Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Wiosna przyjdzie i tak...

bassa - Sob Mar 04, 2006 11:57 pm

No proszę... Subiektywny Poradnik Kulturalny na www.kil.wrzeszcz.org.pl -niezła nazwa!Choc Yarecque by wymyślił moze lepszą....????
Jarek z Wrzeszcza - Nie Mar 05, 2006 11:07 am

Oj, Bassa, chyba pomyliły Ci się wątki... :hihi:
bassa - Nie Mar 12, 2006 1:15 am

Yarecque nie lubi wycieczek po Wrzeszczu???Wiosną???Nie wierze,toć KTO śliczne foty pocykał do tematu album Hoffmanna...a sie szykują takie nastepne z www.kil.wrzeszcz.org w tymm-browar!!! Ze już nie wspomnę,ze i dolnowrzeszczanie zwarli szeregi....;-)))słuze info na pw.
fritzek - Nie Mar 12, 2006 3:45 pm

Znalazłam coś wiosennego. Jest nadzieja, że wiosna jednak kiedyś przyjdzie...
bassa - Sro Mar 15, 2006 10:29 am

Aaaaaa!!!! To jest to !!! :OO :OO
Przynajmniej nadzieję Fritzek daje,że za chwilę także podobnie w pięknych okolicznościach przyrody się zacznie....
Na przykład w parku Kuźniczki we Wrzeszczu ?

Jarek z Wrzeszcza - Sro Mar 22, 2006 4:17 pm

A nie mówiłem, że WIOSNA??! :mrgreen:
fritzek - Sro Mar 22, 2006 4:19 pm

Yarecque napisał/a:

Taaaa, od tej "wiosny" zdechły mi ryby w oczku wodnym :yyy:

danziger - Sro Mar 22, 2006 4:25 pm

fritzek napisał/a:
Yarecque napisał/a:

A wpuściłaś je tam teraz, czy "siedziały" w nim całą zimę?

fritzek - Sro Mar 22, 2006 4:30 pm

danziger napisał/a:
fritzek napisał/a:
Yarecque napisał/a:

A wpuściłaś je tam teraz, czy "siedziały" w nim całą zimę?

Garowały całą zimę :wink: Przyducha je załatwiła.

parker - Sro Mar 22, 2006 5:50 pm

Wiosna to na razie pracuje chyba na etacie od 8 do 16-stej. Kończy pracę dokładnie w tej samej chwili co ja i trafiam na zewnątrz już na drugą zmianę Pani Zimy, codziennie śnieżyca :%
Sabaoth - Sro Mar 22, 2006 7:40 pm

Z tą wiosną to jest jakieś oszustwo :% Mróz i śnieg raczej na zimę mi wygląda.
Jarek z Wrzeszcza - Sro Mar 22, 2006 8:00 pm

Sabaoth napisał/a:

No coś Ty, Sabciu, może u Ciebie, tam pod biegunem :hihi: W Gdańsku ostatnie 3 dni, w godzinach 11 - 15 bardzo wiosenne :==

Corzano - Sro Mar 22, 2006 8:19 pm

Sabaoth napisał/a:

To wszystko przez PiS. :hihi:

danziger - Sro Mar 22, 2006 8:23 pm

Corzano napisał/a:
To wszystko przez PiS. :hihi:

Oj Corzano, widzę, że Ty też należysz do układu, a może nawet do łże-elity :hihi:

Corzano - Sro Mar 22, 2006 8:28 pm

danziger napisał/a:
Ty też należysz do układu, a może nawet do łże-elity :hihi:

A nie do różowego saloniku? :mrgreen:

Sabaoth - Sro Mar 22, 2006 8:38 pm

Cytat:
W Gdańsku ostatnie 3 dni, w godzinach 11 - 15 bardzo wiosenne

U mnie pod biegunem jest wiosennie w godz. 11:00 - 14:30. A poza tymi godzinami ZIMA! Taka wiosna sie nie liczy.

knovak - Czw Mar 23, 2006 11:12 am

Eee, to na pewno wina Platformy Obywatelskiej...
:hihi:

Jarek z Wrzeszcza - Pią Mar 24, 2006 10:16 am

No nie! Mój wiosenny wątek został zblablowany! :evil:

Sabaoth - Pią Mar 24, 2006 6:44 pm

WIOSNA :huuurra: ociepliło się, dzisiaj rano było tylko -15,5 stopnia :P :balwan1: :kuku:
Jarek z Wrzeszcza - Pią Mar 24, 2006 9:03 pm

Złośliwa małpa... :hihi:
knovak - Sob Mar 25, 2006 6:52 am

W końcu zwierz tropikalny, ciepłolubny, co się dziwić że cieszy się z ocieplenia...

