|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Projekt 'Dolny Wrzeszcz'
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 14, 2006 9:57 am Temat postu: Projekt 'Dolny Wrzeszcz' Kochani, z wielką przyjemnością zapraszamy Was do obejrzenia zwiastuna naszej - czyli Pepo i mojej - witryny internetowej, poświęconej historii Dolnego Wrzeszcza, która niebawem będzie miała swoją premierę:
www.dolnywrzeszcz.pl
(należy bezwzględnie włączyć głośniki!)
seestrasse - Pią Kwi 14, 2006 10:00 am
heh, jak w kinie
fritzek - Pią Kwi 14, 2006 10:30 am
Trzymam kciuki!!!
seestrasse - Pią Kwi 14, 2006 10:46 am
czy będzie pokaz przedpremierowy dla gości specjalnych?
oraz
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 14, 2006 10:52 am
Dzięki
Niestety, wszyscy będą musieli poczekać do przyszłego piątku
Makabunda - Pią Kwi 14, 2006 11:18 am
No chłopaki. Niech Moc będzie z Wami.
Gdynka - Pią Kwi 14, 2006 12:36 pm
Wow! Gratuluję i chylę czoła. Bardzo mnie takie inicjatywy budują, że komuś się chce, że pasja, że serce, że nie komercyjnie, itd. Z ciekawością czekam na ciąg dalszy
Latoyka - Pią Kwi 14, 2006 1:26 pm
Baaardzo ładnie i sentymentalnie. A muzyka piekna! Idealnie pasuje, gratuluje wyczucia
Corzano - Pią Kwi 14, 2006 2:03 pm
Mam pytanie: czy czcionka użyta m.in. w napisie "Projekt Dolny Wrzeszcz" ma się kojarzyć z alfabetem hebrajskim? Czy to niezamierzony efekt?
Pepo - Pią Kwi 14, 2006 2:31 pm
...zdecydowanie niezamierzony efekt Po prostu nam się spodobała; inna sprawa, że sama czcionka jest ...hmm... "historyczna", ale z hebrajskim nie ma nic wspólnego Przynajmniej teoretycznie.
Mikołaj - Pią Kwi 14, 2006 4:29 pm
czcionka wygląda na taką ze Śródziemia
parker - Pią Kwi 14, 2006 4:40 pm
Ładne. Szkoda że muzyczka się skończyła wcześniej niż tekst
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 14, 2006 4:54 pm
Dementuję: czcionka nie jest ani hebrajska, ani tolkienowska, ani żadna inna fantasy, to najzwyczajniejsza w świecie wariacja na temat minuskuły karolińskiej ;)
A jeśli muzyka kończy się za wcześnie lub dopiero w jakiś czas po samej prezentacji, to znak, że należy zmienić providera ;)
parker - Pią Kwi 14, 2006 5:01 pm
Yarecque napisał/a: |
A jeśli muzyka kończy się za wcześnie lub dopiero w jakiś czas po samej prezentacji, to znak, że należy zmienić providera ;) |
albo że prezentacja nie jest przystosowana do oglądania pod Operą
Corzano - Pią Kwi 14, 2006 5:03 pm
parker napisał/a: | albo że prezentacja nie jest przystosowana do oglądania pod Operą |
Przecie to Flash.
parker - Pią Kwi 14, 2006 5:06 pm
pluginy flashowe Opery czasem mnie zastanawiają swoim dziwnym (nie)działaniem
danziger - Pią Kwi 14, 2006 5:18 pm
Dolny Wrzeszcz
Morena, STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>)...
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 14, 2006 5:22 pm
Danziger, wiedz, że czekałem na Ciebie
Wyjaśniam więc: wątpliwości co do nazwy 'Dolny Wrzeszcz' są dla nas doskonale zrozumiałe (podzielamy je), jakkolwiek stanąwszy przed dylematem: 'Wrzeszcz' - pojęcie za szerokie, 'Strzyża, Kolonia, Nowe Szkoty i cała reszta razem' - zbyt szczegółowe, zdecydowaliśmy się świadomie na tę potoczną, niepoprawną ale ogólnie rozumianą nazwę. Na naszej stronie tę umowność wyraźnie zaznaczymy, mając nadzieję, że znawcy i puryści będą dla nas wyrozumiali. I że temat ten nie będzie już poruszany
A tak w ogóle dzięki za miłe słowo
danziger - Pią Kwi 14, 2006 6:11 pm
Yarecque napisał/a: | A tak w ogóle dzięki za miłe słowo |
Spragnionyś pochwał? Prawdziwa cnota krytyk się nie boi
A z pochwałami to się wstrzymam do czasu aż zobaczę tę stronkę - zdaje się, że będzie to możliwe dopiero za tydzień?
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 14, 2006 6:20 pm
danziger napisał/a: | Spragnionyś pochwał? Prawdziwa cnota krytyk się nie boi
A z pochwałami to się wstrzymam do czasu aż zobaczę tę stronkę - zdaje się, że będzie to możliwe dopiero za tydzień? |
Nie, nie spragnionym, po prostu mogłeś wykazać się odrobinę większą życzliwością
Tak, za tydzień napatrzysz się do woli
knovak - Pią Kwi 14, 2006 6:54 pm
Zacne to i zgrabne, ale dźwięk jak dla mnie zbyt ponury... Trochę melancholii jak najbardziej, ale tu dawka jest jednak końska.
No ale to może tylko ja tak odbieram a wszystkim wokół się podoba? A zresztą co tam, mogę być tzw. mniejszość...
A tak w ogóle:
parker - Pią Kwi 14, 2006 7:32 pm
Trailer trailerem, a za tydzień się okaże
outsider75 - Pią Kwi 14, 2006 8:45 pm
robi wrażenie, nie mogę się doczekać
villaoliva - Pią Kwi 14, 2006 9:53 pm
Cytat: | Zacne to i zgrabne, ale dźwięk jak dla mnie zbyt ponury... |
Czy to będzie Horor dolnydreszcz.pl
nie mogę się doczekać
jayms - Sob Kwi 15, 2006 6:21 am
Zwiastun jest bardzo zachęcający,z niecierpliwością czekam na 21 kwietnia.
malgos - Sob Kwi 15, 2006 5:30 pm
Ależ to piękne...
Nastojowa muzyka, ciemne tło, klimat nieziemski...
Gratuluję pomysłu i czekam na jeszcze...
Jarek z Wrzeszcza - Sro Kwi 19, 2006 1:54 pm
Odliczanie do otwarcia strony trwa, tymczasem zapraszamy tutaj
Gdynka - Czw Kwi 20, 2006 4:55 pm
Jutro czy pojutrze???
Cytat: | _________________
1 dzień. |
to zdaniem Yarecque
a zdaniem Pepo
Cytat: | _________________
2 dni |
Mam nadzieję, że już jutro!
Jarek z Wrzeszcza - Czw Kwi 20, 2006 5:30 pm
Słowem: Pepo jest wczorajszy
Pepo - Czw Kwi 20, 2006 11:20 pm
...proszę Państwa, nadeszła wreszcie chwila wyczekiwana przez nas od dawna, to jest otwarcie witryny internetowej www.dolnywrzeszcz.pl
Nie będę już przedłużał i zapraszam do zapoznania się z nią. Mamy nadzieję, że się Wam spodoba
Mikołaj - Czw Kwi 20, 2006 11:47 pm
kawał dobrej roboty (choć oczywiście jeszcze wszystkiego nie przeczytałem)
Pepo - Czw Kwi 20, 2006 11:53 pm
beaviso - Pią Kwi 21, 2006 1:35 am
Gratulacje
Warto było posiedzieć do 2.30 w nocy i wirtualnie pozwiedzać miejsca, gdzie wydeptało się tyle ścieżek. Świetny projekt, ładne wykonanie i pozostaje mi życzyć, aby przybywało Wam jeszcze więcej materiałów.
pozdr, M.
Corzano - Pią Kwi 21, 2006 6:07 am
A mi cały czas pokazuje się zajawka. Ctrl+F5 nie pomaga.
stumar - Pią Kwi 21, 2006 6:42 am
Co tu dużo pisać, po prostu
Corzano - Pią Kwi 21, 2006 7:00 am
Poradziłem sobie, ale musiałem wejść na http://www.acclarke.pl/pdw/
rispetto - Pią Kwi 21, 2006 8:01 am
REWELACJA
sitek - Pią Kwi 21, 2006 8:30 am
pieeeeeknieee!
ale wiecej fotek poprosze!
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 21, 2006 8:44 am
Co nieco może jeszcze nie działać prawidłowo, ale się nie zrażajcie - to na początku normalne
A fotek będzie więcej - za bardzo niedługo o wieeeeeele więcej
Marcin - Pią Kwi 21, 2006 10:06 am
Gratuluję - pomysłu, wykonania i efektu. Oby tak dalej rozwijała się strona...
