|
Dawny Gdańsk
|
 |
Zagadki - Banalna zagadka Tkacza
Tkacz[gd] - Sro Kwi 26, 2006 3:50 pm Temat postu: Banalna zagadka Tkacza Czailem sie na ten "domek Drakuli" juz od dawna, ale otoczenie stanowiace tlo bardzo silnie psulo klarownosc teoretycznego kadru, wiec czekalem na mgle i doczekalem sie jej dzis rano. A mgla dzis rano udusila z tuzin koni i niejako przy okazji maskowala burzace koncepcyjny zamiar niepozadane elementy architektury w tle.
Latwe, prawda?:)
villaoliva - Sro Kwi 26, 2006 5:14 pm
Jest taka mgła, że teraz to już nic nie widać
fritzek - Sro Kwi 26, 2006 5:38 pm
Zagadka to rzeczywiście żadna, ale zdjęcie niezłe. Troszkę inaczej skadrować, przenieść jedną białą ławkę, lekko niedoświetlić. Był by horhor jak się patrzy.
Jarek z Wrzeszcza - Sro Kwi 26, 2006 5:51 pm
Rzeczywiście, zagadka bardzo średnia
ale za to
zdjęcie rewelacyjne
Zoppoter - Sro Kwi 26, 2006 5:57 pm
No dobrze, skoro wszyscy wiedzą co jest na zdjęciu i gdzie sie ten dom znajduje, to może mógłbym prosić o wyjawienie tej oczywistości, którz dla mnie jednak nie jest oczywista?
Corzano - Sro Kwi 26, 2006 6:48 pm
Dzienny Dom Pomocy Społecznej na Gdańskiej w Brzeźnie.
Zoppoter - Sro Kwi 26, 2006 6:52 pm
Dziękuję.
parker - Sro Kwi 26, 2006 8:04 pm
Akademii się nie czyta
Porównajcie ustawienie ławeczek na obu... to ławeczki wędrowne
knovak - Sro Kwi 26, 2006 8:35 pm
Nie przy Gdańskiej ino przy Sterniczej. Gdańska jest tam dalej, we mgle
(I w Akademii skucha )
Corzano - Sro Kwi 26, 2006 8:41 pm
knovak napisał/a: | Nie przy Gdańskiej ino przy Sterniczej. |
Posesja jest na rogu Gdańskiej i Sterniczej, czyż nie?
knovak napisał/a: | Gdańska jest tam dalej, we mgle |
Chyba raczej za plecami fotografa.
knovak - Czw Kwi 27, 2006 5:38 am
Może i za plecamy
Ale numeracja jest ze Sterniczej; jesli bliżej i wygodniej mi do Południowej niż do tej szutrówki przy której mieszkam, to nie znaczy żem z Południowej...
Zoppoter - Czw Kwi 27, 2006 1:00 pm
parker napisał/a: | Akademii się nie czyta
|
W zyciu juz o nic nie spytam...
rispetto - Czw Kwi 27, 2006 1:19 pm
A ten budynek w tle jaki stylowy i pasujący do tego na planie głównym
parker - Czw Kwi 27, 2006 5:08 pm
Zoppoter napisał/a: | parker napisał/a: | Akademii się nie czyta
|
W zyciu juz o nic nie spytam... |
Zwariowałeś? Myślałam, że już wszyscy rozumieją to wyrażenie jako żart. Przepraszam...
(i przyznaję się, że nawet ja nie przeczytałam całej )
Tkacz[gd] - Czw Kwi 27, 2006 8:08 pm
Zatem nastepny mgliscie z otoczenia wyjety...
danziger - Czw Kwi 27, 2006 8:33 pm Temat postu: Re: Banalna zagadka Tkacza
Tkacz[gd] napisał/a: | czekalem na mgle |
Zamiast czekać mogłeś użyć photoshop'a
Tkacz[gd] - Czw Kwi 27, 2006 8:52 pm Temat postu: Re: Banalna zagadka Tkacza
danziger napisał/a: | Zamiast czekać mogłeś użyć photoshop'a |
Jestem cierpliwym czlowiekiem... ;) A poza tym nic nie zastapi tlustej, analogowej mgly
bassa - Czw Kwi 27, 2006 10:57 pm
Ja nie wiem,co to jest to drugie,przecie nie podwórko Sterniczej ...choć o taki podstęp Tkacza-poszukiwacza niezwykłych ujęć można posądzić...Obejrzałam starannie i wielokrotnie stronkę Tkacza,więc wiem co mówię!
Zoppoter - Pią Kwi 28, 2006 6:30 am
Ja mam swoje domysły gdzie to jest, ale wolę je zmilczeć. Jeszcze nie daj Bóg sie pomylę i znowu złamię obowiazek wiedzenia i czytania wszystkiego... Moja delikatna psychika nie wytrzyma takiego ciosu.
Zoppoter - Pią Kwi 28, 2006 6:36 am
parker napisał/a: | Zwariowałeś? Myślałam, że już wszyscy rozumieją to wyrażenie jako żart.
|
Nie bierz tego do siebie . Z takimi uwagami juz kilka razy sie spotykałem wcale nie z Twojej strony. Zresztą czętsko pada tu taki komentarz. A żart powtórzony po wielokroć traci na smieszności a zyskuje na złosliwości.
Moze ja jestem jakis nadwrazliwy, ale to juz dawno zniechęciło mnie do snucia domysłów w podobnych kwestiach. Czasem się zapominam i zaczynam snuc takie domysły, ale szczęśliwie zawsze znajdzie się ktoś, kto sprowadzi mnie na ziemię.
parker - Pią Kwi 28, 2006 4:49 pm
nie bądź taki nadwrażliwy, Zoppciu, proszę
bassa - Pią Kwi 28, 2006 9:49 pm
Ha! Jednak NIEbanalna zagadka Tkacza....
A mi przybył trop,kto ma w domu - i da-odbitki fot budynku II LO tuż po wojnie,od strony podstawówki(aktualnego 19 LO).Mała rzecz a cieszy!
Tkacz[gd] - Sob Kwi 29, 2006 7:05 am
Hint: Mgielny domek nr 2 jest o minute jazdy autem od mgielnego domku nr 1 zakladajac, ze pali sie zielone ;) Oba mgielne domki sa widoczne z tej samej, lokalnie glownej ulicy...
knovak - Sob Kwi 29, 2006 9:37 am
Minutę jazdy pod warunkiem że nie ma mgły i przy samie "Kupiec" nie stoi policja
Corzano - Sob Kwi 29, 2006 10:18 am
Tkacz[gd] napisał/a: | Oba mgielne domki sa widoczne z tej samej, lokalnie glownej ulicy... |
To chyba nie jest ta sama ulica. Btw. Google przechrzcił Krasickiego. Janka też kiedyś w Brzeźnie było, ale w zupełnie innym miejscu.
Tkacz[gd] - Wto Maj 02, 2006 9:24 pm
Cytat: | To chyba nie jest ta sama ulica |
Masz Wasc absolutna racje, nazwa ulicy zmienia sie bez ostrzezenia Ale jesli przyjac, ze pod pojeciem "lokalnie glowna ulica" widzimy jedynie ciaglosc asfaltu wchodzacego w lekki prawy luk, to moja podpowiedz nie traci nic na aktualnosci
|
|