|
Dawny Gdańsk
|
|
Materialne ślady przeszłości - drewniane żaluzje
Strach - Pią Mar 10, 2006 6:37 am Temat postu: drewniane żaluzje Wiem że było o tym już tu http://www.forum.dawnygda...er=asc&start=45
... ale czy zauważyliście że na niektórych są jeszcze oryginalne tabliczki z namiarami na producenta.
Widzę tam "Danzig" i jakaś tam "fabrik"
parker - Pią Mar 10, 2006 7:50 am Temat postu: Re: drewniane żaluzje
Strach napisał/a: | Wiem że było o tym już tu |
Zanim mi się wątek otworzył, tak właśnie pomyślałam że wklejałam już gdzieś Muszę się w takim razie bliżej przyjrzeć
fritzek - Pią Mar 10, 2006 12:11 pm
Ja mam cztery takie żaluzje i szczerze mówiąc z lupą ich nie oglądałam Jak ktoś ma ochotę, to zapraszam. Udostępnię obiekt badań, drabinę i lupę
Strach - Pią Mar 10, 2006 12:46 pm
... e tam, to ma 5 cm /10 cm na pewno bez lupy zauważysz. Tak wyglądają łódzkie odnowione.
Mikołaj - Pią Mar 10, 2006 3:25 pm
Miodzio, uwielbiam takie smaczki!
fritzek - Pią Mar 10, 2006 3:40 pm
Mikołaj napisał/a: | Miodzio, uwielbiam takie smaczki! |
Moje "smaczków" nie mają Ale za to nikt, nigdy nie wpadł na kretyński pomysł pomalowania ich olejnicą. Może jakaś tabliczka jest w skrzyni z mechanizmem? Ale jakoś nie mam ochoty jej otwierać...Chociaż... może tam coś jest schowane? Jakaś bursztnowa komnata albo chociaż zasuszony wehrwolf
parker - Pią Mar 10, 2006 7:55 pm
fritzek napisał/a: | Ja mam cztery takie żaluzje i szczerze mówiąc z lupą ich nie oglądałam Jak ktoś ma ochotę, to zapraszam. Udostępnię obiekt badań, drabinę i lupę |
jak dorzucisz piwo, to przyjadę
fritzek - Sob Mar 11, 2006 1:00 am
parker napisał/a: | fritzek napisał/a: | Ja mam cztery takie żaluzje i szczerze mówiąc z lupą ich nie oglądałam Jak ktoś ma ochotę, to zapraszam. Udostępnię obiekt badań, drabinę i lupę |
jak dorzucisz piwo, to przyjadę |
Zapraszam!!!
parker - Sob Mar 11, 2006 1:24 am
Ty uważaj, co mówisz, bo mi się właśnie urlop zaczął
fritzek - Sob Mar 11, 2006 1:28 am
parker napisał/a: | Ty uważaj, co mówisz, bo mi się właśnie urlop zaczął |
A wal jak w dym!!! Żaluzje co prawda chyba od listopada nie były podciągane, ale je można pooglądać. I piwa przy tym się napić. Zapraszam!!!
Strach - Nie Sie 06, 2006 12:41 pm
W Brzeźnie na miejskiej ulicy jedna jest na wyciągniecie ręki.
Marcin - Pią Lut 08, 2008 9:50 pm
Malborskie żaluzje z forum www.marienburg.pl
Malborskie, ale i gdańskie zarazem.
Hans Honold
Jalousien & Rolladenfabrik
Danzig Paradiesgasse 14
Fabryka żaluzji i rolet
Gdańsk ul.Rajska 14
Fotki autorstwa użytkownika "pstryk", a napis rozszyfrował "Feuchtwangen".
Strach - Sob Lut 09, 2008 5:33 pm
fritzek - Sob Lut 09, 2008 8:38 pm
Fajne te tabliczki, no i same żaluzje są fajne. Mniej fajnie przedstawia się ich stan.
Ja się muszę zabrać za odświeżenie moich 2 z 4 szt. Nie chcą się same wyszorować i zakonserwować
|
|