Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Kossak a Niebieskie Berety

danziger - Pią Kwi 21, 2006 10:23 pm

fritzek napisał/a:
Pacykarstwo Kossaka

Przynajmniej, w przeciwieństwie do współczesnych "artystów", umiał coś namalować...

seestrasse - Pią Kwi 21, 2006 10:33 pm

uuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! :evil:
:wink:

(bardzo lubię te wertykalnie ułożone emoty)

fritzek - Pią Kwi 21, 2006 11:00 pm

danziger napisał/a:

Przynajmniej, w przeciwieństwie do współczesnych "artystów", umiał coś namalować...

Współczesne artysty, tez potrafią naszkicować i później namalować kasztankę i gołą babę. A sztuka i jej rozumienie, nie opiera się na płytkim rozumieniu i przyjmowaniu określonych kodów.

danziger - Pią Kwi 21, 2006 11:29 pm

Wolę Kossaka niż: genitalia na krzyżu, film ukrytą kamerą z łaźni, pisuar prosto ze sklepu, zdjęcia rodziców "artysty" z wycieczki do Japonii, obieranie ziemniaków w galerii itd. (wszystkie przykłady "dzieł" autentyczne).
Wmawianie ludziom, że już sama idea jest sztuką to po prostu robienie z nich idiotów.
Mam uwierzyć, że to co ci "artyści" uprawiają jest sztuką, a kto boi się krzyknąć "król jest nagi" to burak, drobnomieszczanin, mieszkaniec Ciemnogrodu, artystyczny dyletant, kiczofil etc.?

knovak - Sob Kwi 22, 2006 7:30 am

Dodaj jeszcze efekt pracy układu trawiennego artysty na środku sali wystawienniczej czy z naszego podwórka - warzywnik przy ulicy.
Wolę już być burakiem niż koneserem tego typu sztuki...

seestrasse - Sob Kwi 22, 2006 12:29 pm

...a o kulturze i sztuce już gadaliśmy tyle razy - i raczej nie dochodziliśmy do punktu wspólnego - że lepiej :nie_powiem: :wink:
niemniej skłaniam się do poglądów Freez :P

jayms - Nie Kwi 23, 2006 7:07 am

" toć to nasze KOMANDO FOKI Z GDAńSKA"

Komando Foki to prędzej na Formozie w Gdyni, a niebieskie berety to po prostu była piechota.Morska piechota :wink:

knovak - Nie Kwi 23, 2006 7:17 am

Marines :hihi:
Sabaoth - Nie Kwi 23, 2006 8:59 am

Piechota morska brzmi dla mnie tak samo jak kawaleria podwodna :hihi:
knovak - Nie Kwi 23, 2006 9:41 am

chyba powietrzna?
:mrgreen:

jayms - Nie Kwi 23, 2006 12:51 pm

Sabaoth napisał/a:

A marynarze pogardliwie nazywali nas "żabochlapy" lub piechota szuwaro-bagienna. :hihi:

Sabaoth - Nie Kwi 23, 2006 1:55 pm

jayms napisał/a:
Sabaoth napisał/a:

A marynarze pogardliwie nazywali nas "żabochlapy" lub piechota szuwaro-bagienna. :hihi:

Ja słyszałem określenie "moczydupy" :hihi:

jayms - Nie Kwi 23, 2006 2:27 pm

Sabaoth napisał/a:
jayms napisał/a:
Sabaoth napisał/a:

Ja słyszałem określenie "moczydupy" :hihi:

Tego nie słyszałem,ale dobre,dobre. :haha: