|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - Kossak a Niebieskie Berety
danziger - Pią Kwi 21, 2006 10:23 pm
fritzek napisał/a: | Pacykarstwo Kossaka |
Przynajmniej, w przeciwieństwie do współczesnych "artystów", umiał coś namalować...
seestrasse - Pią Kwi 21, 2006 10:33 pm
uuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!
(bardzo lubię te wertykalnie ułożone emoty)
fritzek - Pią Kwi 21, 2006 11:00 pm
danziger napisał/a: |
Przynajmniej, w przeciwieństwie do współczesnych "artystów", umiał coś namalować... |
Współczesne artysty, tez potrafią naszkicować i później namalować kasztankę i gołą babę. A sztuka i jej rozumienie, nie opiera się na płytkim rozumieniu i przyjmowaniu określonych kodów.
danziger - Pią Kwi 21, 2006 11:29 pm
Wolę Kossaka niż: genitalia na krzyżu, film ukrytą kamerą z łaźni, pisuar prosto ze sklepu, zdjęcia rodziców "artysty" z wycieczki do Japonii, obieranie ziemniaków w galerii itd. (wszystkie przykłady "dzieł" autentyczne).
Wmawianie ludziom, że już sama idea jest sztuką to po prostu robienie z nich idiotów.
Mam uwierzyć, że to co ci "artyści" uprawiają jest sztuką, a kto boi się krzyknąć "król jest nagi" to burak, drobnomieszczanin, mieszkaniec Ciemnogrodu, artystyczny dyletant, kiczofil etc.?
knovak - Sob Kwi 22, 2006 7:30 am
Dodaj jeszcze efekt pracy układu trawiennego artysty na środku sali wystawienniczej czy z naszego podwórka - warzywnik przy ulicy.
Wolę już być burakiem niż koneserem tego typu sztuki...
seestrasse - Sob Kwi 22, 2006 12:29 pm
...a o kulturze i sztuce już gadaliśmy tyle razy - i raczej nie dochodziliśmy do punktu wspólnego - że lepiej
niemniej skłaniam się do poglądów Freez
jayms - Nie Kwi 23, 2006 7:07 am
" toć to nasze KOMANDO FOKI Z GDAńSKA"
Komando Foki to prędzej na Formozie w Gdyni, a niebieskie berety to po prostu była piechota.Morska piechota
knovak - Nie Kwi 23, 2006 7:17 am
Marines
Sabaoth - Nie Kwi 23, 2006 8:59 am
Piechota morska brzmi dla mnie tak samo jak kawaleria podwodna
knovak - Nie Kwi 23, 2006 9:41 am
chyba powietrzna?
jayms - Nie Kwi 23, 2006 12:51 pm
Sabaoth napisał/a: | Piechota morska brzmi dla mnie tak samo jak kawaleria podwodna |
A marynarze pogardliwie nazywali nas "żabochlapy" lub piechota szuwaro-bagienna.
Sabaoth - Nie Kwi 23, 2006 1:55 pm
jayms napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Piechota morska brzmi dla mnie tak samo jak kawaleria podwodna |
A marynarze pogardliwie nazywali nas "żabochlapy" lub piechota szuwaro-bagienna. |
Ja słyszałem określenie "moczydupy"
jayms - Nie Kwi 23, 2006 2:27 pm
Sabaoth napisał/a: | jayms napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Piechota morska brzmi dla mnie tak samo jak kawaleria podwodna |
A marynarze pogardliwie nazywali nas "żabochlapy" lub piechota szuwaro-bagienna. |
Ja słyszałem określenie "moczydupy" |
Tego nie słyszałem,ale dobre,dobre.
|
|