Wrzeszczak - Sob Mar 25, 2006 6:10 pm

Inny spojrzenie. Wiosna juz od miesiaca, nawet pomarancze zakwitly, krotki rekaw, w kinie nowy Almodovar. A my, alergicy, czekamy az sie skonczy ta paskudna pora roku...
fritzek - Pon Mar 27, 2006 3:30 pm

Jest!!! Jest!!! Jest!!! Pierwszy przebiśnieg w Neufahrwasser. Mikry, bo mikry ale jest :D
Jarek z Wrzeszcza - Pon Mar 27, 2006 3:37 pm

:==
bassa - Pon Mar 27, 2006 4:43 pm

Hih! Wiosnę widać także w mateczniku,w postaci 6 panów w żółtych jak krokusy kaskach.Rozkoszni!!! :==
Rżną asfalt,naprawiając pozimowe dziury na Bebel,Scharmer str. i Gibson też...To co roku pierwszy sygnał,że to już...że czas sprzątać tumany przeciwpoślizgowego piachu,bo już po zimie!!

fritzek - Wto Mar 28, 2006 2:04 pm

Przed chwilą się rozwinął :huuurra:
seestrasse - Wto Mar 28, 2006 2:19 pm

:love:
Makabunda - Wto Mar 28, 2006 5:25 pm

Niestety wiosna objawia się tez pojawieniem na ulicach idiotów różnej maści. Oto fotka, którą wykonałem "z biodra" w błyskawicznym tempie i dlatego jej jakość pozostawia dużo do życzenia. Przedstawia ona rzeczonego idiotę na głównej arterii Oliwy czyli ul. Opata Jacka Rybińskiego. Od takich przejawów wiosny uchowaj nas Boże!
fritzek - Wto Mar 28, 2006 5:26 pm

No to macie jeszcze jednego wiosennego "kwiatka" :wink: Śpi, chrapie i rośnie :hihi:
fritzek - Wto Mar 28, 2006 5:31 pm

Makabunda napisał/a:
Przedstawia ona rzeczonego idiotę na głównej arterii Oliwy czyli ul. Opata Jacka Rybińskiego.

Świeca na Opata Jacka....No rzeczywiście idiota :II

syrenka - Wto Mar 28, 2006 5:53 pm

A w na poznańskim Sołaczu (odpowiednik gdanskiego Wrzeszcza, albo Oliwy - park) goniły się dzis motyle. Świntuchy jedne... :oops:
fritzek - Wto Mar 28, 2006 6:02 pm

syrenka napisał/a:
goniły się dzis motyle

Hmmm, syrenko...jeżeli chodzi o nomenklaturę, to mogę Ci powiedzieć kto i kiedy się "goni" :hihi:

Sabaoth - Wto Mar 28, 2006 6:20 pm

Dużo zębów ma ten "kwiatek" :hihi:
Makabunda - Wto Mar 28, 2006 6:22 pm

Te motylki jak na poznańskie motylki przystało to się nie goniły tylko bawiły sie w "gonitki" czyli po poznańsku w berka. :lol:
knovak - Wto Mar 28, 2006 6:44 pm

fritzek napisał/a:
No to macie jeszcze jednego wiosennego "kwiatka" :wink: Śpi, chrapie i rośnie :hihi:

wygląda jak główny bohater filmu Spielberga...
(tylko tamten pływał)

parker - Wto Mar 28, 2006 7:23 pm

fritzek napisał/a:
Makabunda napisał/a:
Przedstawia ona rzeczonego idiotę na głównej arterii Oliwy czyli ul. Opata Jacka Rybińskiego.

Świeca na Opata Jacka....No rzeczywiście idiota :II

A w którą stronę jechał? Znaczy - czy już wracał ze święcenia motocykli czy dopiero na nie podążał?

Corzano - Wto Mar 28, 2006 7:45 pm

fritzek napisał/a:
No rzeczywiście idiota :II

Eeeee tam... Transplantolodzy się ucieszą. :%

Thelonious - Wto Mar 28, 2006 8:27 pm

W niedzielę na skrzyżowaniu Hynka i Rzeczypospolitej juz jeden leżał.
Zoppoter - Sro Mar 29, 2006 7:05 am

Corzano napisał/a:
fritzek napisał/a:
No rzeczywiście idiota :II

Eeeee tam... Transplantolodzy się ucieszą. :%

Nie sądzę. Taki kretyn po wypadku nadaje się tylko na żarcie dla psów, a nie do transplantacji...