Gucio - Pią Kwi 21, 2006 11:24 am
SUPER STRONKA! Powodzenia przy rozbudowie!!!!
seestrasse - Pią Kwi 21, 2006 12:18 pm
gratulacje, świetna witryna
grzechuu - Pią Kwi 21, 2006 3:03 pm
no suuper i oczywiście czekam na więcej obiektów
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 21, 2006 5:10 pm
Wielkie dzięki
Heh, Grzechuu, w Dolnym Wrzeszczu nie ma już więcej obiektów
jayms - Pią Kwi 21, 2006 6:33 pm
Jest super!
grzechuu - Pią Kwi 21, 2006 7:27 pm
Yarecque napisał/a: | Wielkie dzięki
Heh, Grzechuu, w Dolnym Wrzeszczu nie ma już więcej obiektów |
eh, no ja to bym każdą kamienicę umieścił
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 21, 2006 7:31 pm
Nas też to kusiło...
parker - Pią Kwi 21, 2006 8:05 pm
ale artykułu o Kuźniczkach prof. Pumeksa z Akademii z moimi fotkami to się nie spodziewałam
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 21, 2006 8:07 pm
Artykuł - i zdjęcia - są tak dobre, że nie mogliśmy się powstrzymać
danziger - Pią Kwi 21, 2006 8:14 pm
No, na razie przejrzałem nikłą część strony i jestem pod wrażeniem. Jest już w moich zakładkach.
Jarek z Wrzeszcza - Pią Kwi 21, 2006 8:19 pm
A widzisz?
Wrzeszczak - Sob Kwi 22, 2006 6:03 pm
Oby tak dalej. Gratulacje! ... i powodzenia
bassa - Sob Kwi 22, 2006 8:42 pm
No tak łatwo Projekt-Twórcy się kontynuacji nie odrzekną...Tylko i podziw ? I już ???
Toć trzeba koniecznie tak poważny i konkretny projekt-udostepnić szeroko ludziom,spotkania w klubach?Projekcje???W bibliotece w CEN ???W gimnazjach ?
Spotkania z autorami w rolach głównych!!!
(hi,hi,Mikołaj może sie okazać jak zwykle proroczy z zgrabną nazwą "pot-zespoły" na określenie pasjonatów dziergajacych następne kawałki tej koronki do wzoru ustalonego przez PT Projekt-Twórców i pod ich światłym kierownictwem).
Szczególny maja powód do wziecia sie do roboty Dolnowrzeszczanie z Czarnej,Dmowskiego,Orzeszkowej,Klonowej....Lendziona..z "wysepki na Slowackiego" nawet...z Uphagena! Powalczcie o swą przynależność bo się naukowo utrwali,żescie Górni!!!
(nie tory dzieliły:centrum był Markt (w miejscu Manhattanu) i to co "do morza" to dolne.... )
a PT nosić na rękach,fetować,lać szampan (piwo???) i obsypywać wyrazami uznania oraz kwieciem-regularnie!!!!
bassa - Nie Kwi 23, 2006 10:54 pm
u mnie juz nie ma muzyczki-cos mam przestawic ?W ogóle zwiastun był swietny....fachowa robota!!!
bassa - Nie Kwi 23, 2006 11:00 pm
1500 wejść.....proszę Państwa,to jest SUKCES!!!
dla FDG i zaprzyjaznionych jednostek...;-))
Jarek z Wrzeszcza - Nie Kwi 23, 2006 11:09 pm
Zapraszamy wszystkich do kupienia (lub choćby zajrzenia) do dzisiejszego (poniedziałkowego) "Dziennika Bałtyckiego"
Corzano - Pon Kwi 24, 2006 2:15 pm
Yarecque napisał/a: | Zapraszamy wszystkich do kupienia (lub choćby zajrzenia) do dzisiejszego (poniedziałkowego) "Dziennika Bałtyckiego" |
Odkryli tajemnice Dolnego Wrzeszcza
Jarek z Wrzeszcza - Pią Lut 09, 2007 1:23 am Temat postu: Nowa strona! Zapraszamy Was do obejrzenia strony naszego Projektu w wersji 2.0
Poza licznymi ulepszeniami graficznymi i technicznymi oraz ogólnymi poprawkami w całej witrynie dokonaliśmy następujących zmian:
- dodaliśmy nowe działy: 'GÜNTER GRASS', 'DOWNLOAD' (na razie tylko zapowiedź), 'AKTUALNOŚCI', 'BIBLIOGRAFIA' oraz 'KRONIKA', dokumentująca naszą działalność;
- zmieniliśmy i rozwinęliśmy dział 'HISTORIA';
- dodaliśmy trzy nowe obiekty do 'KATALOGU' (Strzyża, obozy pracy i tzw. kolonijki) - tym samym opisaliśmy je wszystkie;
- dodaliśmy rozbudowane opisy (na razie tylko kilka) w dziale 'ULICE'.
To tak w skrócie. Zapraszamy do lektury no i przypominamy o podforum, gdzie można komentować i zgłaszać poprawki ;)
PS. Naszą stronę najlepiej przeglądać za pomocą Mozilli w rozdzielczości 1024x768
|
|