moich
grzechuu - Czw Cze 29, 2006 1:39 am
i jeszcze trochę
sfotografowałem może kogoś znajomego?
Corzano - Czw Cze 29, 2006 7:26 am
grzechuu napisał/a: | sfotografowałem może kogoś znajomego? |
Mnie trafiłeś na DSC05021 500.jpg
abernacka - Czw Cze 29, 2006 7:30 am
Grzechuu, na ostatniej fotce która zamieściłeś, znalazła się część Pomorskiej Ławy Piwnej
Corzano - Czw Cze 29, 2006 8:06 am
Trudno w relacji z tak krótkiego spacerku się nie powtórzyć, ale spróbuję:
Corzano - Czw Cze 29, 2006 8:08 am
Czy może przez przypadek zrobiłem zdjęcie komuś z Was?
Rolek - Czw Cze 29, 2006 8:43 am
Ja też się znalazłem na kilku fotkach, ja też!
Corzano - Czw Cze 29, 2006 1:07 pm
danziger napisał/a: | Do tego komentarz przewodnika był jak dla mnie zbyt ogólny - aż się prosiło, żeby po browarze oprowadzał ktoś, kto go na prawdę znał. |
Ciesz się, że słyszałeś przynajmniej tyle. Ja chciałem się trochę porozglądać i szybko okazało się, że tempo wycieczki jest dla mnie za szybkie. Ostatecznie jedna z pań organizatorek miała pretensje m.im. do mnie, że "się rozchodzimy", a szliśmy dokładnie tą samą trasą, tyle że uważniej.
Cytat: | Za to część wstępna, czyli "wykład" o historii browaru, była zdecydowanie za długa |
Z chęcią ten wykład bym gdzieś przeczytał, ale jego prezentacja w tym miejscu i czasie, w jakim był wygłoszony był pomysłem złym, co zaowocowało tym, że połowa ludzi zrezygnowała z wycieczki.
Innym minusem niepotrzebnego przedłużania przemów było chowające się słońce (długie cienie, zbyt ciepłe kolory), co sądząc po ilości fotoamatorów, miało dla wielu znaczenie.
Cytat: | trwała ponad godzinę, a samo zwiedzanie - jakieś 15 minut |
Ja zwiedzałem dłużej.
Tequilla - Czw Cze 29, 2006 3:57 pm
Wiedziałem niektóre osoby, które wykonały zdjęcia w obszarze zakazanym, dla mnie niestety zabrakło bateryjki i nie mogłem za dużo po focić oczekuję dalszych zdjęć
Też spodziewałem się trochę więcej zobaczyć
Na pytanie czy zdjęcia pokazane w parku Kuźniczki będą opublikowane w Internecie usłyszałem w odpowiedzi o problemie praw autorskich
grzechuu - Czw Cze 29, 2006 4:13 pm
no ja mam kilka zdjęć zdjęć tych co wisiały szczególnie te z wnętrzem, ale dosyć kiepsko wyszły, może jeszcze poczekam, może ktoś ma lepsze?
bassa - Czw Cze 29, 2006 8:55 pm
A mówiłam...tajny malutki znaczek FDG,breloczek przy aparacie czy na smyczy czy chocby broszeczka!!! Tylko dla wtajemniczonych... Na wrześniowe-z wejściem do obiektów- to moze wrecz flagę????
danziger - Czw Cze 29, 2006 9:05 pm
Ja miałem na sobie całkiem jawną koszulkę FDG
Czesiek - Czw Cze 29, 2006 10:33 pm
znam co najmniej 3 osoby na zjęciu 1307, jednym z nich jestem we własnej osobie
bassa - Czw Cze 29, 2006 11:08 pm
Taaa...znaczy Czesiek też ma zdjęcia!!! A gdzie są????
Ze już nie wspomne,że leżą dwa dobrze wysuszone fragmenty pnia 80 letniej czerwonej rózy,autentyk...pocięte na drewniane plasterki w zdolnych rękach Paula mogą sie zmienić w maleńkie dzieło sztuki,z odrobiną srebra i gmerkiem...
Gdanszczanin - Pią Cze 30, 2006 1:25 am
Wrzuciłbym też moje zdjęcia ale właściwie wszystko co ciekawsze już zostało zamieszczone . Chyba, że ktoś chce jakieś zdjęcia , zdjęć ( a właściwie głównie planów ) co wisiały w altance.
szperacz - Pią Cze 30, 2006 6:56 am
http://www.forum.dawnygda...opic.php?t=2834
A nie mówiłem...
Idea dojrzewa na FDG.
Corzano - Pią Cze 30, 2006 7:08 am
Czesiek napisał/a: | znam co najmniej 3 osoby na zjęciu 1307, jednym z nich jestem we własnej osobie |
I nie jest to przypadek.
Gdynka - Pią Cze 30, 2006 8:22 am
Cytat: | Trudno w relacji z tak krótkiego spacerku się nie powtórzyć, ale spróbuję: |
Trudno, coraz trudniej, ale...
Tequilla - Pią Cze 30, 2006 11:33 am
szperacz napisał/a: | http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=2834
A nie mówiłem...
Idea dojrzewa na FDG. |
A ja bym proponował wykonanie breloczków lub sygnaturek oczywiście za zgodą Mikołaja aby nie naruszyć praw autorskich z takim oznaczeniem
Czesiek - Pią Cze 30, 2006 7:17 pm
może ja się dołączę ze swoimi zdjęciami
|
|