knovak - Sro Mar 29, 2006 11:25 am

Szkoda psów...
rispetto - Sro Mar 29, 2006 11:32 am

ja zamiawiam nerkę i oczy.
danziger - Sro Mar 29, 2006 12:27 pm

Uuuuuuuu huzia na motocyklistów!
Jak facet postawi na ulicy "świecę" to nikomu się krzywda nie dzieje. A nawet jeśli on upadnie, to krzywdę zrobi najprawdopodobniej jedynie sobie.
Dużo większe niebezpieczeństwo dla osób postronnych stanowią "szarżujący" kierowcy samochodów - zarówno dlatego, że jest ich więcej, jak i dlatego, że w razie wypadku samochód jest dużo bardziej demolującym "pociskiem" niż motocykl.
No, ale potępiać motocyklistów jest najwyraźniej w modzie...

knovak - Sro Mar 29, 2006 12:40 pm

Nie widzisz różnicy między motocyklistami a bałwanami którzy szaleją nie zważając na nic?
Przypomnij sobie chłopaka z Kołobrzeskiej róg Szczecińskiej, też zrobił krzywdę, nie tylko sobie...
A szarżujących samochodziarzy też trzeba potępić/ścigać.

(ps. a prawdziwych motocyklistów cenię, szanuję i lubię. Tyle że oni ewolucje i spidy wykonują np. na lotnisku w Borsku albo na poligonie, a nie na mieście)

fritzek - Sro Mar 29, 2006 1:08 pm

knovak napisał/a:
Nie widzisz różnicy między motocyklistami a bałwanami którzy szaleją nie zważając na nic?
Przypomnij sobie chłopaka z Kołobrzeskiej róg Szczecińskiej, też zrobił krzywdę, nie tylko sobie...
A szarżujących samochodziarzy też trzeba potępić/ścigać.

:amen:

danziger - Sro Mar 29, 2006 1:12 pm

knovak napisał/a:

Widzę - nie bronię kretynów jeżdżących po mieście przeszło 200 km/h i robiących tym podobne rzeczy.
Tylko, że nie uważam, żeby jedną z takich rzeczy, za które należy potępiać było zrobienie "świecy" - nawet na ulicy. Oczywiście zależy to od warunków na drodze, prędkości, etc.
(BTW - moge chyba mówić dość bezstronnie, bo sam motocyklem jeździłem ostatni raz jakieś 10 lat temu).
A motocyklistów wielu ludzi potępia tylko dlatego, że choć jest ich mało to rzucają się w oczy.
Mają lepsze przyspieszenie i często głośne silniki, co sprawia wrażenie, że jeżdżą niesamowicie szybko nawet przy prędkości 60 km/h (choć czasem faktycznie zap... wbrew zdrowemu rozsądkowi, o przepisach nie wspominając).

Zoppoter - Sro Mar 29, 2006 2:35 pm

danziger napisał/a:
(choć czasem faktycznie zap... wbrew zdrowemu rozsądkowi, o przepisach nie wspominając).

No, skoro o przepisach mowa, to jazda motocyklem na jednym kole na drogach publicznych jest zabroniona.

Zoppoter - Sro Mar 29, 2006 2:43 pm

danziger napisał/a:
Uuuuuuuu huzia na motocyklistów!

(...)
No, ale potępiać motocyklistów jest najwyraźniej w modzie...

Pokazano nam tu zdjęcie motocyklisty i jest ono komentowane... Zapewne, gdyby pokazano zdjęcie bandyckiego kierowcy samochodowego, komentarze dotyczyłyby idiotów w samochodach...

Jarek z Wrzeszcza - Sro Mar 29, 2006 3:37 pm

Hej, tu miało być o wiośnie a nie o motocyklistach i innych... :evil: :D
fritzek - Sro Mar 29, 2006 3:39 pm

Yarecque napisał/a:

No wiesz, motocykliści na ścigaczach są w mieście takim samym symptomem wiosny jak psie gówna zalegające na chodnikach i mikre kwiatki w przydomowych ogródkach :wink:

Corzano - Sro Mar 29, 2006 4:25 pm

fritzek napisał/a:
psie gówna zalegające na chodnikach

O to, to! Jak ja nie cierpię psów w mieście. :%

seestrasse - Sro Mar 29, 2006 4:27 pm

psy są spoko :D to niektórzy właściciele są nie do wycierpienia :wink:
Jarek z Wrzeszcza - Sro Mar 29, 2006 4:31 pm

fritzek napisał/a:
Yarecque napisał/a:

No wiesz, motocykliści na ścigaczach są w mieście takim samym symptomem wiosny jak psie gówna zalegające na chodnikach i mikre kwiatki w przydomowych ogródkach :wink:

knovak - Sro Mar 29, 2006 6:22 pm

Wracając na chwilę do motocyklistów - jechałem dziś obwodnicą, grzecznie czyli bez przeginania (100/120). Wyprzedził mnie motocyklista lecący na jednym kole, jeno mi mignął... :evil:
Zoppoter - Sro Mar 29, 2006 6:34 pm

seestrasse napisał/a:
psy są spoko :D to niektórzy właściciele są nie do wycierpienia :wink:

Niektórzy to są przyzwoici.

Zoppoter - Sro Mar 29, 2006 6:38 pm

knovak napisał/a:
Wracając na chwilę do motocyklistów - jechałem dziś obwodnicą, grzecznie czyli bez przeginania (100/120). Wyprzedził mnie motocyklista lecący na jednym kole, jeno mi mignął... :evil:

Wbrew pozorom taki bandyta wcale nie naraża wyłącznie siebie. Jęsli straci równowagę (bo o panowaniu nad pojazdem już nie ma i tak mowy) to sie podłozy pod koła samochodom. Przy natężeniu ruchu na Opata Rybińskiego, czy też na obwodnicy, przy ruchu pieszych na chodnikach w tym pierwszym przypadu, przy prędkościach osiąganych w tym drugim przypadku, może spowodować katastrofę, z wyleceniem samochodu(ów) z trasy włącznie.

bassa - Czw Mar 30, 2006 9:21 pm

Ehm...odnosze wrażenie,że bla bla zboczyło ???motoryzacyjnie??? żeby chociaż rowerowo...:OO
A co porabia wiosennie Jarecque,autor wątku??? Z swym wprawionym wrzeszczańsko fotoaparatem???Toć lada chwila bliżni znów opróżnią piwnice w szale przedświatecznych porządków i znów przepadną tak cudne negatywy i foty ,jak te które eksponuje pan Błażewicz w filii bibl.nr 18 na Racławickiej 30-zamiast trafic do rąk ludzi z klubu Winda i na następna wystawę...

Gdynka - Sob Kwi 15, 2006 3:35 pm
Temat postu: Wiosenne amory
Jak się rodzą dzieci? Bociany przynoszą. A jak się rodzą bociany? Można zobaczyć w necie.
Bociany już dawno przyleciały i jest już wynik wiosennych amorów... Na razie w jajku :)
Bociani big brother (-:

fritzek - Sro Kwi 19, 2006 3:46 pm

Wiosna w moim ogródku :D
seestrasse - Sro Kwi 19, 2006 3:52 pm

czy "wiosna5" to młode kapustki? bardzo ładne :wink:
:kwiat: :kwiat: :kwiat:

fritzek - Sro Kwi 19, 2006 3:56 pm

seestrasse napisał/a:
czy "wiosna5" to młode kapustki? bardzo ładne :wink:
:kwiat: :kwiat: :kwiat:

Jeśli uda Ci się dotrzeć do mnie w sobotę, to możesz sobie te "kapustki" zjeść :hiihihi:
To są heliotropy :D
A tu jeszcze samodoprawiający się wiosenny kot grillowy. Tylko nie mam pojęcia jak go rozporcjować, bo jest na niego cała kolejka chętnych :mrgreen:

seestrasse - Sro Kwi 19, 2006 4:01 pm

helio-tropy? chyba psycho-tropy :P
fritzek - Sro Kwi 19, 2006 4:05 pm

seestrasse napisał/a:
helio-tropy? chyba psycho-tropy :P

:haha: :haha: :haha:
Cicho-sza, bo się wyda :P

seestrasse - Sro Kwi 19, 2006 4:21 pm

moja wiosna pod dachem. może nie taka ładna jak ta Frysi, ale też z kotem. niejadalnym! :D
Sabaoth - Sro Kwi 19, 2006 4:22 pm

Zesia napisał/a:
ale też z kotem. niejadalnym

Trutką na szczury go faszerujesz? Bo myślałem, że wszystkie koty są jadalne :hihi:

seestrasse - Sro Kwi 19, 2006 4:24 pm

ma wszyty esperal :mrgreen:
danziger - Sro Kwi 19, 2006 5:17 pm

seestrasse napisał/a:
ma wszyty esperal :mrgreen:

Ale zjedzenie kota z wszytym esperalem nie powinno chyba zaszkodzić? Przecież się to nam w żołądku nie zalęgnie - przetrawimy, (albo i nie) i tyle...

seestrasse - Sro Kwi 19, 2006 6:03 pm

no dobra, więc chodzi o to, że kot mnie często gryzie, a ponieważ nie byłam szczepiona... :lol:
Sabaoth - Sro Kwi 19, 2006 7:00 pm

seestrasse napisał/a:
no dobra, więc chodzi o to, że kot mnie często gryzie, a ponieważ nie byłam szczepiona... :lol:

Czeba było tak od razu :mrgreen:

fritzek - Sro Kwi 19, 2006 7:50 pm

seestrasse napisał/a:
no dobra, więc chodzi o to, że kot mnie często gryzie

Kot Cię gryzie? Hmmmm...widocznie musisz być smaczna. Może Ciebie, Zesiu wygrilujemy? :hihi:

seestrasse - Sro Kwi 19, 2006 9:41 pm

kanibalka!